Tot costa (UE OLOT 2-0 Fundació Grama)

La Unió Esportiva Olot es retroba amb la victòria a l’Estadi Municipal en un partit duríssim que ha de mastegar fins al final. Carles Mas, ben matiner, ha avançat els olotins a servei de cantonada, però la Fundació Grama ha disposat de bones oportunitats amb dos tirs al pal. A la represa, els visitants s’han quedat amb deu homes i en temps afegit Sergi Arranz ha pogut fer el gol de la tranquil·litat. Porteria a zero i tres punts per tornar a agafar coixí i omplir-nos de confiança abans de visitar Ascó. 

Ningú va dir que fos fàcil. És un tòpic, però és la veritat. La Fundació Grama, que ja ens va vèncer en el partit de la primera volta, es presentava a Olot amb opcions reals d’acostar-se a les posicions de play-off i ho ha demostrat sobre la gespa. L’inici ha estat rodó per a l’Olot, que s’ha trobat amb un avantatge matiner gràcies a la testa (ja sense casquet) de Carles Mas. El banyolí, que avui fa anys i acaba de ser pare, ha rematat la jornada amb un gol a servei de còrner servit per Eloi Amagat (6′). Poc després, Xumetra s’ha quedat sol davant Guiseris però no ha controlat bé tot i l’assistència de luxe d’Ot Serrano. Les ocasions més clares, però, han arribat a l’altre bàndol amb un travesser de Javi Solsona, un tir al pal d’Àngel i una aparició salvadora amb el peu de Batalla en l’acció d’Escarrabill. Temps de descans amb domini en el marcador i en el joc per moments, però amb tocs d’atenció per part del conjunt colomenc.

A la represa, la FE Grama ha continuat insistint buscant l’empat, però s’ha topat novament amb l’estirada de Batalla. El tir de Fran Hernández anava ben ajustat a la creueta i ha fet volar al balaguerí. Els vistants, però, han tingut un contratemps important amb l’expulsió per doble groga de Rubi, que ha fet caure Arranz quan ja enfilava l’àrea. L’Olot ha tingut més pilota aprofitant la superioritat numèrica i ha intentat matar el partit el més aviat possible. Primer amb Xumetra, que s’ha trobat la bona parada de Guiseris, i més tard amb més clares d’Arranz i Xavi Ferrón, que ha substituït el mateix Xumi. Ens hem hagut d’esperar fins a l’afegit quan en una altra transició d’Arranz, el pistoler ha pogut clavar la seva dissetena barraca del curs i deixar el matx vist per sentència.

Ha tocat patir, competir però patir de valent per trencar una setmana difícil de resultats. Una victòria amb dedicatòria especial per a en Myron, el nostre encarregat de material ucraïnès, que viu moments complicats pel conflicte bèl·lic del seu país. Aquí, les úniques batalles que ens agraden són les que lliuren sobre la gespa. Avui, davant de més de 750 espectadors, per enfortir el lideratge del grup cinquè i tornar a agafar tres punts de distància respecte els perseguidors. Perquè tot costa molt i estem avisats. Vuit finals i la propera parada és Ascó, equip que lluita per la permanència. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar, Carles, Ot Serrano, Gerard, Eloi (c), Arranz, Ferri, Xumetra (Xavi Ferrón, 75′), Callís (Moha, 75′) i Vallès (Èric Vilanova, 66′).

Fundació Grama: Guiseris, Rubi, Alan, Adrien, Molins (Rosa, 62′), Àngel (Montalbán, 62′), Fran, Peris (c), Escarrabill (Antonicelli, 84′), Javi Solsona i Monterde.

Gols: 1-0, Carles Mas (6′), 2-0, Sergi Arranz (93′).

Àrbitre: Jordi Serradelarca Serra. Ha amonestat a Sergi Arranz, Callís, Èric Vilanova i Xavi Ferrón (UEO) i també a Peris, Escarrabill i Alan (FEG). Ha expulsat amb doble TG a Rubi (FEG)

Incidències: partit corresponent a la jornada 25 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 756 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia ens ha acompanyat Ferran Ribalta, director general de Sant Aniol, un dels patrocinadors del primer equip. També s’ha desplegat una bandera d’Ucraïna sota la llotja en solidaritat amb el país i en especial amb el nostre company i encarregat de material Myron Ilchinsin.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply