PRÈVIA J17: El tren no espera

Abans de la jornada de descans, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (16.30h, Footters) el FC Andorra d’Eder Sarabia, segon classificat del subgrup català. Els de Gabri Garcia, que es retrobarà amb el seu ex-equip, arriben enfortits defensivament després de l’empat al Sagnier i decidits a capgirar la mala dinàmica amb tres punts indispensables. Els andorrans, amb el pitxitxi i ex-Olot Carlos Martínez, acumulen un empat i una derrota en l’última setmana però volen assaltar el liderat aprofitant que el Nàstic té parada obligatòria.

Pugem al vagó. El tren de la Segona B avança a una velocitat vertiginosa buscant el destí més immediat que és el final d’aquesta primera fase. Un tram de competició que decidirà per quines aspiracions lluiten cadascun dels equips; uns per pujar a Segona A, d’altres per guanyar-se un lloc a la nova categoria (1a Federació) i els quatre últims per salvar-se a la Segona B actual i evitar el descens a la cinquena divisió del futbol estatal. El present ens diu que tenim 12 punts, que estem en l’última posició i que necessitem encadenar una trajectòria favorable de resultats per recuperar com més llocs millor. Ja sigui per la primera o segona fase, cal lluitar per la dignitat de l’escut i de la nostra gent. Un club que sempre ha fet passos endavant i que vol seguir creixent enmig d’una categoria de màxima dificultat. L’empat al Prat, la porteria a zero i el nivell competitiu ofert han de ser un punt de partida per sortir a la recerca de la victòria, després de tantes jornades, més necessària que mai.

El Futbol Club Andorra va ser fundat l’any 1945 i és el club degà del futbol al Principat. Al 2018, el club es va transformar en societat anònima amb la inversió del grup Kosmos, propietat de Gerard Piqué. El club va pujar de Primera Catalana a la categoria de bronze (precisament amb Gabri a la banqueta), ocupant la vacant administrativa del Reus. Sobre la gespa, els tricolors caminen amb pas ferm cap al futbol professional, situats en segona posició del subgrup amb 26 punts. Amb relleu hivernal a la banqueta (va entrar l’ex-Barça Eder Sarabia per Nacho Castro), el conjunt de Prada de Moles arriba a la cita després de veure trencada una ratxa de sis partits sense perdre (cinc victòries i un empat) amb la derrota intersetmanal contra el Cornellà (1-2). Pel que fa a la plantilla, sobresurten noms il·lustres com Víctor Casadesús, Mantovani, Riverola, Ratti, Marchán o Marc Pedraza, als quals s’hi ha de sumar Kike Saverio, arribat recentment des del filial d’Osasuna. El màxim golejador, com no, és l’ex-Olot Carlos Martínez que amb set dianes anotades segueix marcant la diferència a la categoria.

El partit, corresponent a la jornada 17 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir per Footters i Ràdio Olot. El tècnic Gabri Garcia, ex del FC Andorra i que viurà un partit especial contra el seu primer club a les banquetes de Segona B, té les baixes d’Alan Baró i Carles Mas, amb problemes musculars, i els dubtes de Roger Escoruela i Albert Vivancos, amb lleugeres molèsties després dels últims partits. La resta, tots disponibles per buscar la reacció en forma de tres punts. Som-hi, vermells! Pugem al vagó i agafem el tren!

BAIXES: Alan Baró i Carles Mas (lesió).

La prèvia de Gabri:

T”ots els partits són importantíssims, a mesura que val passant la competició el marge de fallar cada vegada és més petit. Seria molt bo per a tots sumar aquesta victòria abans de la setmana de descans”

“Sumar tres punts ens canviaria molt a nivell de confiança i estat d’ànim. Futbolísticament hem intentat tocar poques coses, la idea és la que volem, li hem de donar força”.

“L’Estadi s’havia convertit en un camp molt díficil per a tothom i ho ha de continuar sent tot i perdre la imbatbilitat contra el Nàstic. Hem d’intentar ser un equip que els rivals vegin que els costa molt de guanyar, retrobar sensacions i solidesa a casa”.

“L’Andorra és un molt bon equip, segon a la classificació. Han patit un empat i una derrota però continua sent un gran equip. Conec bé la mentalitat dels jugadors, la idea que tenen. És un dels rivals més complicats de la lliga”.

“Té experiència en la línia defensiva, no li fan gaires ocasions. Hem d’intentar treure’ls la pilota, no se senten tan còmodes sense pilota igual que nosaltres. Tenen jugadors d’un talent molt gran com Carlos, Casadesús, Saverio, Iker… Una plantilla per intentar ser protagonistes i tenir la posessió. Un equip molt treballat i fet pel que volen jugar”.

“Hem aconseguit deixar la porteria a zero per primer cop, és important de cara a la defensa. Ara falta arreglar l’altra porteria, estic tranquil perquè tenim jugadors que ens donaran gols. Busquem alternatives en la que podem trobar més possibilitats de marcar”.

 Precedents

Un enfrontament totalment inèdit a l’Estadi Municipal, ja que és la primera vegada que el conjunt andorrà visita la Garrotxa en partit oficial a Segona B. Això sí, ja ho va fer en pretemporada a les instal·lacions de Royalverd amb triomf olotí (2-0). Jordi Xumetra va marcar els dos gols, el primer de penal. En el partit de la primera volta, disputat a Prada de Moles, victòria del conjunt andorrà amb gol d’Iker Goujón (1-0).

Leave a Reply