PRÈVIA J31: Tot a l’abast

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17.00h) a la UE Sant Andreu en el que serà el penúltim partit a casa de la temporada. Debut de Manix Mandiola a l’Estadi Municipal després de l’empat a Hospitalet amb la idea d’assegurar la promoció i seguir aspirant al primer lloc, ara a dos punts de distància. Carles Mas, amb una sobrecàrrega, s’afegeix a les baixes en defensa de Blázquez i Bigas. Al davant, un conjunt quadribarrat de play-off que arriba embalat amb quatre victòries consecutives des de l’arribada del nou tècnic, Xavi Molist.

Pot passar de tot. Quatre jornades per al final de lliga, tres per a la UE Olot, i emocions a flor de pell en la disputa del títol de lliga, l’ascens de categoria i les posicions de play-off. Ara mateix, el Manresa li treu dos punts de distància al conjunt olotí, que ha de sumar el màxim de punts possibles per posar pressió al conjunt bagenc i esperar alguna ensopegada. Però anem a centrar-nos en l’important, nosaltres mateixos. L’estrena de Mandiola es va saldar amb un empat de regust agredolç contra l’Hospi. Bons minuts de futbol, de joc pràctic i de saber competir que han de tenir continuïtat a casa. Només queden dos enfrontaments a l’Estadi i hem d’acabar-ho de la millor manera, preparats per al que ens toqui viure i sobretot en sintonia màxima amb la nostra afició, un dels grans actius del club. Mandiola recuperar Gerard Batalla després de la sanció però perd Carles Mas, amb problemes musculars, a més de Bigas (a punt de tornar) i Blázquez. Maldecaps defensius que hem de solucionar amb la força del grup, més units que mai per afrontar jornades trascendentals per a l’objectiu final.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Sant Andreu, un dels clubs històrics del futbol català fundat l’any 1909. Un club que ha militat fins a 11 temporades a Segona Divisió A i 19 a Segona Divisió B, assolint dos títols de lliga de la divisió de bronze, dos títols de Copa Catalunya i cinc títols de Tercera Divisió, entre d’altres. Una plantilla amb noms destacats com Pau Morer, Llamas, Carreón, Albertito o Miguel Ramos i que en el mercat d’hivern s’ha reforçat amb Diego (Santboià), Pereira (Lleida), Álex Jiménez (Cornellà), Merchán (Pozuelo) i Manel Busquets (Syracuse). Un equip en estat de gràcia després de l’arribada del tècnic Xavi Molist, que ha agafat el relleu de Davd Pirri i ha obtingut quatre victòries consecutives (Peralada, Hospi, Sants i Vilassar) per catapultar els quadribarrats a les posicions de play-off. Hores d’ara, des del cinquè lloc amb 47 punts, disposen de 5 punts de marge respecte els seus perseguidors. El màxim golejador és un altre nouvingut a la plantilla, Germán Fassani (Cacereño), que ha marcat 13 dianes i és el segon màxim golejador per darrere de Sergi Arranz (18). Un Sant Andreu en clara línia ascendent que fora de casa presenta uns números de 6 victòries, 2 empats i 6 derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Això s’acaba, és el penúltim duel com a local i volem sumar tres punts més que ens permetin seguir ben a prop de la fita que tots volem a final de temporada. Un partit amb caliu i dels que fan afició, de ben segur acompanyats dels fidels seguidors del Sant Andreu que faran costat al seu equip. Comptem amb tots vosaltres, comptem amb el Número 12… Junts arribarem més lluny!

BAIXES: Blázquez, Bigas i Carles Mas (lesió)

La prèvia de Manix

“Si un equip com l’Olot vol ser un candidat seriós a l’ascens ha d’imposar-se i demostrar la sera jerarquia, sobretot a casa. Em dóna la sensació que estem preparats per acostar-nos a una gran versió de l’Olot”.

“El meu gran repte és construir un bloc compacte, ser un equip sòlid i de garanties pel que ens toqui viure. Que els jugadors s’ho creguin i que fer-nos un gol sigui molt difícil”

“Hem de jugar junts i a dalt ja hi ha qualitat per defeinir. El sistema és el de menys, la pilota és la que mana i depèn molt del perfil de jugador que tens. Hem d’intentar treure el màxim de cada futbolista”

“Quan un equip com el Sant Andreu guanya quatre partits seguits és perquè té bon material i bones eines per a la categoria”

“He estat un parell de cops jugant en contra aquí a l’Estadi i m’agradaria que l’afició estigués a aquest nivell. Intentarem donar-hos el que volen, almenys a nivell d’actitud, de voler agradar i de sentir els colors”.

Precedents

Els nombrosos precedents dels Olot-Sant Andreu a l’Estadi Municipal ens ofereixen uns números de 16 victòries olotines, 3 empats i 6 triomfs andreuencs. L’últim enfrontament a la Garrotxa és del curs 2016-17 a Tercera Divisió amb tres punts per a la UESA (2-3). I això que l’Olot de Calderé es va avançar amb gols de Dembo i Sergio Álvarez, però els d’Azparren van capgirar la truita amb dianes de Sekou, Jorge i Toro. Era un 19 de març, jornada 30 del campionat i la primera derrota del curs en un Estadi Municipal que més endavant viuria l’ascens de categoria i el retorn a Segona B

 

Leave a Reply