Muntanya russa d’emocions (UE OLOT 2-2 UE Cornellà)

La Unió Esportiva Olot capgirar el gol inicial d’Eloy Gila amb les dianes de Juan Delgado i Jordi Xumetra des del punt de penal. En temps de descompte, però, un penal a favor del Cornellà és transformat per Agus Medina i els verds s’enduen un punt de l’Estadi Municipal. Meritòria actuació dels de Raúl Garrido, que han merescut la victòria per joc i arribades a la porteria visitant. Un final amarg i tercer empat consecutiu abans de visitar l’Estadi Johan Cruyff del FC Barcelona. 

Frustració absoluta. Després de fer el més difícil, remuntar el marcador a tot un Cornellà, la UEO ha tornat a patir una acció desgraciada en els últims minuts que l’ha privat d’aconseguir els tres punts. Un matx en el qual els garrotxins hi havien entrat de meravella, generant bon futbol i arribades constants a la porteria de Juanma. Juan Delgado i Xumetra s’han repartit el protagonisme ofensiu amb oportunitats prou importants com per avançar-se en l’electrònic. El destí, però, ha volgut que fos el conjunt del Baix Llobregat qui obrís la llauna en una bona maniobra d’Eloy Gila dins l’àrea (42′). Màxima efectivitat dels visitants en pràcticament la seva primera aproximació amb cara i ulls a la porteria de Ballesté. Podria haver estat un gol psicològic sinó fos per la intervenció determinant de Juan Delgado al límit del descans. El davanter eldenc, que per fi s’ha estrenat com a golejador amb la vermella, ha caçat una passada creuada de Soler per marcar un gol d’autèntic depredador (45′). Ara sí, mitja part amb molta més producció ofensiva de la UEO però les taules en el resultat.

Més del mateix a la represa, control de la pilota per a l’Olot i més perill entre els tres pals del conjunt verd, molt minvat d’efectius dels efectes de la COVID-19. José Antonio Soler, després d’una bona deixada d’Eloi Amagat, l’ha enviada als núvols quan ho tenia tot a favor per anotar el segon. Dos minuts després, l’àrbitre Usón Rosel ha xiulat mans de Dorca dins l’àrea del Cornellà i Jordi Xumetra ha agafat la responsabilitat. Tot i que Juanma ha pogut tocar la bola, l’empordanès ha clavat el seu cinquè gol en lliga (63′), culminant així una remuntada que feia justícia a nivell futbolístic. Més noms propis del partit; el retorn a l’onze titular de Lluís Aspar arran de les baixes musculars d’Alan Baró i Carles Mas. Actuació de nota del central mollonenc així com la d’Albert Vivancos a la medul·lar, bàsic en tasques de construcció i desgast. L’Olot es defensava amb rigor i caràcter davant d’uns visitants que han tirat de juvenils per refrescar l’equip. Cap ocasió clara de perill fins al fatídic desenllaç; Escoruela es llança al terra per aturar l’acció del davanter i el col·legiat assenyala els onze metres. Agus Medina, un especialista, no ha perdonat des del punt de penal (90′) i quasi no hi ha hagut temps per més. Com a Llagostera, sensació dolorosa i d’impotència en veure que l’esforç, el joc i la voluntat no són recompensades amb tres punts que avui s’haurien d’haver quedat aquí. Però en marxen dos i ens quedem amb un, el tercer consecutiu i la quarta jornada sense perdre. Sumem però no de la manera que voldríem per escapar de les posicions perilloses en una lliga molt apretada, curta i intensa. Propera parada, diumenge vinent (18.30h) a l’Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Punt i seguim! Endavant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler (Escoruela, 80′), Barnils, Aspar Blázquez (c), Eloi, Pedro, Xumetra (Chabboura, 87′), Kilian, Vivi i Juan Delgado (Salinas, 80′).

UE Cornellà: Juanma, Rulo (Estellés, 73′), Dorca, Presa (Aschalew, 81′), Eloy (c), Maxi, Guzman, Pol Moreno, Borja García, Agus Medina i Onti (Gonzalo, 81′).

Gols: 0-1, Eloy Gila (42′), 1-1, Juan Delgado (45′), 2-1, Xumetra de penal (63′), 2-2, Agus Medina de penal (90′).

Àrbitre: Sergio Usón Rosel. Ha amonestat Eloi Amagat, Blázquez i Juan Delgado (UEO) i també a Rulo, Dorca i Borja Garcia (Cornellà).

Incidències: partit corresponent a la 12a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply