A l’últim Ferrón (UE OLOT 2-1 UE Vilassar)

Un altre final d’infart amb victòria de fe i orgull de la Unió Esportiva Olot contra el Vilassar de Mar. Els de Manix Mandiola obren la llauna amb gol de Sergi Arranz a la primera meitat, però els maresmencs reaccionen a la represa amb diana de Marc Río. En temps afegit, aparició celestial de Xavi Ferrón amb un gol de cap per desfermar el deliri a l’Estadi Municipal, avui amb més d’un miler espectadors. Feina feta, tocarà esperar una derrota del Manresa per aconseguir l’ascens directe en l’última jornada. 

No apte per a cardíacs. És un tòpic però és la realitat. Com a Sants, la UEO s’ha imposat de forma agònica amb una diana in-extremis que li permet mantenir la primera posició a falta d’una jornada per acabar la competició, jornada en la qual tocarà descansar i esperar que l’Hospi guanyi el seu partit contra el Manresa. Primera meitat amb control olotí però poques arribades, les més destacades per a Ferri López i Sergi Arranz, amb la testa per sobre el travesser. El pistoler ha afinat la punteria i ha pogut estrenar el marcador després d’una centrada mil·limètrica d’Eloi Amagat. Arranz s’ha llançat en planxa per rematar ben ajustat al pal esquerre d’Andrés i marcar el seu 19è gol d’aquesta lliga (37′). Per part del Vilassar, no tenim anotada cap aportació ofensiva remarcable en aquesta primera meitat.

A la represa, l’Olot ha volgut ampliar la renda favorable i Eloi Amagat ho ha tingut ben a prop. La seva paràbola amb cama esquerra l’ha desviat de forma miraculosa el porter Andrés. Ha despertat el Vilassar i ho ha fet amb bona acció trenada per banda dreta de l’atac que ha culminat amb el gol de Marc Río (73′). Calia tornar a marcar per seguir amb vida en la lluita per l’ascens directe. S’havia de notar sobre la gespa qui tenia més necessitat. I s’ha notat. Han entrat de refresc Xavi Ferrón i Kilian Villaverde, que ha estavellat una pilota al pal amb una gardela impressionant. S’havien de cremar les naus fins al final i Eloi també n’ha disposat d’una molt clara arribant al segon pal. Ens mereixíem el gol per insistència, per fe i per no deixar de creure-hi en cap moment. Precisament ha estat Eloi, quin partidàs del capità, qui ha iniciat la cursa per la dreta, ha centrat la bola de manera precisa al cap de Xavi Ferrón, que ha girat el coll a la perfecció per situar-la dins la xarxa visitant. Gol i deliri a l’Estadi en l’últim partit de la temporada regular. Un final feliç davant de 1.023 espectadors que ha de coronar-se amb l’ascens directe. Diumenge vinent l’Olot descansa i estarà pendent de l’Hospi-Manresa per saber si puja de categoria o ha de disputar el play-off d’ascens. De moment, ens col·loquem bé el marcapassos i assaborim la bogeria d’aquesta tarda. Quins pebrots!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar, Ot Serrano, Gerard (Vallès, 84′), Eloi (c), Arranz (Kilian, 62′), Ferri López, Xumetra (Ferrón, 62′), Callís, Bigas i Terma (Moha, 90′). 

UE Vilassar: Andrés, Ñito, Àlex Alba (Marc Río, 45′), Galeano (c), De la Torre (Alí, 72′, Pime, 84′), Sofi (Aleix, 45′), Yoel, Axel Pandiani, Dani Ruiz, Gonpi i Hicham (Èric Ruiz, 45′).

Gols: 1-0, Sergi Arranz (37′), 1-1, Marc Río (73′), 2-1, Xavi Ferrón (92′).

Incidències: partit corresponent a la jornada 33 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 1.023 espectadors a l’Estadi Municipal. En la prèvia ens han acompanyat els patrocinadors Spinreact (Escola de Futbol) i Ascensors Serra (futbol base de la Fundació UE Olot). 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply