PRÈVIA J16: Un gir de guió

La Unió Esportiva Olot espera d’una vegada per totes trencar la dinàmica negativa de resultats en la seva visita d’aquest diumenge (12h, Footters) al Municipal Sagnier de l’AE Prat. Els potablava, entrenats per Pedro Dólera, han revifat en les últimes setmanes amb resultats de mèrit i es situen tres punts per sobre dels olotins. Gabri Garcia recupera Kilian, manté la baixa d’Alan Baró i el dubte de Vivancos per un esquinç. Sortida al camp d’un rival directe que no podem desaprofitar per reactivar l’estat d’ànim i la confiança de la plantilla.

En diumenge d’eleccions a Catalunya, la UEO vol tenir veu i vot propi en aquesta Segona B i això passa per revertir la sèrie de marcadors adversos i iniciar una reacció que ens dugui el més amunt possible en les jornades que resten. Més enllà de posicions i rivals, el que és prioritari és sumar i no deixar de sumar durant els enfrontaments d’aquesta primera fase, ja que els punts s’acumulen a la següent i convé entrar-hi amb un bon coixí. Després de tres derrotes consecutives, és moment d’apel·lar a la unió, a l’orgull olotí i al compromís d’uns jugadors que tenen talent futbolístic i humà per superar qualsevol situació. Ens cal un punt d’inflexió, o en aquest cas tres, que ens permetin veure l’horitzó amb millors perspectives. Lluitar cada partit com si fos l’últim, encarar cada jornada com si fos una final d’un play-off, aquesta ha de ser la mentalitat per combatre aquest moment delicat.

El rival d’aquest diumenge és l’Associació Esportiva Prat, club fundat l’any 1945 i amb un passat majoritàriament en categories territorials excepte l’última dècada, on ha tret el cap amb facilitat a la Segona Divisió B. L’equip dirigit per Pedro Dólera, que encadena sis temporades consecutives a la banqueta del Sagnier, arriba a la cita ple de moral després de l’empat al Nou Estadi de Tarragona (1-1) i la victòria aconseguida entre setmana a Cornellà (0-1). Uns resultats que l’han col·locat amb 14 punts i l’han fet escapar de l’última posició (en detriment de l’Olot) i també avançant el mateix Cornellà. El conjunt potablava, que compta amb l’experiència d’homes com Craviotto, Putxi, Padilla o Javi Martos, s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern amb futbolistes com Bruno Perone i Víctor Bertomeu (Horta) o Èric Jiménez (Llagostera). El màxim golejador és Sergio Montero, autor de quatre gols.

El partit, corresponent a la jornada 16 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h a porta tancada al Municipal Sagnier del Prat de Llobregat i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Gabri recupera el figuerenc Kilian Grant un cop superades les molèsties al genoll i té el dubte de Vivi per un petit esquinç al turmell. També torna Samu Pinto després de la sanció i es manté de baixa el central Alan Baró, que podria reaparèixer d’aquí un parell de setmanes. Som-hi, vermells! Alcem-nos al Sagnier!

BAIXES: Alan Baró (lesió).

La prèvia de Gabri:

“Vam dir que la pilota aturada era una de les coses que volíem millorar i no ho estem fent. L’estratègia és un tema d’actitud i concentració, en aquestes jugades no estem encertats per intentar aturar-les. Ho assumim i ho acceptem, hem de seguir i intentar canviar-ho. Ens estan costant molts punts, són accions determinants per al resultat final”.

“El Prat és un equip que fa moltes coses bé i l’estratègia la treballa molt. És una altra final i un examen personal en aquest tipus de jugades. És una bona prova en un camp complicat en aquets aspecte”.

“En aquesta categoria tothom competeix molt bé, cada club busca tenir una identitat. El Prat cada any està patint però ho acaba traient, és un camp molt difícil i un entrenador que porta molts anys a la categoria i que coneix molt al seu equip.

“No podem estar per sota del rival en intensitat, com a mínim l’hem d’igualar. Després podem jugar millor o pitjor”.

“Ens hem d’adaptar a la situació que requereix el camp. Ens hem de prendre els partits com finals, més avall no podem estar. Són tres punts vitals i estic convençut que competirem bé”.

“Intentem treure la pressió a l’equip, és una situació on ningú s’esperava estar però és la que és. Hem de fer que no es posi en dubte la professionalitat i el voler guanyar de l’equip”.

“Fora de casa hem fet pocs punts, és una lliga que costa molt guanyar com a visitant. Estem per trencar les estadístiques i les males ratxes, ficarem tot de la nostra part per fer-ho”.

“Els resultats i la situació creen angoixa, la millor manera de treure-la és guanyar un partit. Si una cosa m’ha demostrat aquest grup és la confiança que tenen. Ho saben fer, entrenen bé i hi dediquen molt de temps”. 

Precedents

L’últim precedent de l’Olot al Municipal Sagnier és del 22 de desembre de 2013, la temporada del debut històric a Segona B. El resultat va ser d’empat sense gols (0-0) en el que seria l’últim partit d’Edu Vílchez a la banqueta olotina. S’ha mantingut el signe en els dos enfrontaments més recents a l’Estadi Municipal, 0-0 en duel del curs passat i 1-1 en el duel d’aquest curs. Artigas i Álvaro Salinas van ser els autors dels gols.

 

 

 

Leave a Reply