PRÈVIA J15: Buscant la fórmula

Primera de les dues sortides consecutives que li esperen a la Unió Esportiva Olot per arrencar aquest mes de febrer. Serà aquest diumenge (12h, Footters) al camp del CF Badalona, cinc punts per sobre i com els olotins, arrossegant dues derrotes seguides. Gabri Garcia recupera efectius com Mas i Masó, a més de les noves incorporacions hivernals per intentar treure petroli d’un dels equips més sòlids del grup. De fet, en els dos últims precedents en territori escapulat el resultat va ser d’empat sense gols. 

Crucial i indispensable. Cada setmana que passa es fa més evident l’urgència de puntuar, de sumar i d’avançar posicions a una classificació que ja no està tan comprimida com en la primera volta. La derrota contra el Nàstic, que ni de bon tros va ser superior ni va crear excessives ocasions, ens va deixar motius per creure en aquesta plantilla, que competeix i planta cara però no troba l’efectivitat per resoldre els marcadors a favor seu. És moment de fer un esforç col·lectiu i d’apel·lar al compromís i l’amor propi d’aquests jugadors,.que tots sabem que estan perfectament capacitats per curar ferides i tancar esquerdes. A més, l’energia i la il·lusió de joves reforços com Genís Montolio i Pol Prats han d’afegir el plus de competència que requereix la situació. Desplaçament al camp d’un rival directe que pot marcar el destí d’aquest ruix final de la primera fase, en la qual ens hem d’enganxar com sigui al nucli de la zona de permanència.

El rival és el CF Badalona de l’experimentat Manolo González, equip que ocupa la sisena posició de la taula amb 16 punts. Els badalonins arriben a l’enfrontament després de dues derrotes consecutives per la mínima i en els últims minuts (Nàstic i Lleida). A casa, el seu balanç és de dues victòries, un empat i tres derrotes. Un dels seus punts forts és la solidesa defensiva amb onze gols encaixats. A l’altra porteria, el màxim golejador és l’ex-Olot Robert Simón, un dels homes més perillosos per la seva velocitat juntament amb Néstor Albiach i Chema Moreno, les dues referències ofensives. Com a baixes destacades tindran el porter Dorronsoro, el central Llerena, el migcampista Airam Benito i el davanter Jairo Cárcaba, fitxat en aquest mercat d’hivern, que es va fracturar la clavícula en un entrenament.

El partit, corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal de Badalona i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. El tècnic de Sallent tindrà la baixa obligada de Samu Pinto per sanció (expulsat contra el Nàstic) i també encara la d’Alan Baró, en procés de recuperació de la ruptura muscular. En canvi, les bones notícies són la tornada dels dos banyolins, Carles Mas (ja sense molèsties) i Jordi Masó, un cop complert el cicle de targetes. Busquem somriurem fora de casa! Ho necessitem!

BAIXES: Alan Baró (lesionat) i Samu Pinto (sancionat).

La prèvia de Gabri

“Cada partit és molt important ara mateix en la situació que ens trobem. Preparem el partit de Badalona com una final, hem de sumar com sigui. Seria important sumar també perquè ens podem acostar a un grup d’equips que els tenim relativament a prop”.

El Badalona és un equip molt sòlid, molt ben treballat i que tenen molt clar la manera de jugar. Competeixen molt bé amb l’empremta i el caràcter del seu entrenador. Haurem de vigilar amb les transicions  ràpìdes d’homes com Musa i Robert Simón”

“En Pol Prats és un jugador que ha vingut amb un ritme molt alt d’intensitat, està disponible per tenir minuts. En Genís Montolio ha millorat molt a nivell físic en aquesta setmana d’entrenaments, feia mesos que no competia i estic content de la seva evolució” 

“Ara ja puc conèixer més a la plantilla, hem tingut una mica més de temps. Dificultat n’hi ha molta com tots els partits, considero que és un grup molt difícil i fora de casa hi ha poques sorpreses. Em prenc tots els partits amb la mateixa seriositat i ganes, estudiant al màxim el rival”

Precedents

Revisant l’arxiu històric, hem rescatat fins a 25 visites de la UEO a Badalona amb 14 victòries locals, 5 empats i 6 triomfs olotins. El millor record data de fa sis temporades (2014-15) amb golejada dels garrotxins per 0-4 gràcies als gols de Coro, Robert (ara al Badalona), Héctor i David López. Sense gols en els dos últims precedents, que han acabat en repartiment de punts (0-0).

Leave a Reply