Doblet històric en juvenils

El futbol base de la Unió Esportiva Olot ens ha regalat un cap de setmana per emmarcar amb dos ascensos brillants en la categoria de juvenil. Per una banda, el Juvenil A torna a Lliga Nacional 22 anys després amb la victòria clara contra el Vic Riuprimer i superant el Vilassar de Mar per dosm gols a la classificació. I de l’altra, el Juvenil B va fer els deures a Vilatenim i va aconseguir pujar a Preferent signant una temporada pràcticament immaculada a nivell de resultats. 

Un doblet per a la història. El Juvenil B només necessitava un punt per obtenir el títol de lliga i l’ascens de categoria. Els de “Ketxa” Vila, Llorenç Barris i Albert Blázquez es van imposar a la UE Figueres amb gols de David Pedrosa, Marc Conca, Oriol Argelés i Guillem Terma (2-4). Completaven, així, una campanya gairebé perfecta amb 34 punts, 11 victòries, 1 empat, 0 derrotes, 52 gols a favor i 14 en contra. Un curs atípic disputat a una sola volta però en el qual el Juvenil B s’ha adaptat de meravella i ha competit cada partit com si fos l’últim per assolir l’objectiu desitjat. Hegemonia i autoritat d’una fornada de jugadors que se’n sentirà a parlar en els propers anys.

Diumenge era el torn del Juvenil A, una lliga molt més igualada que es decidiria per la diferència de gols i amb el partit del Morrot ja acabat. Els de Roger Vidal i Ferran Roca van fer la feina que tocava i van vèncer de manera convincent al Vic Riuprimer (4-1). Fantàstica primera meitat amb les dianes d’Aladji, Marc Pijuan de penal i Manzano en una jugada personal magnífica. A la represa, els vigatans van retallar distàncies i Jordi Romero va marcar el quart, una diana que va valer el seu pes en or tenint en compte l’average. Per ser campions calia que el Vilassar no fes més de 9 gols al Figueres i la veritat és que el final va ser d’infart. El resultat al Maresme va ser de 7-0 i, quan els jugadors es va assabentar de la notícia des dels vestidors, van sortir pitant a celebrar-ho amb els familiars i amics aplegats al Morrot. Més de 20 anys després, l’Olot recupera la categoria de Lliga Nacional on competirà la temporada vinent. Èxit majúscul del futbol formatiu del club, des de la directiva i patrocinadors fins als coordinadors, tècnics, jugadors i familiars. A gaudir-ho!

Leave a Reply