Baròmetre de confiança (UE OLOT 1-0 Valencia Mestalla)

Segona victòria consecutiva i quarta de la segona fase per a la Unió Esportiva Olot, que supera el Valencia Mestalla i es manté de ple en la batalla per la salvació. Un altre cop, l’estratègia i l’encert d’Alan Baró han estat decisius per aconseguir tres punts més davant d’un filial combatiu i lluitador. Un partit de paciència, brega i ofici per encarar la visita a l’Orihuela amb tota la moral del món. 

Patint i competint. La UEO ens està demostrant setmana rere setmana que és tossuda de mena, que està encaparrada en quedar-se i que esgotarà totes les vies possibles per fer realitat l’objectiu. De moment, els de Miquel Ángel Muñoz ja encadenen dues victòries amb porteria a zero que ens fan ser optimistes i a la vegada prudents de cara al desenllaç del campionat. Una primera meitat força igualada amb un Mestalla més replegat esperant el seu moment. L’Olot, repetint la línia de quatre com a Atzeneta, tenia el control però no trobava joc entre línies. No obstant, les primeres arribades s’han deixat caure amb un contraatac d’Eloi per Xumi i sobretot una volea de Juan Delgado que Bernad, amb grans reflexos, ha rebutjat a córner. Per part visitant, l’única opció amb cara i ulls d’aquest primer temps ha estat una internada amb xut de Vázquez que ha marxat per sobre el travesser. I qui està tocat per una vareta màgica és Alan Baró. El central de Darnius ha tornat a veure porta aprofitant un servei de cantonada. Novament, suc màxim de la pilota parada i contundència dins l’àrea de l’empordanès, que ha controlat i ha afusellat la xarxa visitant (23′). D’aquí al descans, poc més, un altre cop de cap de Xumetra i més domini territorial dels garrotxins, que necessitaven el segon per respirar tranquils.

El filial del Valencia ha fet un pas endavant en els primers minuts de la represa. Han tingut més control i profunditat per les bandes, fins i tot amb una bola molt perillosa dins l’àrea petita, però l’Olot no s’ha deixat intimidar i poc a poc s’ha expulsat la pressió de sobre. Aquesta embranzida valenciana de cop s’ha tallat per la reactivació dels garrotxins en la seva missió d’eixamplar la diferència. I d’ocasions clares no es pot que no se n’hagin generat. Primer Kilian, només entrar, amb una volea al segon pal després de la bona acció personal d’Eloi Amagat. Després Pedro del Campo, poc habitual, finalitzant amb la testa un servei de còrner. El mateix Pedro ho ha provat amb un tir rebotat des de la frontal. Eren els millors moments ofensius de la UEO i calia donar el cop definitiu. Amb l’entrada de Salinas i Pol Prats encara s’ha trencat més el matx i han aparegut més forats a la defensa che. L’alacantí ha perdonat després d’una fantàstica conducció de l’ebrenc. Després ha estat Prats qui, sol davant de Bernad, ha desaprofitat una altra oportunitat d’or per asserenar els cors de l’afició local, que patia i patia pel seu equip. Fins a sis minuts ha afegit el senyor Armando Ramon amb algun petit ensurt a l’àrea olotina que s’ha solucionat amb caràcter i compromís col·lectiu. I s’ha acabat. Tres punts més a la butxaca que ens fan creure que tot és possible. Sis de sis amb Miquel Ángel Muñoz a la banqueta, que ara afrontarà un nou repte majúscul, sortir victoriós el proper diumenge al matí de Los Arcos de l’Orihuela CF, que encara conserva alguna opció d’apropar-se a les posicions capdavanters. Caldrà lluitar i competir com avui, amb el mono de treball, esperit de supervivència i deixant l’ànima per aquest escut. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Masó, Blázquez (c), Eloi (Salinas, 77′), Pedro (Samu, 90′), Arumí, Alan Baró, Xumetra (Pol Prats, 77′), Vivi i Juan Delgado (Kilian, 60′).

Valencia Mestalla: Bernad, Vázquez, Molina, C. Pérez (Emaná, 75′), F. Navarro, Jose David (Hugo González, 84′), Sibille (c), Ndombasi (Gozálbez, 75′), F. Garcia (Ruiz, 75′), Fran Pérez (Facu, 84′) i P. Alemany.

Gols: 1-0, Alan Baró (23′).

Àrbitre: Armando Ramo Andrés. Ha amonestat Joel Arumí, Vivi i Masó (UEO) i també Facu, Fran Pérez, Hugo González i Sibille (Mestalla).

Incidències: partit corresponent a la sisena jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 600 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci per la Palmira Collell Costa, sòcia i aficionada del nostre club que ens ha deixat recentment. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply