PRÈVIA J22: Un aparador majúscul

Quatre anys després, la Unió Esportiva Olot tornarà a trepitjar Montilivi aquest diumenge (Olot Televisió, 12.30h) per enfrontar-se al filial del Girona FC, el tercer classificat i tres punts per sota. Carbó reconeix que és una cita especial davant d’un altre ferm candidat a quedar campió i espera una àmplia representació de l’afició olotina. Sis jornades sense perdre acumula la UEO davant d’un Girona B que en fa tres que no guanya. Albert Blázquez, única baixa per lesió a la convocatòria. 

Per gaudir i competir. No cada dia es té l’oportunitat de visitar un Estadi de Primera Divisió com és el Municipal de Montilivi. I no cada dia es té l’oportunitat de fer-ho com a líder de Tercera RFEF i amb un important volum d’aficionats al teu costat. El partit de la primera volta ja va demostrar el potencial i la igualtat que es desprèn d’aquest derbi, vital i determinant per agafar marge amb un immediat perseguidor i encarar el futur amb una bona injecció de moral. I és aquí on no ens pot tremolar el pols i s’ha de fer valdre l’experiència dels Xumetra, Eloi o Carles que es coneixen el camp com el jardí de casa. Això, sumat al talent i l’energia dels més joves, ha de formar un cóctel guanyador per refermar aquest lideratge. I es clar, el Número 12 empenyent des de les grades com si fos el Fortí Olotí. 

El rival d’aquest diumenge és el Girona FC “B”, el filial del Girona FC fundat l’any 2011 quan va començar a competir a Segona Catalana, aconseguint l’ascens en la temporada següent. Amb una filiació amb el CF Peralada pel mig, el Girona B ha anat escalant categories, plantant-se fins i tot a la Segona Divisió B. La principal missió del bloc dirigit pel besaluenc Àxel Vizuete és la formació de futbolistes per a la plantilla de Míchel a Segona Divisió A. Alguns exemples ben recents són Artero, Ureña, Gabri i aparicions de Monju o Dawda, màxim golejador amb quatre dianes. El filial gironí s ‘ha mercat en aquest mercat d’hivern amb el lateral Óscar Tarensi (Manchester City sub-23) i el davanter japonès Shinnosuke Katsushima (cedit pel Tokushima Vortis). En canvi, ha fet les maletes l’empordanès Arnau Ortiz, que acabarà el curs a la Peña Deportiva de Segona RFEF. Un Girona B que arribarà al derbi després d’un empat contra el Sants (0-0) i una derrota a Vilassar (1-0) que l’han deixat a la tercera posició amb 35 punts, tres menys que els olotins. Una de les millors defenses de la lliga (13 encaixats) però també un dels atacs menys fructífers de la part alta (19 gols), això sí, molt poderós a pilota aturada i en accions d’estratègia. 

El partit, corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga, es jugarà aquest diumenge a les 12.30h a l’Estadi Municipal de Montilivi (Girona) i es podrà veure en directe per Xala.cat, Olot Televisió i Betevé, a més de la transmissió habitual de Ràdio Olot Esports. Com sempre, el club posa un autocar a disposició dels socis per acompanyar-nos a la capital gironina. Un dia important en un escenari imponent, és el moment de demostrar qui som!

BAIXES: Blázquez (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“Tram molt important de la temporada contra rivals directes. El Girona B també vol quedar campió, s’està demostrant que és un rival a batre, són tres punts més en joc. Queda moltíssima lliga però és un partit especial davant d’un rival de la província. Anem a Montilivi amb les ganes d’emportar-nos els tres punts”.

“Juguem davant d’un rival que té individualitats molt bones i que costa generar-los ocasions. Sempre han estat partits molt igualats amb moments per als dos equips. Montilivi és un gran escenari que encara ho farà més especial. Volem fer un pas endavant molt gran per assolir l’objectiu”.

“El missatge és el mateix de cada setmana, arribar amb les màximes garanties per afrontar el partit i tenir les idees clares. Que es buidin i que competeixin al màxim, tenim futbolistes experimentats que no els hi vindrà de nou”

“Sempre fa goig jugar en un escenari com Montilivi i hem de gaudir-ho al màxim, és millor competir allà perquè podran viatjar aficionats de l’Olot. La gent ens segueix i ens dóna suport, espero que ens acompanyin el màxim de seguidors possibles. Els nervis ens els guardem, hem d’afrontar-ho amb tranquil·litat”.

“És un Girona B que ha canviat el posicionament, es defensa bé i a la transició té futbolistes molt potents. Hem de saber controlar diversos registres amb pilota i sense. Estan pujant nanos del juvenil amb un potencial enorme, és una plantilla molt complerta i un dels millors planters de Catalunya. Des de fora es veu que el treball és bo”.

Precedents

Quatre victòries, un empat i dues derrotes són els precedents de la Unió Esportiva Olot al camp del Girona B, els tres últims en la seva filiació amb el CF Peralada. Precisament l’últim precedent a Montilivi va acabar amb triomf per la mínima de la UEO amb gol d’Héctor Simón (0-1).

 

 

Leave a Reply