PRÈVIA J6-F2: Tossuderia il·limitada

Després d’agafar aire i canviar l’estat d’ànim contra l’Atzeneta, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h, Footters) el Valencia Mestalla amb la voluntat absoluta de sumar els tres punts i retallar distàncies amb els primers classificats del subgrup. El conjunt d’Óscar Fernández ja ha descendit de forma matemàtica però segueix presentant batalla com demostren els dos empats consecutius. Barnils i Soler, baixes per un Miquel Ángel Muñoz convençut per generar més situacions positives. 

El camí està marcat. Tres jornades tan sols falten per acabar aquesta llarga temporada en la qual hem viscut emocions de tots els colors. Som conscients que estem patint un moment complicat a nivell esportiu i que les matemàtiques només ens somriuran si enllacem triomf rere tromf. Per a l’optimisme, la bola d’oxigen que vam aconseguir a El Regit d’Atzeneta d’Albaida. Debut de Miquel Ángel a la banqueta i un equip seriós, competitiu i fiable amb Alan Baró com a braç executor. No demanem res més, buidar-se amb el mateix compromís, deixar-s’hi l’ànima, afinar la punteria i trobar aquell punt de sort tan necessari en situacions com aquestes. El caràcter i l’entrega són innegociables i de ben segur que ens aproparan a l’objectiu, juntament amb l’escalf del Número 12 i la força dels volcans a l’Estadi Municipal. La pilota està a la nostra teulada i és l’hora de saltar, agafar-la i ficar-la a dins.

El rival d’aquest diumenge és el Valencia Mestalla CF, entrenat per Óscar Fernández, que viu la segona etapa a la banqueta valenciana (2007-10). En aquesta segona fase i tot haver consumat el descens de categoria, els valencians segueixen donant guerra i ara encadenen dos empats consecutius contra l’Espanyol B (0-0) i contra l’Hospi (1-1) després de les derrotes inicials amb Prat (1-0), Olot (0-1) i Espanyol B (2-1). Una plantilla extremadament jove a excepció d’Adri Gómez (27), Mingotes (25), Marc Ferris (24) o el punta Stéphane Emaná (26), l’ex del Nàstic o Hércules. Noms interessants i amb projecció com els Esquerdo, Koba, Facu o Guillem Molina, a més del golejador Fran Navarro, autor de nou dianes. Així doncs, tot i les circumstàncies adverses, es tracta d’un bloc de futbolistes amb talent emergent i que voldran acabar la lliga de la millor manera per seguir progressant en les seves carreres esportives.

El partit, corresponent a la sisena jornada de la segona fase del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal i en directe per Footters i Ràdio Olot. Reserva prèvia i entrada exclusiva per als socis de la UEO amb totes les mesures de seguretat i l’aforament limitat autoritzat. En l’àmbit esportiu, Muñoz recupera Blázquez després de la sanció però perd Barnils i José Antonio Soler per cicle de targetes. Som-hi, vermells! Més tossuts que mai!

BAIXES: Barnils i Soler (sanció).

La prèvia de Miquel Àngel

“La victòria contra l’Atzeneta ja és passat, però ha servit per regenerar-nos i mostrar que estem en el bon camí. Tots tenim una força extra, però això ens ha donat una confiança i moral important”.

“Juguem només un partit i aquest és el Valencia Mestalla, no anem de final en final. Només hem de guanyar i esperar, no podem pensar en coeficients ni fer càlculs”.

“Totes les jornades poden ser propícies, el sistema de competició fa que tots els equips estiguin implicats. Guanyar sempre genera situacions positives i això és el que busquem, que hi hagi més bones notícies. Els jugadors entrenen molt bé, estan preparats per al partit de diumenge. Tenim una confiança màxima en treure-ho endavant”.

“El Valencia Mestalla classificatòriament està fotut, però és un filial d’un equip gran. Està envoltat de jugadors que són triats a nivell tècnic, tàctic i físic. Vindran sense cap mena de pressió i a jugar per mostrar-se, ensenyar-se i buscar-se un futur a nivell individiual. Això els pot fer encara més perillosos”.

“Ens hem de centrar en les nostres necessitats, en el que ens fa falta, tenim qualitat i capacitat per fer-ho. Si nosaltres estem a l’alçada no em preocupa gaire cosa més”.

“El públic ens dóna la vida, sortir al camp i començar a veure samarretes vermelles, gent que t’ajuda i que vol el mateix que tu ens fa agafar un sentiment especial. Se’ns plantegen moltíssimes dificultats però fer-ho amb la nostra gent ens dóna un plus”.

Precedents

En els darrers anys, el Valencia Mestalla ha visitat en sis ocasions la capital de La Garrotxa amb resultats ben diversos; tres victòries locals, un empat i dues victòries visitants. De bon regust és l’últim enfrontament amb un 1-0 i gol d’Alan Baró. Pitjor va anar fa dues temporades amb triomf contundent del conjunt valencià (0-3). Un resultat que es va repetir de forma idèntica en el curs 2013-14 (0-3). En canvi, més triomfs olotins en el cursos 2017-18 amb gol de Marc Mas (1-0) i en el curs 2015-16 amb dianes de Diego Sánchez i Sana N’Diaye (2-0). L’únic repartiment de punts és de la campanya 2014-15 (0-0).

Leave a Reply