Alliberats (UE OLOT 2-0 SD Formentera)

La Unió Esportiva Olot desencalla el partit a la segona meitat i aconsegueix la primera victòria de la temporada davant de la SD Formentera. Josep Cerdà ha estat el revulsiu i ha assistit a Xumetra per obrir la llauna. Abans d’acabar, Manel Busquets ha sentenciat amb un golàs per tot l’escaire. Porteria a zero i debut de Saïdou Bah en una matinal, per fi, ben rodona a l’Estadi Municipal. Propera sortida, Manresa. 

Treure’s un pes de sobre. Això és el que ha fet l’Olot aquest migdia amb la consecució del primer triomf del curs. Ha arribat en un partit força igualat que s’ha decantat a la represa en fogonades de talent dels futbolistes olotins. Primer temps de molt domini amb pilota i més sensació de perill de la UEO. De fet, només comptem arribades a l’àrea del Formentera; primer Ot Serrano, després Ferran Brugué (la gran novetat a la punta d’atac) i finalment Jordi Xumetra, amb un llançament de falta ben ajustat que Óscar Santiago ha pogut salvar. Batalla ha estat pràcticament un espectador més dels 660 que hi havia en aquest diumenge assolellat a la Garrotxa.

Calia sacsejar-ho, calia que passessin coses per moure el marcador. Manix Mandiola ha fet entrar Ernest Forgas i Josep Cerdà, que han donat un altre aire a l’atac. Amb uns balears més desgastats, el de Pollença ha fet de les seves i ningú l’ha pogut aturar. Internada a l’àrea amb doble retall i assistència a Xumetra, que etziba la rosqueta marca de la casa al pal llarg de Santiago (63′). Primer gol a l’Estadi aquest curs, ha costat però ha arribat en el moment clau i del que sempre apareix. Enlloc d’anar cap endarrere a defensar el resultat, l’Olot ha demostrat més ambició i Cerdà ha tingut el segon en una altra acció individual. Barrets, dribilings, bicicletes… Ha estat una autèntica exhibició del davanter cedit pel FC Barcelona. Precisament un seu company, Saïdou Bah, també s’ha pogut estrenar uns minuts amb la UEO substituïnt Ot Serrano en temps afegit. Això abans que Manel Busquets, també de refresc, posés de peu als aficionats amb una obra d’art que ha tret les teranyines de l’escaire. També s’ha alliberat el de Caldes de Montbui, que fins ara no havia trobat porteria (92′).

Xiulet final i alegria col·lectiva. Quin gustàs tornar a sentir aquesta sensació, un triomf que ens reconforta com a grup i ens empeny a seguir capgirant la mala dinàmica. Encara no hem fet res, però això és una primera pedra, un punt d’inflexió que ha de marcar el camí a seguir. Propera parada, diumenge vinent al Congost de Manresa (12h). Gràcies per acompanyar-nos! Junts més amunt!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Ot Serrano (Saïdou, 92′), Ayala, Eloi (c) (Terma, 71′), Callís, Sebas (Josep, 57′), Gonzalo, Urri, Xumetra (Manel, 71′), Bigas i Ferran (Forgas, 57′).

SD Formentera: Santiago, Mendinueta, Mena, Celihueta (Escoruela, 76′), Quesada (Llario, 70′), Górriz (Salinas, 70′), Algisi, Marc Grau, Ivan Alonso (De las Marinas, 76′), Kalnins i De la Mata (Ekiza, 70′).

Gols: 1-0, Xumetra (62′), 2-0, Manel Busquets (92′).

Àrbitre: Johan González Rodríguez. Ha amonestat a Terma i Urri (UEO) i a Iván Alonso (Formentera).

Incidències: partit corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència de 660 espectadors a l’Estadi Municipal. Abans de començar s’ha fet un reconeixement al nostre patrocinador principal STEF i també ens han acompanyat membres de la Federació Catalana de Futbol per entregar-nos una samarreta commemorativa del Centenari. A més, s’ha guardat un minut de silenci per Lluís Guinart, soci número 1 i ex-jugador del club, i per Emili Plantalech, soci fundador del patrocinador del futbol femení de la UEO.

Fotos: Pau González-UE Olot

Leave a Reply