Obrint pas (UE OLOT 3-1 UE Castelldefels)

Debut amb bon peu de la Unió Esportiva Olot a la competició. Els d’Albert Carbó van superar a la UE Castelldefels després d’una gran primera meitat amb dianes de Juanito en pròpia porteria i Xavi Ferrón des del punt de penal. A la represa, els mariners van fer un pas endavant per retallar distàncies però Sergi Arranz, després d’una fantàstica acció de Moha, va situar la tranquil·litat al marcador. Primers tres punts en un diumenge de Festes del Tura amb quasi 500 espectadors a l’Estadi Municipal. Següent obstacle, FC Vilafranca. 

Això pinta bé. El nou projecte de la UEO va començar a deixar pinzellades del que vol ser amb una victòria convincent en la primera jornada de lliga. Primera meitat per emmarcar dels olotins amb bon futbol, pressió alta i arribades diverses per trencar la igualtat. Curiosament va ser un defensa visitant qui la va trencar, Juanito, amb un autogol de cap després de la centrada de Blázquez (8′). El mateix besaluenc en va posar una altra de milimètrica que Arranz va enviar directament al travesser. Més ocasions clares per Xavi Ferrón, que va disparar als nuvols dins l’àrea i una altra pel pistoler figuerenc, bon retall i intervenció de Romero a còrner. Per part del Castelldefels, només un llançament de falta d’Aitor Serrano que va sortir força ajustat. Abans del descans, Bigas va pispar la cartera al defensa, es va internar a l’àrea amb força guanyant la posició i caient a terra per l’empenta del rival. L’àrbitre va xiular penal i Xavi Ferrón no va fallar des dels onze metres (41′). Descans amb sensacions i marcador immillorables però calia lligar el blat a la represa.

I no ho va posar gens fàcil el conjunt de Miki Carrillo, que va avançar línies i s’ho va creure més en els primers compassos de la segona meitat. Fruit d’això va arribar la diana de Gallardo en una llarga seqüència plena d’embolics i rebots dins l’àrea garrotxina (57′). Semblava que els mariners podien entrar al partit i que es veien amb cor de neutralitzar l’avantatge dels locals. Però l’Olot va alçar la veu, es va refer i va recuperar la batuta del joc. Va debutar Enric Vallès en la seva segona etapa de vermell. Van agafar protagonisme en la creació Èric i Ot Serrano, excelsos en el primer temps. I va entrar de refresc Moha amb el seu atreviment per posar dempeus l’Estadi amb una jugada excepcional. Se’n va per banda dreta, entra dins l’àrea, dribla el defensa i habilita a Sergi Arranz, sol com un mussol, que retalla amb sang freda i l’acompanya a la xarxa (70′). El gol de la calma del pistoler per obrir diferències i deixar clar que els tres punts s’havien de quedar a casa. I això que en els últims minuts Gerard Batalla va ser expulsat per doble groga. També va anar al carrer Gallardo en temps afegit. L’Olot va resistir i va sumar la primera victòria del curs. La primera de moltes, esperem. Gràcies als 482 aficionats que ens van donar suport i van empènyer en un diumenge mig plujós i xafogós de Festes del Tura. Dissabte vinent, els d’Albert Carbó visiten el FC Vilafranca, un altre dels candidats a la part alta. Seguim endavant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Blázquez (Callís, 78′), Ayala, Gerard, Bigas, Èric Vilanova, Ot Serrano, Eloi (Vallès, 58′), Kilian (Moha, 65′), Arranz i Ferrón (Zaka, 78′).

UE Castelldefels: Romero, Juanito, Joel Coch (c), Benito (Gaudioso, 84′), Sergi Moreno (Cargol, 76′), Ferreira (Kike Ramírez, 45′), Aitor Serrano, Fabregat, Gallardo, Fran Orellana (Guillem, 45′) i Eslava.

Gols: 1-0, Juanito en pròpia (8′), 2-0, Xavi Ferrón de penal (41′), 2-1, Gallardo (57′), 3-1, Sergi Arranz (70′).

Àrbitre: Pol Curiel. Va amonestar a Blázquez (UEO), Ferreira, Kike Ramírez, Fabregat i Guillem (UEC). Va expulsar amb doble TG a Gerard Batalla (UEO) i Gallardo (UEC)

Incidències: partit corresponent a la primera jornada de lliga del grup 5 de Tercera RFEF amb la presència de 482 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Leave a Reply