PRÈVIA J9: Una efemèride per arrodonir

La Unió Esportiva Olot compleix cent anys d’història aquest cap de setmana i vol regalar-se tres punts més en la visita del FC Ascó (diumenge, 17.00h). Després del mal tràngol de Can Peixauet, els d’Albert Carbó necessiten refer el camí en un escenari on fins ara es manté imbatut amb tres victòries i un empat. Carles Mas i Uri Ayala són baixa per enfrontar-nos a un conjunt ebrenc que vol sortir de la zona compromesa de la classificació. 

Una altra història. Aquest dissabte farà cent anys que la UEO, aleshores Olot FC, va disputar el seu primer partit de futbol. Cent anys de la fundació d’un club que ha viscut situacions de tot tipus i que actualment compta amb una salut de ferro envejable. Des del futbol base, passant per l’àrea social, un projecte amb arrelament, valors i compromisos i tota una ciutat al darrere. Per créixer més, però, s’han de seguir fent passos endavant. Sumar esforços, sumar adeptes però també sumar punts. Els d’Albert Carbó volen oblidar la derrota al camp de la Grama i tornar-se a fer forts on més ens agrada, l’Estadi Municipal. És l’hora de creure-s’ho, de gaudir amb la nostra gent i de celebrar una efemèride assenyalada i històrica amb una bona victòria que ens mantingui ben amunt.

El rival d’aquest diumenge és el Futbol Club Ascó, fundat l’any 2010 de la fusió de la Joventut Esportiva Ascó Escola de Futbol i el FC Benavent. La seva progressió va començar la temporada 2012-13, quan es va proclamar campió de la Copa Catalunya Amateur i va aconseguir l’ascens de Primera Catalana a Tercera Divisió, en la qual dos cursos després (2014-15) assoliria el títol de lliga del grup català. Això li va permetre disputar la Copa del Rei i la Copa Federació per primer cop en la seva curta història. En l’actualitat, el conjunt ebrenc està dirigit per Germán Inglés, fins ara tècnic del CD Tortosa. Alguns dels reforços destacats de la plantilla, que s’ha assegurat la continuïtat d’una desena de jugadors, són Maxi Rosales (Peralada), Albert Miravent i Cáliz (Pobla Mafumet), Xavi Samper (Nàstic juvenil), Gerard Badia (Piast polonès) o Imad El Kabbou (Palencia). El conjunt asconenc es situa a la 15a posició de la taula amb 6 punts i uns números d’una victòria, tres empats i tres derrotes. Fora de casa, les seves estadístiques són d’un triomf (2-3 a Granollers), un empat i una derrota. El seu màxim golejador és Adrià Fernández, precisament autor d’un hat-trick al camp del conjunt vallesà.

El partit, corresponent a la novena jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 17.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Una cita que comptarà amb un servei d’honor especial en el marc del Centenari del club, que es celebra aquest mateix cap de setmana. Fem que la jornada sigui rodona! Tots al Fortí!

La prèvia d’Albert Carbó

“Tothom és conscient que és un partit especial, tothom ha de saber la història del club. Vaig veure el documental i veus que quan les coses van bé tenim una afició exemplar i tothom s’engresca. És el que volem, que arribin moltes victòries, que omplim l’Estadi i que tothom gaudeixi del nostre futbol”

“Estem seguint un camí, venim d’un mal partit i l’equip és conscient dels errors que va cometre. Tenim una altra oportunitat per demostrar l’equip que volem ser com a local, fer un partit per emmarcar i emportar-nos els tres punts”

“L’equip està amb confiança i predisposat amb ganes de fer un bon any. Venim d’un cop dur, hem de seguir la direcció del treball”.

“Hem d’estar més protegits davant de les transicions i evitar tenir tantes imprecisions. És important no concedir, sabem que tenim potencial i gol a la part atacant per generar ocasions. Així serà molt més fàcil sumar”.

“A casa tenim l’afició que ens anima i ens dona suport per empènyer en els mals moments”. 

“L’Ascó se sent còmode en partits que es trenquen i el rival es desprotegeix, haurem d’estar atents i saber rearmar-nos quan toqui”. 

Precedents

Aquesta serà la segona visita del FC Ascó a la capital Garrotxa en tota la seva trajectòria. En el primer i únic precedent, del curs 2016-17 a Tercera Divisió, l’Olot va vèncer per la mínima gràcies a una diana del central alacantí David Escudero (1-0). En aquell onze titular de Ramon Calderé hi havia tres jugadors de l’actual plantilla; els defenses Bigas i Blázquez i el migcampista Èric Vilanova. Per cert, una temporada històrica que va arrencar amb triomf al camp dels ebrencs en la primera jornada (3-1). El silenc Marc Mas, amb un doblet, i el debutant Alfredo Gutiérrez, aleshores juvenil, van ser els autors dels gols.

Leave a Reply