El tret diferencial (UE OLOT 1-0 UE Sant Andreu)

Una cavalcada de Jordi Xumetra amb diana de Sergi Arranz a l’últim minut dóna a la Unió Esportiva Olot el pas a la segona eliminatòria de play-off d’ascens. Partidàs dels homes de Mandiola davant d’un combatiu Sant Andreu, que ha dominat en algunes fases i també ha disposat d’alguna arribada a l’àrea de Batalla. Els olotins, mereixedors de la victòria i empesos per uns 180 aficionats desplaçats a Can Rosés, esperen rival per diumenge vinent del creuament entre San Cristóbal i Girona B. 

El guió somiat. Quarta victòria en cinc partits amb Manix Mandiola i la tercera en temps afegit. No és una flor, és un jardí botànic el que té el tècnic basc a la banqueta de l’Olot. Ahir, però, amb total mereixement i signant la millor actuació des de la seva arribada. Primera meitat de notable alt del conjunt garrotxí, atent, concentrat i intens en les pressions i les jugades a pilota aturada. Les opcions ofensives més important van portar el segell de l’Olot, primer amb Xumetra amb un tir centrat i després amb Sergi Arranz, que finalitza al primer toc després de la incursió de Callís. Tot això abans del minut 10, quan Manel Busquets també ho intentava pels quadribarrats. Però la producció olotina seguia amb una altra d’Eloi, per sobre el travesser, i la més clara per al juvenil Guillem de Terma, de nou titular, que veia com un defensa li esguerrava el gol dins l’àrea petita. També Kilian Villaverde, reconvertit al carril, va estar a punt d’obrir la llauna després de l’assistència d’Eloi. Pel Sant Andreu, gol anul·lat a Fassani per fora de joc en una acció d’estratègia. Més i millor l’Olot en una primera meitat d’immillorables sensacions i només una pega, el resultat.

A la represa, més oportunitats de la UEO mitjançant Xumetra, un corcó per a la defensa andreuenca, que va arribar a línia de fons i no va trobar Arranz al segon pal. Ja el trobaria més tard i de manera decisiva. Va despertar el Sant Andreu amb un parell d’aparicions més remarcables; una de Manel Busquets que executa als núvols i un llançament de falta de Pau Morer des de la mitja lluna que surt força ajustat. Va agafar més pilota el conjunt de Xavi Molista mentre que l’Olot sortia amb perill a la contra, com en una altra cursa d’Èric Callís que gairebé connecta amb Xumetra. Tot plegat, davant d’un ambient espectacular amb una gran presència d’aficionats del Sant Andreu i també amb bona representació olotina, que també es van fer sentir i van animar en tot moment. Calia donar l’estocada i transformar el bon partit amb la classificació. Calia un gol d’aquells èpics que ens ha acostumat Manix des de la seva arribada. Eloi Amagat va obrir el periscopi, va trobar Jordi Xumetra, cavalcada magnífica de l’empordanès que fa la centrada amb cama esquerra i al segon pal, totalment sol i a plaer, arriba el pistoler Sergi Arranz per treure el bitllet per a la següent ronda. El 20è gol del punta figuerenc per celebrar una victòria de justícia en un partit gran. Tots amb el mono de treball i remant en la mateixa direcció. Diumenge 15 de maig, l’Olot tornarà a Can Rosés per jugar la final catalana contra San Cristóbal o Girona B. Feina feta amb majúscules. Aquest és l’Olot que volem. Seguim més vius que mai!

FITXA TÈCNICA:

UE OLOT: Batalla, Aimar, Carles Mas, Eloi (c), Arranz, Èric Vilanova, Xumetra, Callís, Kilian (Moha, 74′), Bigas i Terma (Gerard, 92′).

UE Sant Andreu: Miguel Ramos, Llamas (c), Argilaga, Sergi Vives, Noguera, Fassani, Domènech, Gimeno, Busquets, Aparicio i Morer (Albertito, 80′).

Gols: 1-0, Sergi Arranz (89′).

Àrbitre: Xavier Alins Rodríguez. Va amonestar a Guillem Terma, Carles Mas i Sergi Arranz (UEO) i Fassani, Llamas i Noguera (UESA). Va expulsar amb vermella directa a Aparicio (UESA)

Incidències: partit corresponent a la primera eliminatòria del play-off d’ascens a Segona RFEF disputat al Municipal Can Rosés (Rubí) amb la presència d’un miler d’espectadors. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply