PRÈVIA J13: Escenari estimulant

Després de tres empats consecutius, la Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (18.30h, Esport3) al FC Barcelona B amb la missió d’aconseguir els tres punts per mantenir-se aferrat a la zona mitjana de la classificació. Raúl Garrido, que recupera Alan Baró però no encara Carles Mas, es mostra ferm i convençut de les possibilitats de l’equip, en tònica positiva en les últimes jornades. Serà la primera vegada que trepitgem l’Estadi Johan Cruyff, on el talentós filial blaugrana es manté pràcticament inexpugnable. No hi serà Lluís Aspar, que marxa traspassat al Sevilla FC. 

Bon aparador per a reivindicar-se. La UEO es desplaça a Sant Joan Despí amb el propòsit de transformar els empats i les sensacions favorables de les darreres setmanes en una victòria que ens catapulti cap a posicions més agradables. L’equip proposa, crea, competeix i només els petits detalls l’han privar de sumar més punts dels que la classificació indica. Controlar aquestes accions puntuals, especialment en l’inici i el final del partit, i ser contundents a les dues àrees esdevenen aspectes bàsics per traduir aquesta millora en resultats tangibles. Tot plegat, per intentar buscar el primer triomf fora de casa que ja vam tenir ben a prop al camp del Llagostera.

El rival d’aquest diumenge, en el qual per cert ens estrenarem al nou Estadi Johan Cruyff, és el FC Barcelona B, filial d’un dels millors equips del món. Un filial que té com a funció principal nodrir de futbolistes al primer equip amb l’ADN de la Masia. Alguns exemples dels últims temps són Riqui Puig, Ansu Fati o els defenses Ronald Araujo o Óscar Mingueza. Els de García Pimienta, que arriben a la cita després de la derrota al camp del Nàstic per 3-1, ocupen la tercera posició del subgrup català amb 16 punts. Els números a casa són quasi immilorables amb quatre victòries i un empat contra el Prat. No descobrirem ara el potencial del filial blaugrana amb joves com Ilaix, Konrad, Collado, Jandro Orellana o l’ex-Olot Arnau Comas. El màxim golejador fins al moment és Rey Manaj amb tres dianes.

El partit, corresponent a la 13a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 18.30h a l’Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i es podrà seguir en directe per Esport3, Barça TV i Ràdio Olot. La bona notícia per a Raúl Garrido és que pot recuperar el central darniuenc Alan Baró un cop superada la lesió muscular. En canvi, Carles Mas encara serà baixa i tot apunta que la setmana vinent ja estarà disponible. Tampoc hi serà el jove Lluís Aspar, que en les últimes hores ha estat traspassat al Sevilla FC després de quatre temporades al primer equip. Som-hi, vermells! Fem-nos sentir!

BAIXES: Carles Mas (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido:

“Ha estat una setmana complicada i difícil, contra el Cornellà vam tenir la possibilitat de donar un salt quantitatiu i qualitatiu però per una jugada en l’últm minut no ho vam poder fer. Ja estem connectats i concentrats en el que ens ve, ara no podem lamentar-nos”.

“Estiguem primers o últims, jo sempre tindré forces, és una passió que tinc per al que faig. La força me la dóna l’equip, és evident que estem en clara progressió i evolució. Em dóna força que l’equip està competint bé i els jugadors em demostren que volen crèixer amb aquesta idea. Estic encantadíssim amb ells”.

“Veig el Barça B en clara línia ascendent, al seu estadi ho ha guanyat pràcticament tot. És un equip difícil, molt de talent, ja està agafant la línia competitiva. Si no tens un bon dia et poden fer molt de mal”.

“Pensem en el nostre pla de partit, competir el millor possible i convençudíssims que podem sumar els tres punts. Tractarem de donar-li la volta a la situació”.

“En els dos últims partit a casa els hem guanyat, pot ser és diferent al seu estadi, emocionalment i per les dimensions del camp. Jugar en aquest camp és un reforç positiu per a nosaltres, ens estimula i no ens fa por”.

Precedents

Els dos últims enfrontaments, encara que siguin a l’Estadi Municipal, són la línia a seguir ja que es van saldar amb dues victòries olotines. En la temporada 2019-20, victòria per la mínima amb gol d’Héctor Simón (1-0) i en la temporada actual, triomf amb gols de Roger Barnils i Xumetra (2-1). Pel que fa a les sortides al camp del FC Barcelona, fins aleshores el Miniestadi, es continua resistint la victòria en les sis visites anteriors. En la més recent (temp.2018-19), derrota ajustada amb gol d’Alan Baró (2-1).

 

 

 

Leave a Reply