Amb mà de ferro (Girona B 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot repeteix la història i assalta Montilivi per obrir un forat més generós amb el filial del Girona FC. Victòria de líder cuinada a foc lent amb la setzena diana de Sergi Arranz, que ha trobat en Xumetra el seu soci preferit. I un punt d’èpica en els minuts finals amb un penal força rigorós que ha aturat Albert Batalla a Richmon. Comunió total amb la nombrosa representació de l’afició olotina en un matí rodó de resultats. Proper objectiu, Pobla de Mafumet. 

Han posat la directa. La UEO acumula sis victòries i un empat en els últims set partits, una trajectòria només a l’abast dels escollits. Avui, per sobre del què, tres punts totalment determinants, convindria ressaltar el quan, amb l’heroïc Batalla treient les castanyes al final, i l’on, en un Montilivi esplèndid i engalanat per a l’ocasió amb un ambient de futbol espectacular. Primera meitat força equilibrada i amb poc perill a les àrees. Això sí, l’Olot quan mossega ho fa debò. I és que Xumetra ha estavellat una pilota al pal a servei de Ferrón quan només s’havien disputat cinc minuts. Per part gironina, un parell de tirs de Sulei i Artero sense més conseqüències per un Batalla que esdevendria el gran protagonista. Un Olot esperant el seu moment i robant força a camp contrari, menció especial per a Ot Serrano, tot un especialista en la matèria.

Calia donar una estrebada, i més tenint en compte que la resta de marcadors també acompanyaven. I fer-ho com més abans millor, just a l’inici de la represa. La recuperació és d’Eloi Amagat per Ot Serrano, aquest obre a a banda dreta per a Xumetra, que arriba a línia de fons i serveix una centrada amb música, poesia i tot el que vulgueu per a Sergi Arranz (48′). Mateixa connexió que en el partit contra el Manresa amb un Xumi d’assistent i un Arranz, ja amb 16 gols, d’autèntic depredador de l’àrea. Ja teníem avantatge però era un resultat perillós, així que tocava anava a buscar el segon. Primer ho ha provat Èric Vilanova, després Xavi Ferrón i finalment Kilian Villaverde, el relleu de Xumi, que ha tingut el gol a tocar si no fos per l’aparició de Monjonell. Però no tot serien flors i violes, ja que en els últims minuts l’àrbitre ha xiulat un penal més que discutible a Èric Callís per una agafada (que era mútua) dins l’àrea. Richmon ha assumit la responsabilitat però s’ha topat amb Batalla, que ha encertat la direcció i ha clavat un cop sobre la taula a la lliga. El balaguerí s’ha refet per la porta gran del gol encaixat contra el Manresa i s’ha convertit, amb permís de l’afició, en l’MVP d’avui. Perquè aquest triomf ha estat més coral que mai amb un Montilivi que semblava entre volcans i una afició amb ganes de cantar, animar i treure a passejar amb orgull la bufanda de l’Olot. Això pinta bé, molt bé, però cal seguir amb cap fred. Propera parada, CF Pobla de Mafumet a l’Estadi Municipal per iniciar una setmana amb tres partits (UE Figueres i San Cristóbal). Seguim amb la inèrcia positiva!

FITXA TÈCNICA

Girona B: Morilla, Sergi Benítez (Unai, 57′), Monjonell, Loic, Suleiman (Adri Gené, 73′), Àlex Sala (Nil, 73′), Pau Víctor (Richmon, 79′), Artero, Mateo (Dawda, 57′), Biel Farrés i Joel Roca.

UE OLOT: Batalla, Callís, Ayala, Carles, Bigas (Gerared, 84′), Ot Serrano, Eloi (Vallès, 74′), Èric Vilanova (Ferri López, 84′), Ferrón (Moha, 68′), Arranz i Xumetra (Kilian, 68′).

Gols: 0-1, Sergi Arranz (48′).

Àrbitre: Enric Bureu Mendéz. Ha amonestat Monjonell i Nil (Girona) i Xavi Ferrón, Xumetra, Èric Vilanova, Arranz i Callís (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 700 espectadors a l’Estadi Municipal de Montilivi amb uns 200 aficionats de l’Olot.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply