Molt a prop (UE OLOT 1-1 Hércules CF)

La Unió Esportiva Olot trenca la dinàmica negativa de tres derrotes seguides amb un empat molt treballat contra l’Hércules CF a l’Estadi Municipal. El conjunt alacantí s’ha avançat al límit del descans amb un golàs de falta de Michel, però els olotins han reaccionat a la represa amb la diana de Saïdou Bah a passada de Sebas Coris. Hem merescut més per joc, insistència i clares oportunitats a la segona meitat, però al final sumem un punt per seguir lluitant per la permanència. Propera parada, CD Ibiza. 

Es queda curt. L’empat que avui ha sumat la UE Olot potser en altres circumstàncies hagués estat valuós o molt valuós. En la situació actual, necessitat de punts com estem, se’ns queda un xic escàs, a més tenint en compte el bagatge ofensiu i de joc que ha mostrat l’equip davant d’un rival d’entitat. Primera meitat de rigor defensiu i d’esperar el moment per mal a la contra. Domini estèril de pilota per a un Hércules CF que pràcticament no ha tingut arribades clares. Batalla ha desviat amb els punys un tir de Míchel i a l’altra banda, Manel Busquets i Saïdou Bah han portat el pes de l’atac amb un parell d’aparicions destacables. Abans del descans, però, Míchel Herrero ha posat per davant a l’Hércules amb un magistral llançament de falta des de la frontal (45′). Un gerro d’aigua freda, una diana psicològica difícil de digerir camí de vestidors.

Però l’Olot encara tenia molts cartutxos per gastar. L’equip s’ha buidat en una segona meitat en la qual ha tingut el control de la pilota i ha disposat de les millor oportunitats. David Bigas, sol com un mussol dins l’àrea, ha desaprofitat una rematada de cap, per sobre el travesser. Èric Callís, incorporant-se a l’atac, ha fregat el pal a la mitja volta amb cama esquerra. Risueño volia els tres punts i ha donat entrada a més potencial ofensiu amb Forgas, Sebas Coris i més tard Xumetra. Però el desllorigador ha estat Saïdou Bah, de nou un dels destacats amb la seva velocitat endimoniada. Passada llarga d’Èric Vilanova per a Sebas, que es desfà del defensa i la cedeix a plaer per Saïdou, cap a barraca (77′). Primer gol en lliga de l’igualadí d’origen guineà, oportú per traduir el domini de l’Olot i fer justícia al marcador. Però en volíem tres, no només un, i abans d’acabar Xumetra n’ha tingut una de claríssima en una deixada de Sebas Coris. Un defensa, però, ha rebutjat la pilota quan l’Estadi ja cantava el segon.

Orgull i caràcter, capacitat de resposta. Ens quedem amb moltes coses positives, a part del punt. Això ens ha d’omplir d’energia i autoestima, hem de creure en nosaltres mateixos, creure que és possible. Avui estem una mica més a prop que ahir, un punt més a prop, i no deixarem de lluitar pels objectius. Seguirem diumenge vinent al camp d’un altre rival directe, el CD Ibiza de Raúl Garrido. Gràcies per acompanyar-nos en aquesta tarda freda a la Garrotxa! Junts sumem molt més!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar (c), Èric Vilanova, Callís, Gonzalo, Urri, Manel (Xumetra, 69′), Bigas, Ferran (Forgas, 54′), Saïdou i Terma (Sebas, 54′).

Hércules CF: Carlos Abad, Roger, Felipe, Maxi, Alvarito (Víctor, 84′), Raúl, Cesar (Sandro, 84′), Dylan, Sergio Marcos (Jean Paul, 74′), Michel i Christian Cedres (Eimil, 69′).

Gols: 0-1, Michel (45′), 1-1, Saïdou Bah (77′).

Àrbitre: Víctor Garcia Acosta. Ha amonestat a Èric Vilanova, Manel, Aimar (UEO) i a Felipe, Michel i Cedres (Hércules).

Incidències: partit corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga del grup 3 de Segona RFEF amb la prèsencia de 665 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit s’ha fet un reconeixement a Metalquimia, patrocinador de l’Escola de Futbol de la UE Olot, i el capità del Sènior Masculí Albert Blázquez i la jugadora del Sènior Femení han llegit el Manifest del Món de l’Esport en el Dia per a l’Eliminació de la violència envers les Dones.

Fotos: Pau Gonzàlez-UE Olot

Leave a Reply