PRÈVIA PO: Rubí, tot a una carta

La Unió Esportiva Olot s’enfronta a la Unió Esportiva Sant Andreu aquest dissabte (18h, Olot Televisió) en la primera eliminatòria de la fase catalana del play-off d’ascens a Segona RFEF. En un escenari amb una superfície peculiar de gespa artificial com és Can Rosés i davant d’un rival amb embranzida i una fidel afició al costat. Per a l’optimisme, els dos precedents d’aquesta temporada i la recuperació de jugadors com Èric Vilanova i Carles Mas. El club ofereix bus gratuït i també entrada de franc als 250 primers socis que ho sol·licitin.

L’hora de la veritat. Això és un caixa o faixa, un ser o no ser que l’Olot afronta amb la màxima ambició, il·lusió i respecte. Un cop esgotada la possibilitat de l’ascens directe fins a la darrera jornada, l’equip ha canviat el xip i ja està centrat en aconseguir l’objectiu per la via més llarga, aquestes tres rondes a partit únic i seu neutral que ens han de dur a recuperar la categoria perduda. Tot plegat en el singular camp de gespa artificial de Can Rosés, una superfície nova però que presenta alguns dubtes per les relliscades dels jugadors i el tipus de bota a escollir. En tot cas, no hi ha excuses i caldrà adaptar-se a la seu designada i, sigui amb tacs mixtes o normals, donar la millor versió d’un mateix per allargar una mica més la temporada. En l’apartat esportiu, Mandiola recupera homes importants com Èric Vilanova i Carles Mas i només tindrà les baixes d’Albert Blázquez i Uri Ayala, lesionats, a part del dubte d’Ot Serrano, que amb un cop a la cuixa farà el possible per arribar. El jove Guillem Terma, que precisament dijous va complir 18 anys, té possibilitats de continuar agafant minuts en el moment més decisiu del curs.

El rival d’aquest dissabte és la Unió Esportiva Sant Andreu, un dels clubs històrics del futbol català fundat l’any 1909. Un club que ha disputat fins a 11 temporades a Segona Divisió A i 19 a Segona Divisió B, assolint dos títols de lliga de la divisió de bronze, dos títols de Copa Catalunya i cinc títols de Tercera Divisió, entre d’altres. Els de Xavi Molist, tècnic que ha canviat la dinàmica de l’equip, arriben al play-off en plena forma després d’assegurar-se el bitllet en l’última jornada amb la victòria contra la UE Figueres (2-0). Fantàstic ambient de futbol al Narcis Sala amb més de 4.000 aficionats, un dels grans actius del club. Com a jugadors destacats, experiència en defensa amb Noguera i Llamas, qualitat al mig del camp amb Domenech i Pau Morer i pólvora a dalt amb German Fassani, autor de 14 dianes, i Manel Busquets, reforç d’hivern amb rendiment immediat (2 gols).

El partit, corresponent a la primera ronda a nivell català del play-off d’ascens a Segona RFEF, es disputarà aquest dissabte a les 18.00h al Municipal Can Rosés de Rubí i es podrà veure en directe per Olot Televisió i Xala.cat, a més de la transmissió habitual de Ràdio Olot Esports. Com durant tota la temporada, la UEO posa un bus gratuït a disposició dels socis que ens vulguin acompanyar. A més, promoció especial amb entrada de franc per als 250 primers socis que vinguin al partit (*apuntar-se al 636052884 o socis@ueolot.com). Us necessitem a tots, és una final i esperem que només sigui la primera! SÍ O SÍ!

BAIXES: Blázquez i Ayala (lesió)

La prèvia de Manix

“El camp és una mica especial, nou i de gespa artificial però en el qual els jugadors no poden jugar amb les botes convencionals perquè rellisquen. Hem trobat el punt per sentir-nos còmodes, a nivell de dimensions està bé i no hi ha excusa. M’hagués agradat un camp de gespa natural i més a prop per als nostres socis”.

“Hem d’estar a l’alçada del Sant Andreu a nivell d’il·lusió i confiança. Durant aquest any l’Olot ha estat millor i ha de continuar sent-ho”.

“Hem de saber competir, això és una final i el que perd se’n va a casa. Intentarem jugar com a equip i treure el millor de cadascú, no ens podem guardar res. Així estarem més a prop de la victòria”.

“Arribem millor de números que de joc, el factor sort i encert ha estat del nostre costat i hem estat a prop de pujar directe. Intentarem jugar millor i així tindrem més possibilitats i no haurem de tirar d’èpica. Hi ha qualitat suficient”.

Hem d’estar seriosos en defensa i aprofitar les opcions que tinguem. Jo crec en el meu equip i la manera d’entrenar dels jugadors transmet que estan preparats per competir. No hi ha millor premi que aquest a Tercera Divisió.”

“El Sant Andreu em sembla un molt bon equip i amb alternatives. M’ha estranyat que hagi hagut d’esperar fins a l’última jornada per entrar al play-off”

“No pots estar pensant en l’avantatge en cas d’empat perquè si surts a empatar, perds”.

“Hem d’estar preparats per a qualsevol adversitat que es presenti. Cada vegada conec més a l’equip i sé quines eines utilizar”.

Precedents

Al llarg de la història, els partits Olot-Sant Andreu i Sant Andreu-Olot ens han deixat un total de 22 victòries olotines, 6 empats i 22 victòries andreuencs. Un clàssic del futbol català amb una igualtat tremenda, per bé que aquesta temporada ens hem emportat els dos partits disputats. Al Narcís Sala, triomf per 0-3 amb doblet de Sergi Arranz i un de Ferri López. I a la Garrotxa, ben recent, triomf per 1-0 amb gol de Jordi Xumetra.

Leave a Reply