Bones intencions (UE OLOT 0-2 Nàstic de Tarragona)

Més d’un any i un mes després, la Unió Esportiva Olot ha encaixat una derrota en lliga a l’Estadi Municipal d’Olot. Ha estat contra el líder del subgrup català, un Nàstic de Tarragona que ha estat més encertat a la represa amb les dianes de Ribelles i Bonilla, un autèntic golàs des de la distància. Els olotins han proposat bon joc i arribades en l’estrena de Gabri a la banqueta, però ha mancat contundència per seguir vius en el marcador. Propera estació, Badalona. 

Qüestió de dinàmiques. El Nàstic arribava a la Garrotxa com a líder destacat d’aquest grup català i només havent encaixat una derrota en tota la temporada. Uns números que parlen per sí sols i avui han ratificat el seu bon moment davant d’una UEO que ha donat la talla en tot moment però no ha estat suficient. Primera meitat notable dels garrotxins amb control i bona circulació de pilota. Ben aviat hem fabricat les primeres aproximacions amb Eloi Amagat des de segona línia, Soler en una paret amb Delgado i una volea molt interessant de Jordi Xumetra. Responien els tarragonins amb una acció de Brugui que, un cop superat Ballesté, ha vist com Blázquez es creuava en el seu camí. També ho han intentat Gerard Oliva i Fran Carbia, que en aquest cas s’han trobat amb l’actuació fenomenal del porter barceloní. Temps de descans amb la sensació de plantar cara al primer classificat amb arguments i futbol per treure’n rèdit a la segona meitat.

L’entrada a la represa, però, ha estat fatídica per al conjunt de Gabri Garcia, que avui vivia el seu primer partit a la banqueta olotina. En només dos minuts, el Nàstic s’ha posat per davant en una acció d’estratègia. Serveix la falta Bonilla i remata de cap Ribelles, que s’anticipa a la defensa i l’envia a la xarxa (47′). L’Olot no s’ha arronsat i ha buscat l’empat mitjançant Xumetra, que s’ha estirat molt forçat després de la passada interior de Pedro. Qui no ha perdonat ha estat Bonilla, que ha clavat un míssil a l’escaire dret de la porteria de Ballesté per marcar el segon (65′). Un cop massa dur per al plantejament de l’Olot, que ha seguit remant a contracorrent per retallar diferències. Gabri ha mogut fitxa amb l’entrada de Salinas i Samu Pinto, que acabaria expulsat en rebre dues targetes grogues en deu minuts. També Joel Arumí ha tingut els seus primers minuts a la lliga en substitució de Roger Escoruela, un dels millors avui amb la seva profunditat i recorregut per la banda esquerra. Seligrat també ha fet rotacions i els visitants han aconseguit mantenir la porteria a zero i emportar-se la victòria. 420 dies després (8 de desembre de 2019), la UEO ha cedit una derrota en la competició de lliga a l’Estadi Municipal. Una dada per posar en valor la competitivitat d’aquest equip i que ens ha de servir per mirar endavant amb esperança i confiança. Seguim en posició complicada però encara tenim partits per capgirar la truita. Començant per Badalona, diumenge vinent a les 12 del migdia. Hi hem de creure, hem de tenir fe i estar tots units per superar aquest mal moment. Som-hi!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler (Salinas, 67′), Barnils, Blázquez (c), Eloi (Samu, 76′), Pedro, Escoruela (Joel Arumí, 83′), Xumetra, Kilian, Vivi i Juan Delgado.

Nàstic de Tarragona: Suárez, Albarrán, Bonilla (Lasso, 90′), Trilles, Ribelles, Fausto Tienza (Fullana, 67′), Gerard Oliva (c) (Pedro, 67′), Brugué (Pol Prats, 82′), Quintanilla, Fran Carbia (Pol Ballesteros, 67′) i Joan Oriol.

Gols: 0-1, Ribelles (47′), 0-2, Bonilla (65′).

Àrbitre: Francisco Saéz Vital. Ha amonestat a Pedro del Campo, Blázquez, Kilian (UEO) i a Fausto Tienza (Nàstic). Ha expulsat per doble TG a Samu Pinto.

Incidències: partit corresponent a la 14a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un sentit minut de silenci per a Sergi Murga, exjugador de Peralada, Figueres, Girona B i altres clubs de la demarcació, que ens va deixar ahir en un tràgic accident a la carretera. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply