Joel Ferrés, capità del Juvenil A: “Tornem amb més ganes que mai”

Joel Ferrés Sánchez (Olot, 09-03-2002) és el capità del Juvenil A de la Unió Esportiva Olot, que aquest cap de setmana repren la competició de Preferent. Després de tota una vida al club, des dels 9 anys en la seva etapa com a aleví, el carriler olotí i la resta dels seus companys preparen el partit d’aquest dissabte a les 16h ak camp de la UE Fornells, corresponent a la segona jornada del grup 2 de Preferent. En la primera, abans del confinament, els de Roger Vidal i Ferran Roca van empatar sense gols contra el Quart (0-0). És hora de tornar-se a cordar les botes, vestir-se amb la vermella i treure’s el cuc de competir.

Bona tarda, Joel. Com es troba l’equip a pocs dies de reprendre la lliga?

L’equip està molt unit i emocionat de poder tornar als terrenys de joc per fer el que més ens agrada. 

S’ha fet llarga l’espera?

S’ha fet eterna, és molt frustrant quan veus que et treuen allò que més gaudeixes i no saps quan serà el moment de poder-hi tornar.

Físicament com us trobeu després de tants obstacles?

Per sort, no tots hem deixat d’entrenar, ja que les restriccions de confinament municipal ens han permès seguir exercitant-nos a una minoria. La setmana passada ja vam tenir l’oportunitat de fer un amistós contra un rival de la nostra categoria (derrota 2-0 contra la Damm) i vam veure que realment necessitem més rodatge per arribar al 100% de les nostres possibilitats.

Emocionalment com us sentiu després de tants mesos?

Estem molt contents de poder-hi tornar. El fet d’estar tant de temps parats ens ha valorar i veure l’importància que té el futbol a les nostres vides. Estem tots molt motivats i amb més ganes que mai.

A nivell d’objectius, quines fites us marqueu?

Cada any el Juvenil A es proposa aspirar al més amunt possible. Tenim clar que és una categoria difícil i que tots haurem de donar el màxim perquè l’equip funcioni amb el poc temps que disposem. El nostre objectiu és clar, volem quedar primers per deixar el Juvenil A en una categoria superior. 

El format de competició, tenint en compte el context excepcional, serà d’una sola volta. Caldrà afrontar-ho d’una manera diferent?

Tots jugarem en les mateixes condicions, per tant les possibilitats seran les mateixes però, aixó sí, sense marge d’error.

Quins són els missatges que us transmeten els tècnics Roger i Ferran?

Volen que juguem amb calma i sense ansietat però a la vegada conscients que hem de ser un equip unit, competitiu i molt ambiciós.

Per a vosaltres que sou joves amb ganes i il·lusió per crèixer, com us ha afectat la pandèmia?

Com a tots els que ens agrada el futbol, la pandèmia i el confinament ens han trencat les rutines i ens ha perjudicat fisicament i mentalment. Hem intentat sempre ser positius i sabíem que en algun moment començaríem a competir. Ara toca mirar endavant i gaudir-ho.

El fet que alguns de vosaltres pugueu entrenar amb el primer equip segur que és un bon al·licient, oi?

Per suposat, el meu somni des de petit és arribar a jugar amb el primer equip de la Unió Esportiva Olot. Tenir l’oportunitat d’entrenar amb aquests professionals del futbol m’ajuda molt per a seguir progressant.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply