De poder a poder (UE OLOT 0-0 Girona B)

La Unió Esportiva Olot atura la ratxa triomfal del líder i es queda amb un punt d’alt valor davant del talent emergent del Girona B. Un derbi gironí intens i competit en el qual hem desaprofitat un penal en el minut tres a les botes d’Eloi Amagat. Versió valenta i atrevida dels d’Albert Carbó, que han dominat en la primera meitat i han aguantat el tipus a la represa. Més d’un miler d’espectadors han vibrat a l’Estadi amb un equip que segueix imbatut i oferint prestacions molt positives. La nota negativa, la lesió d’Uri Ayala a l’adductor. 

Sense gols però amb mil matisos. Ha estat un derbi radicalment diferent al del Figueres de fa dues setmanes en el qual el marcador s’anava movent constantment amb les anades i vingudes a les dues àrees. Aquest ha estat més pausat, més tàctic, però també més ric en recursos tècnics i deixant entreveure que es tracta de dos clars aspirants a l’ascens de categoria. Primera meitat molt bona dels olotins, que s’han trobat amb un penal al minut tres per mans d’un defensa rival. Eloi Amagat ha assumit la responsabilitat, però malauradament ha estavellat la pilota al pal dret de la porteria. L’Olot ha seguit insistint amb control i profunditat per les bandes, especialment per la d’Èric Callís, un dels destacats davant del seu ex-club. Gerard Batalla ha tingut una opció a pilota parada, com també l’han tingut els d’Àxel Vizuete en un contraatac enverinat entre rebots. La pilota era més dels olotins però els visitants sortien amb molt de perill en les transicions.

A la represa, Sergi Arranz ha rematat amb el cap ben ajustat després de la bona centrada de Xavi Ferrón. Ha estat una de les millors oportunitats d’un Olot que mai no ha perdut la cara al partit, que ha pressionat ben amunt i que ha robat una gran quantitat de pilotes a camp contrari per tornar a crear joc. S’ha internat bé també David Bigas en una centrada molt tancada que s’ha passejat per l’àrea petita. Carbó ha pogut banqueta apostant per l’experiència de Blázquez i l’esquerra d’Enric Vallès, enfortint encara més el centre del camp. També ha aportat frescor Vizuete amb homes verticals com Alejandro, Sauret o Adri Gené, que ha topat amb l’excel·lent intervenció de Batalla en un mà a mà molt clar. Poc després, Artero ha disparat amb col·locació des de la frontal. Eren els últims minuts i les darreres fogonades d’un Girona B que no ha pogut mantenir la seva dinàmica de victòries. I és que al davant hi havia un Olot valent, tossut, agressiu i lluitador que ha venut molt cara la seva pell. I més amb l’alè de més d’un miler d’aficionats, la millor entrada fins al moment. La nota més desgraciada, la lesió que sembla important d’Uri Ayala, que s’ha hagut de retirar en llitera per una estrebada a l’adductor. Per a la resta, ens quedem amb un punt de mèrit enorme, una nova porteria a zero, conservem la tercera posició amb la cinquena jornada d’imbatibilitat i moral intacta per visitar el CF Pobla de Mafumet el proper diumenge (12.00h). Gràcies per fer-nos bategar amb tanta força! Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Ot Serrano (Ferri López, 87′), Gerard, Ayala (Zaka, 87′), Eloi (c), Arranz, Èric Vilanova, Ferrón (Vallès, 75′), Callís (Blázquez, 75′), Kilian i Bigas.

Girona FC “B”: Morilla (c), Benítez (Méndez, 72′), Monjonell, Palacios, Suleiman (Alejandro, 80′), Àlex Sala, Pau Víctor (Adri Gené, 63′), Arnau Ortiz (Richmon, 80′), Dawda (Nil Sauret, 80′), Biel i Artero. 

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas. Ha amonestat a Èric Vilanova, Sergi Arranz i Bigas (UEO) i a Monjonell (Girona B).

Incidències: partit corresponent a la cinquena jornada del grup cinquè del campionat de lliga de Tercera RFEF amb la presència de 1.047 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria del soci Jordi Fàbregas i Forner, que ens ha deixat recentment.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply