PRÈVIA J3: Un derbi per impulsar-se

Després d’un inici productiu amb una victòria i un empat, arriba el primer derbi de la temporada per a la Unió Esportiva Olot. Serà aquest diumenge (17.00h) davant d’una UE Figueres rejovenida i sense complexos que intentarà refer-se d’una arrencada complicada. Albert Carbó, que recupera Gerard Batalla però tindrà les baixes de Carles Mas i Ferri López, espera seguir mostrant una imatge sòlida i convincent per allargar la dinàmica positiva. Duel de proximitat en el qual s’espera una bona resposta de públic a l’Estadi Municipal, que tornarà a comptar amb la promoció d’un entrada per a cada soci. 

Tercer assalt d’aquesta Tercera RFEF en la qual tothom vol sumar de tres en tres però que si no t’espaviles en un tres i no res et deixen amb la mel als llavis. Convé anar amb peus de plom i amb la humilitat habitual per mastegar cada partit i les seves circumstàncies. Les dues versions que hem vist ens han agradat; la premium contra el Castelldefels a casa, dominant, encertant i prement l’accelerador quan venien corbes, i la mixta, tancant el candau defensiu a Vilafranca i disposant d’arribades suficients per endur-se la victòria. Cada camp és un món i ho sap Albert Carbó i una plantilla novíssima de trinca però que s’ha compenetrat en un temps récord, fins i tot Enric Vallès, l’últim peça que ja va deixar el seu segell al Penedès. Torna Gerard Batalla després de la sanció però recau Ferri López, altra vegada amb problemes musculars. Carles Mas segueix de baixa fins a mitjans d’octubre mentre es recupera de la fractura al crani en el primer matx de la pretemporada.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Figueres, un històric de la província de Girona fundat l’any 1919. En la seva destacada trajectòria compta amb 7 temporades a Segona Divisió A (entre els anys 80 i 90), 17 a Segona Divisió B i 28 a Tercera Divisió. Després d’una etapa convulsa, recentment el projecte ha guanyat en estabilitat i aquesta ja serà la desena temporada consecutiva a Tercera, movent-se sempre per la zona mitja i fins i tot disputant una promoció d’ascens contra el filial del Numància (2014-15). L’ex-futbolista professional Moisés Hurtado continua a la banqueta amb una autèntica revolució a la plantilla. Destaquem els fitxatges de l’ex-Olot Joel Arimany (Dep. Aragón), Nil Congost (Banyoles), Urri (Vic), Suaibo (Granollers) o Adri Expósito (Lloret). A més, els figuerencs han retocat la defensa aquests últims dies amb les arribades importants de Toni Gamell (UE Costa Brava) i Joan Maynau (Racing). Una plantilla eminentment jove però molt competitiva i atrevida com ja es va poder veure en el Torneig de l’Estany. A la lliga, els de Vilatenim acumulen una derrota (1-0 al camp del Sants) i un empat (1-1) contra el Vilassar) que els deixa a la part baixa amb un punt.

El partit, corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 17.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà escoltar en directe per Ràdio Olot. Mantenim la promoció “Un soci, un acompanyant” per fer del Fortí Olotí una autèntica olla a pressió en aquest derbi apassionant i de rivalitat històrica a la demarcació. Volem seguir amb les vibracions positives d’aquesta arrencada i volem fer-ho amb l’escalf de la nostra gent. No hi falteu!

BAIXES: Carles Mas i Ferri López (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“Tothom està content amb l’inici que hem viscut i les versions que hem vist contra el Castelldefels i Vilafranca. Tothom està il·lusionat i motivat per viure el primer derbi de la temporada”.

“Intentarem reviure un Olot similar al de la primera jornada. L’equip ha crescut, ha millorat i està treballant a consciència per contrarrestar el posicionament i les intencions del Figueres”.

“El Figueres ja sabem que és un equip jove i atrevit, ens va costar els primers minuts al Torneig de l’Estany. Tenen gent ràpida amb transicions fortes. Extrem purs i ràpids que viuen de l’1×1 i ataquen per fora. Hem de dominar aquestes situacions sense pilota. Són nois joves amb molta gana que sempre incomoden al rival”. 

“Hem de ser un Olot atrevit i dominador, que forci al rival. Hem de controlar situacions amb pilota i no assumir tants riscos pel camí. Hem de forçar més ocasions, no ens defensem amb la pilota i pensem en atacar en tot moment, a la vegada que hem d’estar compensats i evitar estar desprotegits per qualsevol pèrdua”. 

“A casa ens hem de fer forts i concedir molt poc, estem treballant per aconseguir el 7 de 9. Esperem que vingui molta gent, i més amb la promoció que es fa des del club. Esperem una bona afluència de públic, aquests tipus de partits solen dur un miler de persones i tenim ganes que ens ajudin a guanyar el primer derbi”.

“Hi ha futbolistes que tenen passat al Figueres o jo mateix, els derbis sempre tenen aquell punt especial. En guardo un bon record, vaig estar dues temporades al futbol base i em van ajudar a creixer personal i futbolísticament com a entrenador”.

Precedents

Des dels anys 20 fins a l’actualitat, Olot i Figueres s’han enfrontat en un total de 38 ocasions a l’Estadi Municipal. La major part d’aquests partits són a Tercera Divisió, però també n’hi ha a l’antiga Regional Preferent. El balanç és de 17 victòries olotines, 11 empats i 10 triomfs dels figuerencs. En l’últim precedent (2016-17), els de Ramon Calderé van superar al conjunt de Chicho Pèlach en un derbi d’alt voltatge (3-2). Héctor Simón i Sergio Álvarez, amb un doblet, van ser els autors dels gols garrotxins, mentre que per part empordanesa van veure porteria el garrotxí Ramon Masó (de penal) i l’ex-Olot Moha Chabboura, ara a les files del Melilla com Pol Ballesté.

Leave a Reply