COMUNICAT OFICIAL

La UE Olot SAD aconsegueix, amb el suport de Tax Economistes i Advocats, que l’IVA a aplicar en entrades i abonaments sigui del 10% en comptes del 21%.  El Tribunal Econòmic-Administratiu Regional de Catalunya (TEARC) ha resolt a favor de la UNIÓ ESPORTIVA OLOT SAD la reclamació interposada pel que fa l’IVA a aplicar en la venda d’entrades i abonaments dels socis, al determinar que el tipus d’IVA a aplicar és el tipus reduït del 10%, considerant que el tipus general del 21% només s’ha d’aplicar a la Primera i Segona Divisió A de futbol.

La sentència ESTIMA LA RECLAMACIÓ DE L’OLOT I ANUL·LA ELS ACTES IMPUGNATS. Aquesta sentència afecta directament a totes les liquidacions provisionals en contra de la UE Olot SAD des de l’any 2014 al 2018, ambdós inclosos, tant a imports reclamats com a interessos de demora i costos dels avals exigits.

Ha estat una carrera de resistència molt dura i valenta en la que el club ha resistit les temptacions d’abandonar quan podien ser tres anys més els compromesos. Hem estat  persistents en seguir fent el que creiem que era el correcte, hem avalat i hem fet tots els esforços que han calgut per defensar el club.

És una resolució que acaba essent de vital importància per tot el futbol aficionat, ja que a partir d’ara els clubs tindran la seguretat d’aplicar de manera correcta l’IVA corresponent i en els casos que pertoqui, fer les actuacions que corresponguin perquè es recuperi l’IVA ingressat de més, que sempre beneficiarà al soci o aficionat, que en aquest cas és el consumidor final.

Estem davant, doncs, d’una victòria del rigor i la responsabilitat econòmica de la Unió Esportiva Olot en la defensa dels drets del futbol no professional. Un pas endavant del posicionament de l’Olot que amb el seu projecte de futbol social sostenible busca demostrar que “un altre futbol és possible”.

Esperem i desitgem que aquesta causa ens animi a tots els clubs a lluitar en positiu i a donar suport a les nostres federacions perquè segueixin ajustant i millorant les condicions econòmiques, administratives i legals dels clubs que patim per subsistir en les categories que estan aguantant al futbol professional.

 

 

Leave a Reply