PRÈVIA J22: Amb el xip de segona fase

La Unió Esportiva Olot tanca aquest dimecres (17h) la primera fase recuperant el partit ajornat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Els de Gabri Garcia, aïllats uns dies per COVID-19, tornen amb energies renovades i amb la intenció d’allargar les bones sensacions del derbi gironí. El filial perico, amb canvi a la banqueta, vol trencar una ratxa negativa de quatre derrotes consecutives. Tornen a la llista Eloi, Pedro i possiblement Blázquez, mentre que Xumetra serà l’única absència per afrontar la visita a un escenari de bon record. 

Hi ha vida, hi ha esperança. La victòria contra el Llagostera va significar un reforç en tots els sentits, no només numèricament sinó anímicament i per creure que la continuïtat a Segona B és possible, que tota la feina que s’ha fet en aquests últims anys s’ha de preservar amb orgull i dignitat. Pel camí, un altre cop el coronavirus ens ha fet la guitza amb una aturada totalment inoportuna. L’important, de tot plegat, és que els jugadors afectats ja estan pràcticament recuperats, i que la plantilla té ganes de demostrar que es troben en un moment óptim de forma. Un partit estratègic de cara al futur; una victòria ens permetria superar l’Espanyol B, igualar el Prat i arrencar la segona fase pràcticament amb la mateixa puntuació que la resta d’aspirants.

El rival d’aquest dimecres és el RCD Espanyol B, que estrenarà nou entrenador. Es tracta de Luis Blanco, el tècnic del juvenil, que substitueix Jose Aurelio Gay amb la missió d’intentar redreçar la situació de cara a la segona fase. El conjunt blanc-i-blau és penúltim del subgrup català amb 20 punts i encadena quatre desfetes seguides (Badalona, Cornellà, Barça B i Nàstic). A Sant Adrià, els seus números són de tres victòries, dos empats i quatre derrotes. Plantilla molt jove però tremendament talentosa i voraç a la contra amb els Ferran Jutglà, Jofre Carreras (ara lesionat), Gori, Pedro Torres o Max Svensson. El màxim golejador és Juan Camilo Becerra, l’ex del Cornellà, que ha marcat sis gols. Un dels equips més golejats (26, com l’Olot), però com ja va demostrar en la primera volta, amb una àmplia gamma de virtuts ofensives, especialment en transició i associació.

El partit, corresponent a la jornada 22 del subgrup A del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest dimecres a les 17.00h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i es podrà seguir per Ràdio Olot (no és televisat). El partit és a porta oberta però només per als socis del RCD Espanyol. Pel que fa a les baixes, el tècnic sallentí no podrà comptar encara amb Jordi Xumetra (acabant de fer net del virus) però sí amb els migcampistes Pedro del Campo i Eloi Amagat, absents en el derbi gironí per lesió i sanció respectivament. Albert Blázquez, un cop superat el confinament, també podria tornar a la convocatòria. Som-hi, vermells! Agafem embranzida per al tram decisiu!

BAIXES: Xumetra.

La prèvia de Gabri

“Estem bé de salut, content per poder tenir gairebé quasi tothom a punt. Hem hagut de fer bondat uns dies, evidentment que això ens ha canviat el pla que teníem. Dintre de tot hem intentat donar-li la màxima normalitat possible, són coses que no podem controlar i no ens podem lamentar”.

“No hem d’esperar ni especular a arribar a la segona fase, abans del Llagostera vam dir que ens quedaven deu finals i ara en són nou. Ho afrontem de la millor manera i amb la idea de sumar el màxim possible de punts que hi ha en joc”.

“L’Espanyol B és un filial que juga molt bé a futbol i que per les circumnstàncies i dinàmiques es troba a la part baixa. Els he vist bastants partits i jo apostava que estarien a la part alta, és un equip perillós, competitiu i molt jove. Serà un rival molt difícil”.

“Haurem de vigilar en les transicions, és un equip molt potent i que té molta velocitat. Fer atacs ràpids és una de les seves virtuts. Ho hem de tenir controlat i estar atents, és perillós a la contra i controla molt les fases del joc”.

“Hem de donar continuïtat i confiança a la línia del partit del Llagostera, seguir en la idea de créixer amb els petits canvis que estem introduint. Li donem un toc diferent i altres possibilitats però amb la mateixa idea de ser protagonistes i intentar tenir la pilota”.

Precedents

Precedents força esperançadors pel que fa a les últimes sortides a la Dani Jarque. Tots tenim gravat a la retina l’1-5 de la temporada passada amb gols de Xumetra (2), Jordi Masó i Kilian Grant (2). Fa dos cursos, empat sense gols (0-0), mateix signe que en el curs 2015-16 (1-1) i en l’any del debut a Segona B, el curs 2013-14 (1-1).Un altre bon record, la remuntada de l’any 2014-15 (2-3) amb gols de Carlos Martínez (2) i David López.

 

Leave a Reply