Una bala a la recàmera (UE OLOT 1-0 UE Sant Andreu)

La Unió Esportiva Olot es retroba amb la victòria contra la UE Sant Andreu i recupera la primera posició de la classificació. Una genialitat matinera de Jordi Xumetra ha decidit un matx intens, vibrant i amb alternatives. Els andreuencs han creat perill a la primera meitat, mentre que la segona ha estat olotina amb un gol anul·lat i ocasions clares per sentenciar. Porteria a zero i debut rodó de Manix Mandiola a l’Estadi Municipal en una tarda amb més de 800 espectadors. Propera parada, divendres al camp del Sants. 

Era un clàssic del futbol català, un duel de poder a poder, dins i fora del camp, que no ha decebut a les expectatives generades. Inici de partit a mil revolucions amb el bonic gol de Jordi Xumetra, ben assistit per Kilian Villaverde (9′). L’empordanès l’ha picat amb cama dreta i gairebé sense angle davant de la sortida de Ramos. Quart gol de Xumi aquesta temporada que val el seu pes en or. Abans de la mitja hora hem tingut el segon, una rematada de cap de Sergi Arranz dins l’àrea petita que inexplicablement s’ha escapat a fora. A partir d’aquí, bons minuts i més perill de la UE Sant Andreu, que s’ha acostat amb decisió. Perill sobretot en centrades laterals i un cop de cap de Vives a servei de cantonada que Batalla ha escopit amb grans reflexos. Tot seguit, una altra de clara per a Carreón, ben blocada per al balaguerí. També un gol anul·lat per fora de joc. Temps de descans per agafar aire i tornar amb més impuls a la represa.

I creieu-me que ha estat així, ja que s´han vist els millors moments de l’Olot. Un futbol més vistós amb circulació ràpida i arribades per bandes. Primera, una vaselina d’Arranz des de molt lluny. Segona, una passada de la mort d’Èric Callís (dels millors avui, incansable) que intercepta un defensa de manera decisiva. Tercera, i la més bona, un cop de testa massa alt de Kilian després d’un caramel de Xumetra. Ah, i també un gol anul·lat d’Enric Vallès per un suposat fora de joc en l’acció prèvia de Callís per Arranz. Tot seguit, minuts de contenció i d’administrar la renda amb ofici i galons. El Sant Andreu ha tingut pilota però sense profunditat ni oportunitats destacades. Ha tocat arremangar-se amb solidaritat i sacrifici col·lectiu. I l’esforç, bingo, ha tingut premi. Tres punts preciosos en l’estrena de Manix Mandiola a l’Estadi Municipal. Una victòria amb porteria a zero i davant d’un rival de play-off que ens retorna al lideratge, si bé de forma provisional perquè descansem a l’última jornada. Ens queden dues finals, Sants i Vilassar. Anem per al primera, Divendres Sant al camp de l’Energia. Hi volem creure fins al final i no pararem!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar (Èric Vilanova, 58′), Ot Serrano, Gerard, Ayala, Eloi (c), Arranz, Xumetra (Terma, 77′), Callís, Kilian (Moha, 68′) i Enric Vallès (Ferri, 77′).

UE Sant Andreu: Ramos, Llamas (c), Argilaga (Pereira, 51′), Vives (Álex Jiménez, 90′), Noguera, Fassani, Carreón, Domenèch, Gimeno (Èric Lópèz, 74′), Aparicio i Morer (Franco, 90′).

Gols: 1-0, Xumetra (9′).

Àrbitre: Albert Manrique Tomàs. Ha amonestat a Ayala, Callís, Ot Serrano i Eloi (UEO) i a Vives, Morer i Carreón (UESA).

Incidències: partit corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 810 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un reconeixement als tres patrocinadors del futbol social de la Fundació UE Olot, Marlex, Pujolàs i Manxa, i s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Maria Dolors Salís i Soler, mare d’Eudald Morera, directiu de la UEO i director general de Royalverd.

Fotos: Pau González-UE Olot

Leave a Reply