PRÈVIA J13: Urgències

Després de tres derrotes consecutives, la Unió Esportiva Olot intentarà aconseguir els tres punts davant d’Hércules CF, un històric del futbol estatal que també es troba en zona de descens amb cinc punts més. Serà aquest diumenge (16.30h) amb l’horari d’hivern i la tornada de Bigas, Terma i del recuperat Josep Cerdà. El conjunt alacantí, que sempre ha puntuat a la Garrotxa, acumula quatre partits sense guanyar però disposa d’una plantilla de màxim nivell per aspirar a tot. 

Duel de necessitats. La UEO no vol perdre el tren de la salvació, ara mateix a cinc punt de distància, i per això la victòria esdevé primordial aquest diumenge davant d’un rival que tampoc viu el seu millor moment. És cert que els olotins enllacen tres desfetes seguides, quatre a casa, però el partit a Alzira ens deixa millors sensacions pel que a joc i bagatge ofensiu. Risueño ja està implantant la seva idea i això s’està notant en el futbol desplegat pels nostres jugadors, especialment en la segona meitat al Luis Suñer Picó. Ha de ser l’exemple a seguir, afinant una mica la punteria i arreglant la fragilitat defensiva. Però aquest equip té ànima, compromís i sacrifici, aquest equip és conscient del valor dels punts en joc en aquest últim mes de l’any i sortirà sense complexos i decidit cap al triomf. Bones notícies amb l’entrada de David Bigas i Guillem Terma, sancionats a Alzira, i de Josep Cerdà, recuperat de la seva lesió muscular. Seran baixa els habituals Marc Castells, Albert Blázquez i Carles Mas.

El rival d’aquest diumenge és l’Hércules de Alicante Club de Fútbol, club fundat l’any 1922 i que per tant actualment està vivint el seu centenari. Una entitat històrica del futbol estatal amb una vintena de temporades a Primera Divisió i més d’una quarantena a Segona Divisió A Una plantilla dirigida per Ángel Rodríguez amb fitxatges de renom per a  la categoria com Truyols (Badajoz), Roger Riera (ex-Barça B i Andorra), Marcelo Djaló (ex del Lugo i Boavista) Michel (Tenerife), Ander Vitoria (Cultural Leonesa), Cedrés (Intercity) o Jack Harper (Getafe). Un projecte que, per noms, pressupost i massa social, ha de tenir com a objectiu lluitar pel play-off en les places capdavanteres de la classificació. Un Hércules CF que actualment ocupa zona de descens en la catorzena posició amb 13 punts, els mateixos que el Lleida Esportiu, equip que marca la salvació. Atresora uns registres de tres victòries, quatre empats i cinc derrotes amb 11 gols a favor i 17 en contra. Lluny del Rico Pérez, el seu balanç és d’una victòria, un empat i quatre derrotes. El màxim golejador és Alvarito Hernaiz amb quatre dianes, seguit de Jack Harper amb dos.

El partit, corresponent a la jornada 13 del grup 3 de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal i en directe per Ràdio Olot. Atenció amb el canvi d’horari, avancem mitja hora l’inic per combatre les baixes temperatures. Vine a encendre la flama de Fortí Olotí! Hem de reaccionar i hem de fer-ho junts!

BAIXES: Castells, Carles Mas i Blázquez (lesió)

La prèvia de Risueño

“El grup està molt bé anímicament i està treballant cada dia millor. Estic molt content amb el rendiment que estem donant a cada entrenament”

“Els jugadors es mereixen una alegria i una victòria seria el premi que necessiten. S’ha d’aconseguir amb fe i lluita, no donant una pilota per perduda i creient en el que estem treballant”

“És un partit més, la categoria és molt igualada i tots els rivals són molt bons. Podem guanyar a qualsevol rival, hem de competir com un partit més”

“No sóc jo el que he de valorar la situació de l’Hércules. Ens hem de fixar en nosaltres mateixos, fer bé les coses que estem treballant i polir els defectes que estem tenint. Així estarem més a prop de guanyar, sigui el rival que sigui”

Precedents

L’Hércules CF ha trepitjat quatre vegades el Municipal d’Olot amb uns números de dos empats i dues victòries. La primera, en la Copa de Rei de 1983, es va saldar amb clar triomf alacantí (0-4). Ja en l’etapa més recent, durant el curs 2014-15, els visitants també van imposar la seva superioritat (0-2). L’any següent (2015-16), pólvora mullada i repartiment de punts (0-0). En l’últim precedent (2017-18), els olotins van salvar un empat in-extremis sota la pluja (1-1). Moha havia avançat els del Rico Pérez (71’), però el mallorquí Alberto Toril va poder aconseguir la igualada en temps de descompte (92’).

Leave a Reply