Defensa amb escut (AE Prat 0-0 UE OLOT)

Primera porteria a zero de la temporada de la Unió Esportiva Olot, que aconsegueix tallar en sec la ratxa de derrotes i neutralitza un rival directe com l’AE Prat. Un empat de mèrit al Municipal Sagnier que reforça els olotins a nivell defensiu i competitiu. Més possessió i control per als de Gabri però més arribades clares dels potablava, salvades per un Ballesté excepcional. Símptomes positius per seguir en la lluita abans de rebre l’Andorra a l’Estadi Municipal.

Vots de confiança. En diumenge electoral a Catalunya, la UEO ha demostrat que encara hi té molt a dir en aquesta lliga. Malgrat que volíem els tres punts i hem sortit amb aquest desig explícit i una mentalitat de ferro per aconseguir-ho, l’equip ha fet un treball realment molt seriós i ha estat capaç de frenar les intencions del conjunt local. Després d’uns primers minuts de tempteig i amb més respecte que perill, l’Olot ha agafat el domini del joc i ha començat a buscar la profunditat amb la velocitat de Xumi i Pol Prats, de nou titular en el seu segon partit de vermell. L’empordanès ho ha provat amb una gardela des de la frontal, mentre que l’ebrenc s’ha desmarcat bé per llegir la passada de Pedro abans que Craviotto sortís per evitar l’acció. L’opció més important, però, ha vingut del bàndol potablava. Una volea de l’ex-Llagostera Èric Jiménez que ha fet saltar Pol Ballesté per enviar-la a còrner amb la punta dels dits. La nota negativa, la torçada de turmell d’Escoruela que ha hagut de ser rellevat al descans per Kilian Grant.

Tornant de vestidors s’han vist els millors moments de l’Olot al Sagnier. Ritme més alt de pilota, jugades entre línies i recorregut per les bandes, sobretot la de José Antonio Soler, que tornava a la titularitat. Des de lluny, Jordi Xumetra ha tornat a demostrar que tenia la porteria entre cella i cella. El tècnic Gabri Garcia ha apostat per més elements ofensius amb les entrades de Juan Delgado i Álvaro Salinas, fet que evidenciava que els garrotxins havien vingut a buscar els tres punts. També els volien els de Pedro Dólera, que han tornat a fer lluir els millors reflexos de Ballesté; primer ha estat un tir de Neeskens i després un altre de Domi. Els dos, ben ajustats al pal dret, els ha desbaratat l’àgil porter barceloní. El xoc s’ha obert en els últims minuts i l’Olot ha insistit amb centrades perilloses que s’han passejat per l’àrea sense rematador. No hi ha hagut temps per moure el marcador i el resultat final ha estat un repartiment de punts, signe idèntic als darrers dos precedents entre Prat i Olot. Sabem que en la posició que estem les victòries són pràcticament obligades, però també que una bona defensa i una porteria a zero (per fi, per primer cop) ens pot dotar de moral i autoestima per aconseguir-les en les properes jornades. Avui hem vist la UEO més intensa, fiable i solvent i més enllà dels punts, ens hem de quedar amb aquesta sensació. Diumenge vinent, a casa contra l’Andorra, tornarem anar a la recerca del triomf amb totes les nostres forces i l’orgull que ens caracteritza. Perquè l’Olot no es rendeix mai com s’ha vist avui. Seguim bategant, seguim endavant!

FITXA TÈCNICA

AE Prat: Craviotto, Diego, Perone, Figueras, Putxi (c), Guzmán (Padilla, 77′), Bertomeu (Astals, 65′), Èric Jiménez (Domi, 77′), Montero (Ufano, 65′), Neeskens i Adri Díaz.

UE OLOT: Ballesté, Soler, Barnils, Genís, Masó, Blázquez (c), Eloi (Salinas, 74′), Pedro, Pol Prats (Juan Delgado, 70′), Escoruela (Kilian, 45′) i Xumetra.

Àrbitre: Borka Muñárriz Mateos. Ha amonestat a Ufano (Prat) i Genís (UEO)

Incidències: partit corresponent a la jonrada 16 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada al Municipal Sagnier. Els jugadors de l’Olot han sortit amb un missatge de suport i ànims a les samarretes per a Eudald Morera, directiu del club i director general de Royalverd. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot. 

Leave a Reply