PRÈVIA J29: En el nom del club

Jornada de referèndum i derbi gironí a l’Estadi Municipal. Aquest diumenge (17.00h) la Unió Esportiva Olot rep el CF Peralada amb la missió de quedar-se amb els tres punts i conservar la primera posició del grup cinquè. Els xampanyers, entrenats per l’estimat Héctor Simón, fa cinc jornades que no guanyen i no volen despenjar-se de la lluita pel play-off d’ascens. Albert Carbó, que també viurà una tarda especial contra el seu ex, recupera tots els efectius per la primera de les cinc finals que ens queden. 

UE Olot o Olot FC? És la decisió trascendental que hauran de prendre els socis del club, cridats a les urnes en aquest debat del Centenari. Un acte enriquidor i saludable que ha esdevingut un exercici de transparència, democràcia i memòria històrica. Però més enllà del nom, aquest diumenge qui volem veure i reconèixer és l’Olot, el nostre Olot. Amb la humilitat que ens caracteritza però amb l’ambició que també duem incorporada. Amb passió, valentia, intensitat i aquell punt extra de motivació que requereix un derbi gironí, l’últim del curs. S’acaben les bales i esten encaparrats en seguir a dalt de tot, l’objectiu primordial des de l’inici. I això passa per sumar tres punts més. Carbó ja pot comptar amb David Bigas, superada la lesió muscular, i també amb Ayala i Ferri a ple rendiment. L’única baixa, la del capità Albert Blázquez, que de ben segur animarà i aportarà el seu coneixement i experiència des de fora. 

El rival d’aquest diumenge és el Club Futbol Peralada, fundat l’any 1915 i amb èpoques daurades a Tercera Divisió com a inicis del 2000 i també en les últimes temporades. De fet, amb l’acord com a filial del Girona FC fins i tot va enlairar-se a la Segona Divisió B durant un parell de cursos. En l’actualitat, l’equip està dirigit per Héctor Simón, tota una institució a la UEO després de set cursos portant la batuta al mig del camp i sent el jugador amb més partits a la divisió de bronze. Un Peralada amb altres vells coneguts de l’afició garrotxina com els defenses Alan Baró o Lluís Micaló. És una plantilla de molt talent i experiència amb cares noves com Joan Tomàs, Marc Medina, Marc Gelmà o Pol Gómez, que s’han sumat als Josu, Ritxi, Romero, Casanova i companyia. En el mercat d’hivern, a més, s’han reforçat amb el migcampista Pau Juvanteny (UE Costa Brava) i el lateral Sergi Caballero (CF Pobla Mafumet). Un CF Peralada que, tot i patir un rosari de lesions, és vuitè amb 38 punts i vol seguir donant guerra en la cursa per les posicions de play-off, a tres punts de distància. El conjunt xampanyer, que fa cinc jornades que no guanya, té uns registres fora de casa de cinc victòries, cinc empats i tres derrotes. El màxim golejador és el davanter de Joanetes Adrià Casanova, autor de vuit dianes.

El partit, corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a partir de les 17.00h. Entrem a la primavera amb canvi d’horari i una jornada de votacions per decidir com s’ha de dir el nostre club. No et perdis aquest derbi gironí apassionant, us necessitem més que mai per seguir líders. Omplim El Fortí Olotí! 

BAIXES: Blázquez (lesió). 

La prèvia d’Albert Carbó

“No podem mirar els rivals, sabem que hem de guanyar al Peralada. Queden cinc partits i hem de pensar en nosaltres mateixos. És moment d’enfocar aquest partit de diumenge com si fos una final”.

“Si realment volem quedar campions, tot passa per emportar-nos els tres punts aquest cap de setmana”.

“El Peralada no ha merescut la derrota en aquestes últimes jornades. Té una plantilla extraordinària amb un bon entrenador. Els desitjo el millor en el que resta de temporada i m’agradaria que intentessin arribar al play-off”.

“Tothom té alguna cosa en joc; els que lluiten pel descens, els que lluiten pel play-off i els que lluitem per quedar campions. Fins a l’última jornada no veurem clar on queda tothom”.

“És un derbi, un partit en el qual el factor emocional marcarà la diferència. Esperem una gran afluència de públic i que tothom ens doni suport i ens ajudi durant els noranta minuts. Són una part molt important de l’Olot”

“Tots els jugadors estan entrenant amb normalitat, són molt bones notícies perquè disposem de tota la plantilla. Afrntem el partit amb les màximes condicions”

“La plantilla està amb compromís i confiança. Vaig marxar satisfet però dolgut de Granollers. Esperem recuperar l’encert de cara a porteria que ens ha penalitzat en les últimes jornades. Tenim els millors futbolistes ofensius de la categoria”.

Precedents

Molts vasos comunicants i vincles en comú entre UEO i CF Peralada durant les últimes temporades, especialment a la desapareguda Segona Divisió B. L’hemeroteca ens deixa vuit enfrontaments amb cinc victòries olotines, dos empats i una victòria visitant (1998-99). En l’últim precedent a l’Estadi, triomf de l’Olot amb remuntada davant de l’aleshores filial del Girona FC (2-1). Carles Mas, en pròpia porteria, va avançar el conjunt xampanyer, mentre que Marc Cosme i Héctor Simón (actual tècnic rival) van poder capgirar la truita.

Leave a Reply