Difícil de pair (UE OLOT 1-2 CE L’Hospitalet)

La Unió Esportiva Olot no troba la inspiració ofensiva i perd per la mínima a casa contra un rival directe com el CE L’Hospitalet. Els de Risueño, amb una pressió alta, s’han avançat amb diana de Cristian Gómez però Xumetra ha replicat ben assistit per Eloi Amagat. Poc després, moment polèmic per un penal no xiulat a l’àrea riberenca i el gol d’Eudald Vergés en la jugada posterior. A la represa, més valentia i oportunitats dels de Gabri Garcia, que no han estat encertats en els últims metres. Cal passar pàgina i canviar el xip per preparar la visita al Lleida. 

Un cop dolorós. Avui era la primera de les quatre finals que ens restaven i no l’hem pogut superar. Al davant, un rival immediat a la classificació que ha estat més efectiu de cara a porteria i ha gestionat l’avantatge a la represa amb replegament defensiu i pèrdues constants de temps. Una primera meitat que ha tingut tots els ingredients; gols, arribades, polèmica, tensió… Han colpejat primer els riberencs, que han sortit fort amb la seva habitual pressió alta i han obert el marcador amb un tir ajustat des de la mitja lluna del capità Cristian Gómez (23′). Però l’Olot s’ha refet i ha demostrat que també volia endur-se els tres punts. Connexió Eloi Amagat-Jordi Xumetra per anotar la igualada (27′). Rosca marca de la casa i vuitena barraca del curs per a l’empordanès. Tres minuts després, a Xumi se li ha escapat el control amb el pit quan es quedava davant d’Aliaga. Xumetra també ha estat protagonista en un possible penal comès per One que l’àrbitre Andres Martínez no ha volgut xiular. Una acció que semblava força clara i que ha estat determinant, ja que d’un possible 2-1 i expulsió del defensa s’ha passat al 1-2 amb la incursió ràpida d’Eudald Vergés, que ha definit per sobre davant la sortida de Ballesté (32′). Temps de descans per digerir tantes emocions en tan poc temps i intentar capgirar la truita a la segona meitat.

La segona meitat ha estat pràcticament un monòleg del conjunt garrotxí, que ha dut la batuta del joc i ha utilitzat les bandes amb Soler i Escoruela per buscar rematades i segones opcions. El porter Aliaga n’hi ha tret una de claríssima a Xumetra sobre la mateixa ratlla de gol. El mateix futbolista de l’Estartit ha tingut una altra oportunitat d’or amb un xut des de la frontal que s’ha escapat fregant el pal. Gabri ha mogut fitxa amb gent de refresc com Vivi, Alan Baró, que tornava després de la lesió, Pol Prats i més tard Joel Arumí i Samu Pinto. El davanter cedit pel Nàstic de Tarragona ha tingut l’empat en temps afegit però un defensa visitant ha desviat la trajectòria. Per part de l’Hospi, una ocasió d’Aguilera i una altra de triple que entre Ballesté i el pal han pogut neutralitzar. Els de Risueño han jugat amb el cronòmetre de forma descarada amb constants aturades del joc que han perjudicat el ritme del partit. Hem lluitat, hem insistit i hem mort amb les botes posades dins de l’àrea de l’Hospi però sense cap tipus de premi en el resultat final. Un cop que dol i que ens obliga a aixecar-nos i a recomposar-nos per a la propera sortida al Camp d’Esports de Lleida. Un agraïment immens als aficionats que ens acompanyat des del mur i als quals, tot i la derrota, hem anat a saludar un cop finalitzat l’enfrontament. Moment d’estar units, de fer pìnya i de sumar punts, tots els que es puguin, per arribar amb possibilitats a la segona fase. Ho farem!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Soler, Barnils (Vivi, 45′), Genís (Joel Arumí, 84′), Masó (Pol Prats, 67′), Blázquez (c), Eloi (Samu, 87′), Pedro, Escoruela (Alan Baró, 67′), Xumetra i Juan Delgado.

CE L’Hospitalet: Aliaga, Parera, Cristian Gómez (c) (Àlex Felip, 84′), Martí Soler, Canario, Salinas (Aguilera, 57′), Christian Alfonso (Jorquera, 57′), De La Espada (Ripoll, 83′), Diego, One i Eudald.

Gols: 0-1, Cristian Gómez (23′), 1-1, Xumetra (27′), 1-2, Eudald (32′).

Àrbitre: Andrés Martínez Martínez, Ha amonestat a Pol Prats i al tècnic Gabri Garcia (UEO) i a One, Eudald, Aguilera i Aliaga (Hospi).

Incidències: partit corresponent a la jornada 19 del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci pels socis que ens han deixat recentment, Enric Cuenca i Miquel Sala, així com per l’ex-directiu Jordi Mallarach. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply