Meravellosa bogeria (UE OLOT 4-3 UE Figueres)

La Unió Esportiva Olot es queda amb els tres punts en un derbi gironí amb totes les lletres i competit de forma ferotge per una enorme UE Figueres. Els de l’Alt Empordà s’han avançat per dos cops amb la punteria de l’ex-Olot Joel Arimany, però els garrotxins han tret el caràcter i amb una capacitat de resposta admirable han donat la volta al marcador. Gols de Kilian Villaverde, Uri Ayala, Gerard Batalla i el decisiu de Moha Abouhafs, ja a les acaballes. Sumem set de nou punts i la segona victòria en un Fortí Olotí més calent que mai amb quasi 800 espectadors. Propera parada, Manresa. 

Tensió, nervis, patiment, polèmica, gols, remuntada… Un derbi com els d’abans, un derbi amb majúscules i un derbi dels que enganxen i fan afició. L’Olot-Figueres no ha decebut a les expectatives i ha estat un espectacle de joc i resultat que finalment ha caigut de la banda olotina. Primers minuts intensos però sense gaire perill amb domini de l’Olot fins que a la mitja hora s’ha començat a sacsejar el matx. Gol anul·lat a Enric Vallès per un fora de joc posicional d’Èric Vilanova i mentre els jugadors ja ho celebraven a la banda, el Figueres serveix ràpid i Joel Arimany, a la contra, clava el 0-1 (30′). Incredulitat a l’Estadi Municipal en una acció a tota velocitat d’un costat a l’altre del camp. Calia treure’s el mal cos de sobre i ben aviat s’hi ha posat Kilian Villaverde, executant amb precisió un tir des de la frontal per signar les taules (35′). Primer gol del “tigre” barceloní en el seu millor partit de vermell. Poques coses més han passat abans del descans, a excepció d’una gran estirada d’Albert Torra, que avui agafava la titularitat enlloc d’Albert Batalla.

La represa prometia i el cert és que ha estat no apta per a cardíacs, un anar i venir a les dues àrees, un frenesí de futbol total que finalment ha somrigut a l’Olot tot i haver-s’ho de guanyar de valent. I és que després d’una opció amb vaselina d’Eloi Amagat, Joel Arimany ha tornat a aparèixer amb un xut col·locat per glaçar l’Estadi (48′). Un altre cop a contracorrent, però un altre cop amb resposta immediata… i per via aèrea. La controla Èric Vilanova al vèrtex, centra amb cama esquerra al segon pal, on entra amb tot Uri Ayala per neutralitzar el resultat contra el seu ex-equip (52′). Imperial el gironí, que també seria protagonista de la remuntada exprés amb una pentinada que Gerard Batalla, l’altre central, ha enfonsat a la xarxa (56′). Però el sac encara no estava lligat i ens deparava emocions fortes. El més murri de la classe, el visitant Urri, ha aprofitat una indecisió defensiva per creuar la bola gairebé sense angle i tornar a igualar les coses (63′). Quedava un munt i teníem fe en la victòria, però calia evitar cap més concessió defensiva. Carbó hi ha posat espurna amb Ferrón, Zaka i sobretot Moha Abouhafs, que ha caçat una centrada del mateix Ferrón per fer esclatar el deliri a l’Estadi (84′).  D’aquí al final, el Figueres s’ha abocat a l’atac intentant complicar la vida a un Olot que s’ha mantingut ferm i decidit, aquest cop sí, per acaronar una victòria ben valuosa.

És el segon triomf al Fortí Olotí, avui ben activat amb gairebé 800 espectadors que s’hi han deixat la gola per animar i les mans per aplaudir. Aconseguim set punts dels nou possibles i seguim a la part més alta de la classificació. Diumenge vinent, un altre desplaçament d’extrema dificultat com és el Manresa. Autocrítica, confiança i a buscar-ne tres més. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Torra, Blázquez, Ayala, Gerard, Bigas, Èric Vilanova, Ot Serrano (Moha, 77′), Vallès (Ferrón, 61′) Eloi, Arranz (Zaka, 86′) i Kilian.

UE Figueres: Jaime, Pol Bastidas (c), Carlos, Joel Arimany (Expósito, 81′), Dani Gómez (Jorge Torres, 81′), Rami, Pol Blay, Toni Gamell (Maynau, 60′), Urri, Suaibo (Timo, 81′) i Jose (Espuña, 75′).

Gols: 0-1, Joel Arimany (30′), 1-1, Kilian Villaverde (35′), 1-2, Joel Arimany (48′), 2-2, Ayala (52′), 3-2, Gerard (56′), 3-3, Urri (63′), 4-3, Moha (83′).

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico. Ha amonestat Ayala (UEO) i Suaibo i Rami (Figueres).

Incidències: partit corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 786 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Leave a Reply