PRÈVIA J12: Volta per a la revolta

Després del bon empat obtingut el passat dimarts, la Unió Esportiva Olot enceta la segona volta aquest diumenge (16.30, Footters) amb la visita de la UE Cornellà, un dels rivals més potents del grup i que està fent soroll a la Copa del Rei. Raúl Garrido té el dubte d’Alan Baró però ja pot comptar amb Lluís Aspar i el nouvingut Samu Pinto. En joc, tres punts essencials per enganxar-se al carro d’aspirants, continuar mostrant-se fiables a l’Estadi Municipal i mantenir la ratxa ascendent de les últimes setmanes.

Fent camí. Amb l’empat contra el RCD Espanyol B, la UEO va tancar la primera volta des de la desena posició amb deu punts en deu partits. És evident que no són els números desitjats, com també que la trajectòria recent és esperançadora i ens permet seguir enganxats als conjunts de la zona mitjana. La dinàmica de l’últim mes, amb tres partits sense perdre i la victòria a Poblense, i la imbatibilitat a l’Estadi Municipal (dues victòries i tres empats) són els aspectes que ens fan ser més optimistes. Per contra, com a assignatures pendents tenim el fet de guanyar lluny de la Garrotxa i parar la sagnia de gols rebuts, un fet insòlit en el bloc fiable i sòlid dels últims anys. Aquest diumenge arrenca el tram decisiu del curs, tot està per fer i tot és possible però ningú es pot adormir i cal treure punts de sota les pedres, preferiblement de tres a tres. A més, la situació de l’equip genera confiança per donar el clic definitiu i aconseguir treure el cap de les posicions més perilloses.

Aquest diumenge ens visita la Unió Esportiva Cornellà, club del Baix Llobregat fundat l’any 1923, que compta amb un potent futbol formatiu i que en els últims anys acumula 12 participacions a Tercera Divisió i 7 a Segona Divisió B, disputant fins i tot promocions d’ascens i quedant-se a les portes del futbol professional. Una plantilla d’ofici i qualitat on ressalten noms com el porter Ramon, Agus Medina, Eloy Gila, Pablo Fernández o l’ex-Olot Ivan Guzmán. Com a reforços destacats, els de Guillermo Fernández Romo han aconseguit els serveis del garrotxí Albert Dorca, Max Marcet, Kevin Presa, Ontiveros o Cristian Borrego “Chiki”. Un Cornellà que el dijous vinent s’enfrontarà a tot un FC Barcelona en els setzens de final de la Copa del Rei després de la sonada classificació davant de l’Atlético de Madrid (1-0). A la lliga, els de Fernández Romo no viuen el seu millor moment amb cinc jornades sense conèixer la victòria, una dinàmica que els ha situat en setena posició amb 12 punts. El màxim golejador és “Chiki”, autor de tres gols.

El partit, corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Raúl Garrido té el dubte d’Alan Baró, amb unes molèsties musculars, però ja té Aspar al cent per cent i també pot comptar amb Samuel Pinto, el fitxatge d’hivern procedent del RCD Mallorca. Comença la segona volta amb un duel clàssic català dels últims anys. Ens hem de quedar amb els tres punts!

BAIXES: cap.

La prèvia de Raúl Garrido

“És importantíssim començar la segona volta amb resultats i sensacions positives. Estem en una línia ascendent però ho hem de reflectir en els resultats. El Cornellà és un equip molt competitiu i difícil, però tenim la il·lusió, la responsabilitat i la confiança de l’últim tram de competició”.

“És un partit que pot marcar tendència, portem temps amb la intenció d’aconseguir la victòria per donar-li la volta, Hem estat a prop diverses vegades i és un bon moment per tornar a competir i agafar aquesta línia. Estem començant a tenir brots verds però han de ser flors ben boniques”.

“Del Cornellà sempre has d’esperar un partit difícil, jugaran contra el Barça a la Copa del Rei perquè han eliminat l’Atlético de Madrid. Venen de jugar tres play-off consecutius, això ja parla del nivell d’aquest equip. Al marge de dinàmiques i ratxes, m’espero un partit molt complicat”

“Al marge dels números, sento satisfacció i orgull per complir 100 partits al club. Se m’il·luminen els ulls, no és facil fer-ho en el futbol professional. Estic molt a gust en aquesta ciutat i en aquest club, crec que el club també amb mi. El meu agraïment etern, molts records inesborrables i la il·lusió que en vinguin de més bonics”.

“L’objectiu principal és aturar els gols encaixats, sempre hem estat un equip de moltes porteries a zero i és el que fa ens fa competitius. És un punt a millorar, ho estem fent globalment però no podem ser l’equip més golejat. Hem d’aplanar aquesta corba”.

Precedents

La progressió en els darrers anys de UE Olot i UE Cornellà estableix certes similituds entre els dos conjunts, que venien de destacar a Tercera Divisió i han aconseguit consolidar-se a Segona B. Pel que fa als enfrontaments que s’han viscut prèviament a l’Estadi Municipal, els registres són de 10 partits amb 4 victòries olotines, 3 empats i 3 victòries visitants. En els dos últims precedents a Olot, idèntic resultat; 1-1 amb gols de Goldar i Marc Mas (2018-19) i 1-1 amb dianes de Jordi Xumetra i Juan Camilo Becerra, ara a les files de l’Espanyol B.

 

 

LA PRÈVIA DE @raulgarrido88: “És importantíssim començar la segona volta amb sensacions positives. Estem en línia ascendent però ho hem de reflectir en resultats. És un partit que pot marcar tendència, els brots verds s’han de convertir en flors ben boniques”. #OlotCornellà #2bg3

LA PRÈVIA DE @raulgarrido88: “La @ue_cornella jugarà contra el @FCBarcelona_cat a #CopadelRey perquè ha eliminat al @Atleti. Venen de jugar tres play-offs consecutius, tot això ja parla del nivell competitiu d’aquest equip. M’espero un partit molt complicat”. #OlotCornellà #2bg3

LA PRÈVIA DE @raulgarrido88: “L’objectiu principal és aturar els gols encaixats, sempre hem estat un equip de moltes porteries a zero. És un punt a millorar, ho estem fent globalment però no podem ser l’equip més golejat del grup. Hem d’aplanar aquesta corba.” #OlotCornellà #2bg3

 

Leave a Reply