PRÈVIA J3-F2: El tres més desitjat

Després de dues victòries consecutives i del reforç anímic que això suposa, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Footters) l’Orihuela CF amb l’oportunitat d’encadenar la tercera i treure el cap de la zona delicada per primer cop durant tota la temporada. El conjunt valencià, refet després de superar l’Espanyol B, compta amb l’ofici d’homes com Chechu, Toché o Ferran Giner i ja sap què es sorprendre a l’Estadi Municipal. Kilian i Barnils són dubte per a Gabri Garcia, content per l’evolució i l’equilibri definitiu però exigent per millorar i creixer encara més. 

Amb ganes de més. És l’eslògan oficial d’aquest curs i ara mateix pren més força que mai vista la trajectòria positiva recent dels olotins. Després d’acabar la primera fase un pèl desconcertats amb la derrota contra l’Espanyol B, l’equip ha fet un reset, ha netejat la ment i ha conquerit sis punts ben valuosos que l’han deixat molt a prop dels llocs de permanència. Dos partits amb la mateixa recepta; fiabilitat defensiva (tres dels últims quatre partits amb porteria a zero), paciència amb la pilota i efectivitat en les oportunitats. Alan Baró i Eloi Amagat, dos capitans amb ascendència i bagatge en categories superiors, han assumit la responsabilitat per marcar dues dianes determinants de cara al futur. Petits passos endavant que s’han de convertir en regularitat, en refermar el poder del Fortí Olotí i en teixir complicitats amb la nostra afició per anar junts de la mà fins al final.

Aquest diumenge ens visita l’Orihuela Club de Fútbol va ser fundat l’any 1993 després que l’Orihuela Juventud y Deportes culminés l’absorció a l’Atlético Orihuela. La temporada 2002-2003 va aconseguir el seu primer ascens a Segona B i des d’aleshores hi ha participat en vuit temporades. El conjunt dirigit per José Antonio Rodríguez “Machuca”, que fa poc més d’un mes va substituir el barceloní Gerard Albadalejo, va acabar la primera fase com a penúltim del subgrup valencià amb 15 punts. En aquesta segona, els del Baix Segura van començar amb una derrota al camp de l’Hospitalet (4-1) i es van refer tombant l’Espanyol B a Los Arcos (2-1). Una plantilla de futbolistes experimentats com l’ex-Girona Chechu Flores, Ferran Giner, Leandro, Pina, Cases (que serà baixa juntament amb Lolo Pavón) o José Verdú Nicolás “Toché”, davanter amb molt de currículum a 1a i 2a Divisió. El màxim golejador és Rubén Solano, autor de tres dianes, les mateixes que Toché, en un Orihuela que ha estat l’equip menys realitzador de tot el grup tercer amb 12 gols.  Un rival, ara 6 punts per sota de l’Olot, que intentarà aferrar-se a les seves possibilitats d’apropar-se als primers classificats per tal d’evitar perdre dues categories.

El partit, corresponent a la tercera jornada de la segona fase, es disputarà aquest diumenge a les 17.00h a l’Estadi Municipal amb aforament limitat i exclusiu per a socis de la Unió Esportiva Olot. Per a la resta, es podrà seguir, com sempre a casa, per Ràdio Olot i Footters. En l’àmbit purament esportiu, Gabri Garcia té els dubtes de Kilian Grant i Roger Barnils, tots dos amb petites lesions musculars, que fins a última hora no es decidirà si entren en la convocatòria. La resta, tots disponibles, inclós un Xumetra que ja ha treballat tota la setmana amb el grup. Som-hi, vermells! Posem la tercera i ens embalem!

BAIXES: cap.

La prèvia de Gabri

“Vull encara ser millor, que l’equip creixi més. L’evolució és bona, hi ha un procés i s’ha de cuinar tot plegat. Estic molt content de començar a veure l’equip que m’agradaria veure. Hem de ser encara més exigents en el dia a dia”.

“Portem cinc porteries a zero amb quatre victòries i un empat, això fa sumar. L’equip ha madurat en l’aspecte defensiu, vull que siguem atrevits però en alguns moments també hem de ser conservadors. Hem trobat l’equilibri que ens ha ajudat a sumar punts. Estem en un bon moment, entrenem cada dia molt bé”. 

“Esta bé posar-se petits reptes i reals com intentar sumar la tercera victòries consecutiva. Guanyar fora de casa era una altra assignatura pendent però no ens podem relaxar. Hem d’anar a per totes i en volem més”.

“L’Orihuela és un conjunt molt competitiu, ha patit durant la temporada també amb un canvi d’entrenador. Amb la victòria de l’altre dia contra l’Espanyol B ha agafat aire i s’ha situat amb possibilitats de tot. És un partit que hem d’estar molt alerta”.

“Ens visita un equip amb experiència, que sap a què juga i amb jugadors que saben el que s’hi juguen. En l’estratègia són potents i estic segur que ens vi posarà moltes dificultats. Un bon equip defensivament i que ens donarà poques facilitats, hem d’estar concentrats a les contres”.

“Hem de tenir paciència, creure que el desgast ens portarà a tenir possibilitats. Les ocasions s’han de treballar, s’ha de tenir la tranquil·litat per crear-les i mirar d’estar encertat de cara a porteria com últimament”.

Precedents

El 8 de desembre de 2019 es va diputar el primer i fins ara únic Olot-Orihuela de la història, un duel de mal record que va tallar una dinàmica molt positiva. Després de nou jornades i més de dos mesos sense perdre, el conjunt de Raúl Garrido va cedir a casa contra l’aleshores cuer del grup (0-1). Un gol de Rubén Solano al 39’ va decidir un matx en el qual Héctor Simón va desaprofitar un llançament de penal. Curiosament, a partir d’aquí la UEO va acumular més d’un any sense perdre a l’Estadi Municipal, ratxa que va trencar el Nàstic de Tarragona, aleshores líder destacat, el 31 de gener de 2021 (0-2).

Leave a Reply