PRÈVIA J6: De primera necessitat

La Unió Esportiva Olot rep la visita de la SD Formentera (diumenge, 12.00h) amb l’imperatiu d’aconseguir els tres primers punts de la temporada i començar a escalar posicions. Mandiola, que té la baixa de Castells i alguns dubtes, assegura que l’equip està amb ganes i confiança per arrencar definitivament. Al davant, el conjunt balear de Michel Alonso que ha sumat una victòria i tres empats amb els ex-Olot Escoruela i Salinas a les seves files. Canvi d’horari, recordeu, a l’hora del vermut a l’Estadi Municipal. 

Tota dinàmica té un principi. I aquest ha de ser el diumenge per a la UE Olot. Després de cinc jornades en les quals el balanç és de dos empats i tres derrotes, els olotins han de treure l’orgull i l’amor propi per obtenir el primer triomf del curs. Arreglar petits detalls defensius, especialment a pilota aturada, i millorar l’efectivitat i la producció ofensiva han de ser les premisses bàsiques per assolir aquest objectiu. Queda molta lliga, tot just comença l’octubre, però són tres punts que esdevenen crucials per marcar un punt d’inflexió i capgirar la tendència. I no només a nivell estadístic, sinó per l’estat d’ànim d’una plantilla que lluita, treballa i competeix però no troba el rèdit desitjat. A part de Blázquez, Mandiola té la baixa de Marc Castells, que haurà d’estar tres setmanes més fora de joc. A més, jugadors com Carles Mas, Josep Cerdà o el porter Albert Batalla són dubte.

El rival d’aquest diumenge és la Sociedad Deportiva Formentera és un club balear de la ciutat de Sant Francesc fundat l’any 1969. L’any passat va ascendir a la nova Segona RFEF, on va quedar en setena posició amb 50 punts, a només dos de les places que donen dret a la promoció d’ascens. Un equip dirigit per segona temporada consecutiva per Michel Alonso que compta amb dos ex-Olot a les seves files, el lateral esquerre Roger Escoruela i el davanter alacantí Álvaro Salinas, autor d’un gol in-extremis en l’empat contra el CE Manresa. Alguns altres reforços són Celhiueta (Arenas), Iván Alonso (Rayo Cantabria), Diego Díaz (CD Toledo), Algísi (Badalona), Ngoya (Atlético B) o Nando Quesada (CD Ebro), que viurà una segona etapa a l’illa. Pel que fa al capítol de baixes, han sortit futbolistes com Théo Chendri (Badajoz), Cristian Dieste (Sabadell), Jaouad (Terrassa) o Raúl Prada (Zamora). Un Formentera que arribarà a la cita situat al bell mig de la classificació amb sis punts i després de la derrota a casa contra el Lleida Esportiu (0-1).

El partit, corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Important recordar aquest canvi d’horari pel fet de jugar contra un conjunt balear, amb el qual esperem trencar la malastrugança d’aquestes primeres jornades. És per això que necessitem el Número 12 ben activat! Tots de vermell, tots al Fortí Olotí!

BAIXES: Marc Castells i Blázquez (lesió)

La prèvia de Manix

“Després d’una decepció sempre tens un parell de dies dolents. A partir del dimecres ja t’il·lusiones. No estem contents amb la puntuació, no estem tan descontents amb el joc. Coses puntuals han fet que no haguem sumat el que ho hauríem merescut. No estem lluny de guanyar ni de començar a funcionar”.

“El club m’ha transmès tota la confiança. No és una final, les obligacions no milloren res. Estem obligats a jugar bé, a començar a sumar, a il·lusionar i marcar gols a casa davant de la nostra gent. Els hem acostumat malament amb el final de temporada anterior i la pretemporada”.

“Quan més temps tardem en guanyar, més es pot acumular l’ansietat, sobretot per la gent del club i el cos tècnic. Si l’equip va malament els responsables som nosaltres i ho tenim assumit”.

“Ens falta una mica d’encert, en defensa estem bé i ens fan poques ocasions. Som molt intensos, honrats i treballadors. A davant ens falta estar encertats. En el moment que agafem confiança tot anirà rodat, la primera oportunitat és aquest diumenge.Tenim un cotxe amb totes les prestacions i només ens falta arrencar”.

“Farem un equip alegre, veig que la gent de dalt saben que són els que ens fan falta i estan amb ganes. Crec que aquest és el partit, si fos aficionat em faria il·lusió venir diumenge perquè passaran coses”.

“El Formentera ha guanyat un partit fora de casa, és un rival del nostre nivell. Hem de transformar l’ansietat en lluita i intensitat, però sense tornar-nos bojos. Tenim més necessitat que ells i s’ha de notar”. 

Precedents

Aquesta serà la segona vegada en tota la història que la SD Formentera trepitja la capital de la Garrotxa. La primera visita es va produir el 15 d’abril del 2018 en la jornada 34 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. Un partit amb un miler d’espectadors a l’Estadi que va acabar sense gols tot i les clares oportunitats locals (0-0) D’aquell Olot de Raúl Garrido, per cert aquell dia amb l’olotí Guillem Sacrest com a porter titular, queden actualment tres jugadors a la plantilla; Carles Mas, Albert Blázquez i Jordi Xumetra.

Leave a Reply