PRÈVIA J4-F2: La rosa, sense espines

Després de la garrotada que va suposar l’última derrota a casa, la Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (12h, IB3 Televisió) a la Peña Deportiva d’Eivissa, líder del subgrup, amb el repte de recuperar el fil dels tres punts i enganxar-se de nou a la batalla dels tres primers. Pla de viatge rocambolesc amb sortida el dissabte de matinada que no ha d’afectar a la voluntat competitiva i física de la nostra plantilla, per fi tota disponible per a Gabri Garcia, inclòs Roger Barnils. 

Insistir i persistir. Sabem que en una fase de permanència els nervis i l’angoixa estan a flor de pell, que hi haurà bons i mals moments però que el més important és tenir el cap fred, mantenir la compostura i creure fins el final en les possibilitats de l’equip. Sabem que les dues victòries consecutives ens havien conduït a l’esperança i que el mastegot de l’Orihuela ens torna a enfosquir el panorama. Però cal posar-hi llum de manera imminent i la bona notícia és que hi som a temps. La igualtat és màxima i un parell de bons resultats ens poden catapultar novament a lluitar per ser un dels tres primers que pugui assolir la fita. Per fer-ho, però, caldrà arremangar-se i adaptar-se a nou ecosistema; camp de gespa artificial no en les millors condicions i un rival desconegut però que somia i batalla intensament cap al mateix propòsit. I avui, coincidint, amb la diada de Sant Jordi, el que volem és agafar la rosa sense espines i matar el drac eivissenc per escriure més pàgines del llibre de l’Olot a Segona B.

El rival d’aquest diumenge és la Sociedad Cultural y Recreativa Peña Deportiva, fundat l’any 1935 i amb quatre lligues de Tercera Divisió en el seu palmarès. Ha competit a Segona B cinc temporades i compta amb nou participacions a la Copa del Rey. En la primera fase, el conjunt eivissenc va quedar antepenúltim amb 21 punts, els mateixos que l’Atzeneta. En la segona fase, els de Raúl Casany lideren el subgrup amb 27 punts i un coeficient de 1’35 gràcies a les victòries contra l’Hospitalet (2-0) i al camp del Prat (1-2), a l’espera del duel pendent contra l’Espanyol B ajornat per un cas de COVID-19. Si ens fixem en la plantilla, trobem jugadors com l’ex-Llagos Crespo, Marc de Val (pas breu per l’Olot en la 11-12), Fran Nuñez, Antonio López, Colau o Gustavo Pereira, aquests dos últims amb pas per l’Atlético Levante. Els màxims golejadors són Nacho i Pau Pomar (2) en un equip que ha marcat els mateixos gols que ha encaixat (14).

El partit, corresponent a la jornada 4 de la segona fase del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 12h al Camp Municipal de Santa Eulàlia del Riu (Eivissa) i es podrà seguir en directe per IB3 Televisió (TDT i web) i per Ràdio Olot. Amb un pla de viatge força surrealista, ja que l’expedició olotina haurà de matinar aquest dissabte per sortir a les 7 del matí de l’Aeoroport del Prat amb un vol cap a Eivissa i tot seguit entrenar a les instal·lacions dels locals. En l’àmbit esportiu, Gabri recupera també a Roger Barnils i té tots els homes disponibles per formar la convocatòria de 18 jugadors i descartar-ne un parell. Som-hi, vermells! Ens hem de retrobar amb la victòria!

BAIXES: cap.

La prèvia de Gabri

“Espero que el viatge ens afecti el mínim, els horaris no són els ideals per un dia abans de partit. Tenim dues opcions, o ens lamentem i busquem excuses o ho acceptem i intentem treure-li importància. Ens hem d’amotllar al que hi ha i descansar per estar bé”.

“El camp no és un camp petit, les dimensions són correctes i és un camp ample però l’estat de la gespa no és bo. En gespa artificial el bot és diferent. A nosaltres ens agrada tenir paciència i possessions llargues, segurament serà més complicat i hi haurà més pèrdues de pilotes. Hem d’estar alerta i ser més pràctics”.

“La Peña Deportiva és un equip que pressiona molt bé, que és intens sense pilota i hem d’estar molt concentrats en aquest tipus de situacions. Hi haurà més segones jugades i duels aeris que hem de controlar”

“Hem de preparar el partit amb la importància que té però amb la nostra idea, una mica més simplificada, la que entrenem en el dia a dia. És un error entrenar tot l’any d’una manera i després canviar per un partit, et condiciones tu sol”.

“Teníem moltes expectatives en el partit contra l’Orihuela, ens hagués reforçat més en el que estàvem construïnt. Estem molt al límit, això està clar. Tothom ha guanyat a tothom, és una segona fase molt igualada i això fa que encara tinguem possibilitats i esperances de sortir-ne”.

“La responsabilitat i el compromís dels jugadors és bona senyal, vol dir que estan preocupats i volen canviar les coses. Diu molt d’aquests futbolistes que senten de veritat la samarreta i volen fer tot el possible. Que no quedi cap dubte a ningú, aquesta reacció i actitud és de mirar endavant”.

Precedents

Únic precedent a l’illa d’Eivissa, el del curs 2017-18 també contra la Peña Deportiva a Santa Eulàlia. Derrota per la mínima de l’Olot de Garrido amb un gol de Chechu al minut 82 (1-0). En canvi, l’últim cop que vam trepitjar les Illes Balears ens van emportar la victòria i la classificació per a la següent ronda de Copa del Rei. Va ser a Sa Pobla, Mallorca, contra la UD Poblense amb gols de Xumi i Barnils (1-2). Un triomf que va servir per trencar el malefici de les Balears, on la UEO no hi havia guanyat mai en la seva història.

Leave a Reply