PRÈVIA J14: Nou timó, mateixa direcció

Visita del líder del subgrup català aquest diumenge (16.30h, Footters) a l’Estadi Municipal d’Olot. La Unió Esportiva Olot estrena tècnic, Gabri Garcia, per veure’s les cares amb el Nàstic de Tarragona, primer classificat i que només ha perdut un partit en el que portem de lliga. El sallentí, que arriba amb el reforç de Genís sota el braç, té les baixes importants de Carles Mas, Alan Baró i Jordi Masó, però es mostra esperançat amb l’actitud i el compromís de la plantilla per capgirar aquesta situació. 

Foc nou. Setmana de canvis i moviments a la banqueta del primer equip. Raúl Garrido i Kevin Martínez han estat rellevats per Gabri Garcia, acompanyat per Miquel Ángel Muñoz i amb la col·laboració d’Héctor Simón. El tècnic de Sallent, tot un referent del món blaugrana, és conscient del moment complicat que viu l’equip a nivell de resultats, però també sap que a nivell de joc l’evolució competitiva és ascendent i això obre la porta a l’esperança. Després de la derrota al Johan Cruyff, del tot immerescuda i frustrant, la plantilla té ganes de demostrar les seves capacitats i sobretot de plasmar el seu futbol en el marcador final. I rebre el líder, qui sap si pot ser un bon al·licient per ressorgir i trencar dinàmiques negatives. Al nostre favor, la ratxa d’imbatibilitat a l’Estadi Municipal que demostra la fortalesa i l’arrelament d’aquesta UEO que de cap manera vol llançar la tovallola.

Aquest diumenge ens visita el Gimnàstic de Tarragona, un dels grans del futbol català i estatal que busca el seu retorn al futbol professional amb una plantilla d’autèntic luxe. A les ordres de l’experimentat Toni Seligrat, el Nàstic ha apostat per la continuïtat d’homes com Bonilla, Tienza, Brugui o Pedro Martín, a més des les incorporacions de futbolistes de renom com Fullana, Quintanilla, Trilles o recentment el porter José Aurélio Suárez (Girona). Fins al moment, el conjunt grana s’està mostrant intractable com a líder de la classificació d’aquest exigent subgrup català. Els tarragonins tenen 23 punts amb un balanç de 6 victòries, 5 empats i només una derrota (Barça B). El màxim golejador l’empordanès Roger Brugué, que ja marcat cinc gols, seguit de Pol Ballesteros amb quatre gols i Gerard Oliva, Pedro i Fran Carbia amb tres dianes. Un Nàstic que ha posat la directa cap a la nova categoria, complint els pronòstics que se li atorgaven a principi de temporada després del curs discret de l’any anterior.

El partit, corresponent a la 14a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup 3 de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. Maldecaps en l’eix defensiu per a Gabri, ja que tant Alan com Carles Mas són baixa per lesió muscular. També està sancionat Jordi Masó, que va rebre la cinquena targeta groga al Johan Cruyff. En canvi, qui podria debutar és Genís Montolio, central barceloní que ha arribat aquesta setmana i ocuparà la fitxa del davanter Moha Chabboura, rescindit aquest divendres. Cares noves, mateixos reptes! Som-hi, vermells!

BAIXES: Alan Baró, Carles Mas (lesió) i Masó (sancionat).

La prèvia de Gabri Garcia:

“Ha estat una bona presa de contacte, és un grup que és fàcil de treballar amb ells. Són professionals, tenen bona actitud i volen millorar”.

“Estem amb ganes de sumar, de tres si pot ser, i és evident que quan ve el líder sempre dóna un punt de més de motivació”:

“Els jugadors tenen ganes de canviar la situació, tenen les coses molt clares i entrenen molt bé. L’arribada d’una cara nova, en aquest cas la meva, sempre és un punt més a favor”.

“És una plantilla que es pot adaptar a jugar de totes la maneres, decidirem quina ens va millor en funció del rival”.

“Hi ha jugadors preparats i amb ganes de poder participar. Trobem a faltar jugadors importants que són líders dins del camp, però estic convençut que tenim gent que serà igualment d’eficaç”.

“El Nàstic és un equip que a casa s’ha mostrat molt contundent i segur. Fora de casa té més dificultats, l’altre dia van aconseguir la victòria en els últims minuts”.

“El Nàstic ha format una molt bona plantilla i que es vegin a la part alta cada setmana els dóna molta confiança. És un equip amb les idees molt clares tàcticament i intentarem posar-los en dificultats”.

“Un signe d’identitat i un mitjà per progressar és el d’apostar per continuar en aquesta línia de ser un equip que vol tenir la pilota i vol ser protagonista per trobar circumnstàncies del joc que ens beneficiin. Els jugadors ho tenen molt interioritzat i jo també”.

Precedents

El Nàstic de Tarragona ha trepitjat l’Estadi Municipal en deu ocasions en competició oficial. El balanç és de cinc victòries olotines, dos empats i tres victòries dels tarragonins. La majoria d’aquests enfrontaments daten dels anys cinquanta i seixanta, quan els dos conjunts competien a Tercera Divisió. El penúltim precedent va ser en la temporada 2014-15 i ens va deixar un triomf visitant per la mínima (1-2). En l’última visita, victòria agònica amb la tisora decisiva del banyolí Carles Mas en els últims minuts (2-1).

 

Leave a Reply