Això promet (UE OLOT 1-1 FC Barcelona)

Declaració d’intencions de la Unió Esportiva Olot, que després de quatre entrenaments competeix de tu a tu davant del FC Barcelona. Una autèntica festa del futbol amb 3.300 espectadors a l’Estadi Municipal que han vibrat i gaudit amb els seus ídols. Aubameyang, de vaselina, ha posat per davant als de Xavi Hernández, però Eloi ha empatat des del punt de penal. A la represa, opcions a un i altre costat per decantar la balança en el primer test de pretemporada. Un colofó formidable al Centenari del club davant d’un dels millors clubs del món. 

De tu a tu. No hi ha cap expressió millor per definir el primer amistós de l’estiu. La cita era especial, històrica fins i tot. Ens visitava el primer equip del FC Barcelona amb moltes de les seves estrelles. I l’Olot ha estat valent, ha plantat, ha ofert una imatge digne i s’ha endut un empat que ens ha de fer créixer des del principi. Primers compassos amb arribades importants del Barça davant d’un immens Batalla sota pals. Precisament el pal també ha evitat el gol d’Aubameyang en una rematada de cap. A l’altre cantó, ocasió clara per a un dels nous fitxatges, Albert Orriols “Urri”. La seva rematada mig acrobàtica ha sortit ben a prop del travesser de Ter Stegen. Just després, però, passada a l’espai de Pablo Valle i definició de vaselina d’Auba (29′). Semblava que el partit podia fer molta pujada i que el Barça imposaria la seva superioritat, però res més lluny de la realitat. L’Olot ha fet un pas endavant i ha disposat d’una opció boníssima a pilota aturada; la pentinada de Carles Mas s’ha trobat amb el pal i Ayala no ha pogut connectar el refús. Abans del descans, la UEO ha pogut empatar amb un llançament de penal d’Eloi Amagat, ben executat arran de pal (45′). Ens quedem, també, amb el debut prometedor de l’amerenc Jordi Manzando, jugador del filial, exercint tasques de pivot defensiu. Mentrestant, gresca i comunió a la graderia amb petits i grans, gent del Barça i de l’Olot junts per viure un duel entre dos clubs ben catalans i amb molts punts en comú.

A la represa no s’han vist gols, però sí molts detalls interessants. Per exemple d’Arnau Forés, el jove de Sant Gregori que s’ha guanyat el lloc entre els grans. També de Xumetra, que ha entrat de refresc disposat a donar un ensurt a la defensa blaugrana. Però Xavi també ha posat carn a la graella amb els Ansu Fati i Pedri que ens fet suar de valent. No comptaven, però, amb l’actuació sensacional d’Albert Batalla, que no n’ha deixat passar ni una. També amb la col·laboració del pal, que ha tornat a somriure als olotins. Més presència i joc a camp contrari del Barça davant d’un Olot que sortia amb potència i decisió a la contra. L’última oportunitat ha estat per Èric Vilanova amb una gardela llunyana que ha fet estirar a Iñaki Peña.

Final del partit i conclusions molt positives i esperançadores per les alçades de la pretemporada en que estem. Ara l’equip descansarà uns dies i tornarà a la feina el dilluns 25 de juliol, ja que finalment s’ha ajornat el partit contra el CF Sant Jaume). Ens quedem amb l’orgull, la dignitat i la rauxa d’aquesta nova Unió Esportiva Olot de Manix Mandiola, destinada a fer coses boniques en la Segona RFEF. Avui hem vist un tastet, esperem poc a poc anar amotllant les peces per viure més tardes glòries. Gràcies als 3300 aficionats per acompanyar-nos en aquesta vetllada inoblidable, un Centenari amb un epíleg majúscul i immillorable. Un club de cent, una actuació ben de cent!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar, Carles Mas, Ayala, Eloi (c), Callís, Manzano, Urri, Bigas, Ferran Brugué i Terma. També han jugat Ot Serrano, Xumetra, Gerard, Blázquez, Èric Vilanova, Gonzalo, Forés i Enric Vallès.

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Mika Mármol, Kessie, Ez Abde, Nico, Pablo Torre, Aubameyang, Àlex Valle, Akhomach i Arnau Casas. També han jugat Iñaki Peña, Pjanic, Collado, Pedri, Ansu Fati, Fabio Blanco, Chadi i Casadó.

Gols: 0-1, Aubameyang (29′), 1-1, Eloi Amagat de penal (45′).

Àrbitre: Marc Oltra Sáez. Ha amonestat a Guillem Terma.

Incidències: primer amistós de pretemporada amb 3.300 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un reconeixement a la Comissió del Centenari, també a Jordi Vayreda, que ha fet el logo del Centenari, a Gelis Dissenyadors, que ha fet la samarreta del Centenari, i a INTEGRA, que ha fet el cartell del Centenari. També hi ha hagut un reconeixement a Metalquimia, patrocinador del futbol base, i els jugadors dels dos equips han lluït les ulleres de Realitat Millorada de la Fundació Albert Bosch en la lluita contra el càncer infantil.

Leave a Reply