Avançant (UE OLOT 1-0 CE Europa)

 

La Unió Esportiva Olot treu el gen més competitiu i es classifica per a la següent eliminatòria de la Copa Catalunya. Val el gol de cap d’Ernest Forgas a l’inici de la represa davant d’un CE Europa valent i lluitador que també va tenir les seves opcions a les botes de l’ex-Olot Kilian Villaverde. Mandiola recupera efectius en defensa com Gonzalo i Ayala abans d’afrontar el partit solidari de Càritas Garrotxa contra el FC Barcelona Atlètic. 

Ja va de debò. El partit d’ahir ja era de competició oficial, la Copa Catalunya, i això es va traslladar en la intensitat i el ritme dels dos equips que van saltar sobre la gespa. Una gespa, per cert, que va aguantar perfectament la forta tempesta amb pedregada inclosa que va caure una hora abans del matx. Primers minuts de domini altern i arribades a les dues àrees. Un parell d’opcions per a Manel Busquets i una altra de Ferran després d’una sotana al defensa. També ho intentava el conjunt de Gràcia amb un 1×1 molt clar de Gené davant de Batalla i una contra traçada per Nolla. Però l’Olot també volia el gol i Terma es va inventar una gran paret per Callís que va finalitzar l’acció al lateral de la xarxa. A destacar, el debut a casa del central Gonzalo Pereira, sòlid en defensa i amb criteri en sortida de pilota.

Calia moure fitxa i Manix va apostar per Xumi i Ernest Forgas en el lloc de Ferran i Sebas Coris. Una aposta guanyadora del tècnic basc, ja que el punta barceloní va ser l’autor de l’únic gol del partit. Centrada per banda dreta de Callís, prolonga un defensa visitant en l’intent de rebutjar i la bola cau al segon pal, on la recull Forgas amb la testa cap a la xarxa (52′). Primera diana d’Ernest amb la samarreta de la Unió Esportiva Olot que li servirà per omplir-se de confiança i demostrar que ha de ser un futbolista important per a l’equip. Tram final de partit obert i amb perill del CE Europa en contraatac. Batalla va salvar els mobles en una ràpida acció de Villaverde, que també va disparar ajustat amb l’esquerra després de la pentinada d’un altre ex-Olot, Joel Arimany. A l’altra banda, aparicions de Manel Busquets i Guillem Terma per mirar d’eixamplar la renda. També va entrar Eloi Amagat per afegir experiència i pausa en el joc, a més del retorn d’Uri Ayala, contundent en les seves accions defensives. I abans d’acabar, expulsió del jove Pol Aldabó per fer caure Bigas quan ja enfilava porteria després d’una cavalcada de mèrit.

Final i bitllet per a la següent fase, els quarts de final de la Copa Catalunya que ens enfrontarà novament al Nàstic de Tarragona el proper cap de setmana. Abans, però, tindrem una cita solidària amb el partit de Càritas Garrotxa contra el Barça Atlètic. Serà aquest dimecres a partir de les 19h a l’Estadi Municipal. Una festa del futbol més social en la qual no hi podeu faltar. Les entrades anticipades ja es poden recollir a la Botiga Integra-UEO amb un preu de 5€ per a socis i 10€ per a no socis. Comptem amb vosaltres!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar, Ot Serrano (Eloi, 62′), Callís, Sebas (Xumetra, 45′), Gonzalo (Ayala, 69′), Urri, Manel, Bigas, Terma i Ferran (Forgas, 45′).

CE Europa: Marc Vito, Pastells, Mario, Cano (c), Campeny, Galeano, Oriol Molins, Nolla, Pau, Gene i Kilian. També van jugar Alberto, Castell, Carlos, Aliaga, Arimany i Pol.

Gols: 1-0, Forgas (52′).

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico. Va amonestar amb TG a Manel Busquets (UEO) i Marc Vito (Europa). Va expulsar amb TV directa a Pol (Europa).

Incidències: partit corresponent a la segona eliminatòria de la Copa Catalunya Absoluta amb la presència d’uns 450 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Fotos: Pau González-UE Olot

Leave a Reply