Buidar-se en la buidor (Barça B 2-1 UE OLOT)

Desplegament ofensiu incommensurable de la Unió Esportiva Olot, que inexplicablement surt de buit de l’Estadi Johan Cruyff. Jandro ha avançat al filial blaugrana però Juan Delgado, amb un excepcional de cop de cap, ha replicat da manera immediata. Abans del descans, una acció desafortunada de Pedro del Campo ha permès al Barça B marxar en avantatge. Dos pals, moltes situacions de perill i futbol de nivell dels de Raúl Garrido, que intentaran refer-se diumenge vinent amb la visita del Nàstic de Tarragona.

Cúmul de desgràcies. La UEO ha signat un partit molt seriós i de nota a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, però les sensacions futbolístiques malauradament no s’han reflectit en un marcador injust i dolorós. Mala fortuna pels dos equips amb lesions en els primers minuts; més greu la del blaugrana Rosanas, que ha recaigut de la seva lesió als creuats. També s’ha retirat Alan Baró, que ha notat molèsties musculars i ha estat substituït per Eloi Amagat. Posada en escena immillorable de l’Olot amb toc, circulació i trepitjant àrea. Jordi Xumetra l’ha enviat al pal als cinc minuts després de l’acció per banda de Soler. Kilian Grant, amb una rosca massa centrada, també ha tingut la seva oportunitat. I el capità besaluenc, Albert Blázquez, ho ha provat des de la distància. Els de Pimi també creaven cert perill quan arribaven com en un tir de Collado que ha solucionat Pol Ballesté. El porter barceloní no ha pogut fer res en el magistral llançament de falta de Jandro Orellana, que ha clavat la bola a l’escaire des de la frontal (26′). No obstant, l’Olot hi ha seguit creient i Xumetra n’ha tingut una altra de molt clara per empatar. Iñaki Peña, ràpid de reflexos, ha pogut rebutjar a córner. S’olorava la igualada i aquesta ha vingut de la testa de Juan Delgado, que ha vist porteria per segona setmana consecutiva. Centrada fantàstica de Blázquez i l’eldenc que remata creuat amb una paràbola totalment imparable. I abans del descans, encara un parell més d’ocasions; una nova de Delgado amb tir creuat i un robatori de Soler dins l’àrea que Xumi no ha pogut concretar amb èxit. Hi ha tornat Collado i ha tornat a respondre de forma sensacional Ballesté. La desgràcia, però, ha arribat al límit del descans amb el córner enverinat del mateix Collado. Pedro del Campo hi ha posat el cap i de manera involuntària se l’ha introduït en la pròpia porteria (45′). Una factura excessiva al bon plantejament dels olotins, que han tingut moments molt bons amb pilota.

A la represa, la UEO ha sortit disposada a tornar equilibrar les forces. Primer Soler, amb un cacau desviat, i després Delgado, amb un altre tir verinós que s’ha estrellat a la fusta, ho han tingut ben a prop. I la de Kilian, una altra de claríssima, quan ho tenia tot a favor quasi dins l’àrea petita i ha finalitzat per sobre el travesser. Tornava a aparèixer Collado amb la seva qualitat i una acció on la pilota es passejava a tocar de la ratlla. També Jandro Orellana amb una gardela al travesser. Un duel obert i vistós on podia passar de tot. Garrido ha fet debutar Samu Pinto, que ha ofert bons detalls de la seva verticalitat al centre del camp, i també ha entrat Salinas, buscant un revulsiu en la punta d’atac. L’equip no ha deixat d’intentar-ho i de persistir, fins i tot amb Barnils incrustat de davanter centre. Hem mort amb les botes posades i el cap ben alt. Una derrota que sap greu pels mèrits realitzats i per l’actuació notable en un escenari imponent i d’elevada magnitud. Toca aixecar-se, toca refer-se, corregir errors i mirar de revertir la situació diumenge vinent amb la visita del Nàstic de Tarragona a l’Estadi Municipal. És el líder, ho sabem, però aquesta plantilla ens ha demostrat sobradament que és capaç d’això i molt més. Units, forts i convençuts, que de pitjors ens n’hem sortit. Endavant!

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona B: Iñaki Peña, Comas, Mika Màrmol, Nils Mortimer (Peque, 74′), Collado (c), S. Rosanas (Busquets, 6′), Jandro, R. Manaj, Balde (Marsà, 90′), Nico (Matheus, 90′) i Ilaix (De Vega, 74′).

UE OLOT: Ballesté, Soler, Barnils, Masó (Samu, 81′), Blázquez (c), Pedro, Alan Baró (Eloi, 14′), Xumetra (Salinas, 81′), Kilian, Vivi i Juan Delgado.

Gols: 1-0, Jandro (26′), 1-1, Juan Delgado (33′), 2-1, Pedro en pròpia (45′).

Àrbitre: Alejandro Sánchez Alba. Ha amonestat Nico (FCB) i Jordi Masó i Blázquez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 13a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply