PRÈVIA J19: L’hora de la veritat

Després de l’aturada per la jornada de descans, la Unió Esportiva Olot encara el primer dels últims quatre partits decisius de la primera fase de la competició. Serà aquest diumenge (16.30h, Footters) davant d’un rival directe com el CE L’Hospitalet, tres punts per sobre de la classificació i immers en una mala ratxa de resultats. Gabri Garcia recupera el darniuenc Alan Baró però encara no Carles Mas per intentar guanyar opcions de permanència i que el triomf contra l’Andorra no sigui flor d’un dia. 

El moment dels valents. La UEO té al davant una oportunitat magnífica d’avançar un rival directíssim o fins i tot dos, ja que el Prat descansa aquesta jornada. Els olotins han tingut quinze dies per preparar en profunditat la visita de l’Hospi. Una parada obligatòria després de l’esclat de ràbia i orgull que va suposar la victòria contra el FC Andorra. Tots som conscients que aquella revifada no servirà de res si no li donem continuïtat aquest diumenge. L’equip es sent fort a casa (només el Nàstic l’ha guanyat en els últims 15 mesos) i té el dipòsit ple de benzina i confiança per lluitar fins al final i convertir en reals i tangibles les possibilitats de salvació a la categoria. No sabem si a la primera fase o a la segona, però el que està clar és que cal sumar com sigui i més davant d’un rival immediat que no passa pel seu millor moment. Ens toca donar la cara per la nostra gent i demostrar que l’Olot i Olot vol ser i ha de ser en aquesta categoria la temproada vinent.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports L’Hospitalet, un clàssic del futbol català i sobretot de la Segona Divisió B fundat l’any 1957. Precisament hi ha tornat aquesta campanya després d’una temporada excepcional a Tercera Divisió. Els de Jonathan Risueño van aprofitar la inèrcia de l’ascens per fer un bon grapat de punts a la primera volta, on fins i tot es van col·locar líders. Actualment, travessen una ratxa negativa amb 2 punts dels últims 24 en joc. No obstant, en el darrer partit van aconseguir arrencar un empat davant del líder, el Nàstic de Tarragona (0-0). Plantilla amb molta continuïtat del curs anterior i fitxatges destacats com Marcos de la Espada (East Bengal FC), Adrià Carmona (Odisha), Àlex Felip (Lleida Esportiu) o Pablo Aguilera (Sanse). En el mercat d’hivern també ha arribat Jordi Cano, procedent del CF Badalona. El màxim golejador és Manuel Salinas, que ha anotat sis dianes. Els riberencs són el conjunt que més encaixa amb 31 gols i el seu balanç fora de casa és d’una victòria, un empat i sis derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del subgrp A del grup 3 de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. La gran notícia per a Gabri és la recuperació d’un puntal a la defensa com Alan Baró, que ha estat més d’un mes fora de combat per una ruptura muscular. Qui encara no està a punt és Carles Mas, que en els propers dies ja podrà entrar amb el grup. Tenim una cita clau pel nostre futur més immediat, una final en tota regla que cal superar de forma satisfactòria. Som-hi, vermells! Estem amb vosaltres!

BAIXES: Carles Mas (lesió)

La prèvia de Gabri

“Al vestidor hi ha realitat, som conscients que la situació és difícil. Estem al final de la classificació, tenim 15 punts i tots els altres estan per sobre. Guanyar un partit et dóna confiança per continuar creient en que podem fer créixer com a equip”

“Estem davant d’un partit per sumar tres punts un altre cop. Hem d’anar final a final, cada partit és una final. Hem de fer bons els tres punts de l’Andorra, tenir una regularitat i mantenir el que vam aconseguir. No mirem més enllà d’això, no ens podem entretenir en pensar altres coses”.

“Els necessitarem a tots, la gent que entra de la banqueta ens aporta molt. Jugui que jugui donarà el màxim, com a entrenador és molt important tenir aquesta disponibilitat i compromís”.

“L’Hospi és un equip que també juga bé a futbol i que té un camp gran com el nostre. És un equip que fa moltes coses bé, ha jugat amb sistemes diferents. Té moltes alternatives en el joc, proposa un futbol associatiu des del darrere, té molta mobilitat i prèn molts riscos. Té molt mèrit que tinguin la capacitat de fer coses diferents i crear-te dubtes durant un mateix partit”.

“Sempre ens agrada tenir la possessió, però has de saber contra qui jugues i si estàs en disposició de jugar a cops amb el rival. Hem de fer valer el fet de jugar a casa i que Olot sigui difícil per a tots els equips”.

Precedents

L’arxiu històric de resultats entre Olot i Hospi ens assenyala fins a tretze visites dels riberencs a la Garrotxa, la majoria d’aquestes a Tercera Divisió. El balanç és de nou victòries olotines i quatre triomfs dels visitants, els més recents en els cursos 2014-15 (0-1) i 2015-16 (0-3). En aquest últim, els gols de Christian Alfonso (encara a la plantilla), l’ex-Olot David López i Gerard Oliva van deixar molt tocat a l’aleshores conjunt dirigit per Santi Castillejo. Esperem que aquest cop la història ens reservi un final ben diferent.

 

 

Leave a Reply