PRÈVIA J5: Cos a cos

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17.00h) la visita del líder de la categoria, un Girona B que ha guanyat els quatre partits disputats. Albert Carbó, que preveu un duel tàctic i molt igualat, recupera Ferri López però perd Moha per un cop al bessó. S’espera una gran entrada a l’Estadi Municipal per gaudir del segon derbi gironí de la temporada i amb tres punts en joc que poden marcar el futur més immediat de la competició. 

Marcat en vermell. Perquè és el líder, perquè arriba imbatut, perquè és un derbi i perquè juguem a casa. D’al·licients no n’hi falten en aquesta cinquena jornada que ens porta un plat fort entre dos conjunts destinats a moure’s per la part més alta de la classificació. Pel que fa a l’Olot, arribem pletòrics de moral i confiança a la cita després de la golejada a Manresa i un primer tram de lliga tan seriós com resolutiu. Porteries a zero en les dues sortides, pressió alta al centre del camp i davanters encertats i sacrificats com Arranz i Kilian, que ja sumen dues dianes cadascun. Ara cal demostrar que aquest Olot va de debò i que pot fer tremolar també els fonaments d’un Girona B que ho ha guanyat absolutament tot. Per aquest compromís, Albert Carbó té les baixes de Carles Mas i Moha Abouhafs, que va rebre un cop al bessó i estarà una setmana de baixa. En canvi, la bona notícia és la tornada de Ferri López després de les recaigudes musculars.

El rival d’aquest diumenge és el Girona FC “B”, el filial del Girona FC fundat l’any 2011 quan va començar a competir a Segona Catalana, aconseguint l’ascens en la temporada següent. Amb una filiació amb el CF Peralada pel mig, el Girona B ha anat escalant categories, plantant-se fins i tot a la Segona Divisió B. La principal missió del bloc dirigit pel besaluenc Àxel Vizuete és la formació de futbolistes per a la plantilla de Míchel a Segona Divisió A. D’exemples ben recents n’hi ha uns quants com Arnau Martínez, Ibra Kebé o Ramon Terrats. De moment, lideren la taula amb autoritat i compten els seus partits per victòries, i això que han jugat contra rivals d’entitats com Hospitalet i Sant Andreu, a més de Sants i Vilassar. Pel que fa a la plantilla, rejovenida al màxim i amb gairebé la majoria de futbolistes debutants a la categoria, destaquem Morilla a la porteria, defenses com Monju o Palacios, migcampistes com Artero, Àlex Sala o Dawda (dos gols) i davanters com Adri Gené, Sulei o Arnau Ortiz, l’ex del Peralada que és el líder ofensiu i màxim golejador amb tres dianes. Ortiz, a qui Carbó va dirigir al conjunt empordanès, ja s’entrena habitualment amb el primer equip, a part dels Pau Víctor, Gabri o Ureña que ja han tingut més participació.

El partit, corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 17.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Mantenim la promoció “Un soci, un acompanyant” per omplir el Fortí Olotí i reafirmar la trajectòria impoluta com a local. És el moment de fer el pas endavant, és el moment de tombar el líder!

BAIXES: Carles Mas i Moha (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“Ens trobem dos equips de la part alta, el bon moment dels dos més el factor derbi i el fet de jugar com a local el fan un partit especial. Farem tot el possibe per tombar el líder i que els tres punts es quedin aquí”

“Són partits que tenen aquest factor especial que agrada tant als jugadors com als aficionats. Tenim un partit en majúscules al Municipal”.

“Serà un partit molt disputat que haurem de preparar a consciència, el mínim detall farà decantar la balança. Sempre que he jugat contra el Girona de l’Axel han estat partits molt tàctics, molt igualats i amb poques ocasions2.

“El Girona B té un estil molt marcat, una plantilla molt jove amb futbolistes amb un potencial molt alt, fets per arribar al primer equip. Treballen en dinàmica de Segona A i això es nota en el ritme. Tenen gent per fora molt potent, Arnau Ortiz, Dawda estan fent un inici de temporada molt bo i tenen migcampistes molt talentosos. Un equip ben treballat i concedeix poc”.

“Treballarem per contarrestar els seus comportaments i seguir sent l’equip que estem sent com a local. Hem de demostrar que volem ser un equip competitiu i guanyador, ho posarem tot de la nostra part”. 

“Volem estar a dalt i no baixar d’allà dalt, és l’objectiu que ens marcàvem de bon principi. Hem de relavitizar el fet de posar-nos líders o segons”. 

“És important anar puntuant cada setmana i hem de continuar aquesta ratxa, està clar que algun dia arribarà la derrota. Hem de confiar en nosaltres mateixos i som conscients de l’obligació que tenim sense obsessionar-nos”. 

“Hem de fer crida a l’afició, és un partit molt especial i segur que gaudiran de bon futbol. Dos equips que venen sense perdre i que competiran al màxim nivell. Els hem sentit molt a prop com a locals i ens ajuden en els moments complicats. Esperem superar el miler d’aficionats i que segueixin al nostre costat”

Precedents

Contra el filial del Girona FC hem rescatat precedents des dels anys trenta i cinquanta (aleshores CD Girona) fins a l’actualitat, quan es denominava Peralada-Girona B en la seva filiació amb el club xampanyer. Els més recents a l’Estadi Municipal són dos empats; 1-1 en el curs 2016-17 amb gols de Boniquet i Héctor i 0-0 en el curs 2017-18. L’últim d’aquests és una victòria olotina per 2-1 en el curs 2018-19 amb gols de Marc Cosme i Héctor Simón. Com a supervivents de l’últim duel a la plantilla olotina hi tenim Albert Blázquez i Carles Mas, tot i que Bigas i Èric Vilanova també van disputar el primer d’aquests enfrontaments a Tercera Divisió a les ordres de Ramon Calderé.

Leave a Reply