PRÈVIA J15: Per insistència

La Unió Esportiva Olot vol tancar l’any 2022 amb una alegria a casa després de dos empats consecutius. Aquest diumenge al migdia (12.00h) rep al RCD Mallorca B, rival immediat a la classificació amb només dos punts més. El tècnic Jonathan Risueño considera que és una final abans de l’aturada nadalenca i tindrà la baixa obligada del sancionat David Bigas. 

Acabem-ho bé. Última jornada de l’any i últim compromís abans de festes amb el desig d’aconseguir tres punts que ens permetin entrar al 2023 amb esperança i majors possibilitats de salvació. Seria de justícia i mereixement tenint en compte les bones actuacions dels darrers partits i el poc rèdit a nivell de puntuació que hem acumulat. Són dos empats seguits amb un guió molt semblant; gol encaixat a la primera part, resposta a la segona amb joc i ocasions suficients com per quedar-nos amb els tres punts. És la pauta a seguir i és l’Olot que volem reconèixer sobre la gespa, ara ens falta un punt de continuïtat i contundència per celebrar més triomfs. El valencià Marc Castells ja podria entrar a la convocatòria, en canvi en sortirà David Bigas, que va rebre la cinquena targeta groga a Can Misses. Continuen de baixa Albert Blázquez i Carles Mas.

El rival d’aquest diumenge és el RCD Mallorca B, filial del RCD Mallorca i fundat l’any 1967. Un filial que majoritàriament ha transitat per la Tercera Divisió (17 temporades) i la Segona Divisió B (18 temporades). També va tastar la categoria de plata del futbol estatal el curs 1998-1999 i actualment és, com l’Olot, un recent ascendit a Segona RFEF.

Des de fa quatre temporades el tècnic és Julián Robles, ex-futbolista professional amb pas per RCD Mallorca, Valladolid o Sabadell. Algunes de les incorporacions d’aquest estiu han estat el lateral esquerre Javier Hermelo (Teruel) i els migcampistes ofensius Miquel Llabrés (Andratx) i Tófol Montiel (Fiorentina). També hi ha hagut futbolistes que han fet les maletes com Jaime (Formentera), Elías Ramírez (Antequera), Marc Carmona (Teruel), Leo Kapilevich (Sevilla At.) i Miki (Andratx).

Un RCD Mallorca B que es troba dos punts per sobre de la UEO (12) després de l’última victòria a casa contra el Lleida Esportiu (2-1). Feia cinc jornades que no guanyaven i es van retrobar amb el triomf a Son Bibiloni amb gols de Tòfol i Jaume Tovar, màxim golejador amb tres dianes. El balanç general és de tres victòries, tres empats i vuit derrotes amb set gols a favor i catorze en contra. Fora de casa, encara no coneixen la victòria amb un empat i sis derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal i en directe per Ràdio Olot. Canviem a l’horari matinal en rebre un conjunt balear i esperem una bona entrada per acomiadar l’any amb una victòria. Que sigui el millor regal de festes! No ens falleu i veniu a animar-nos!

BAIXES: Bigas (sanció), Blázquez i Carles (lesió)

La prèvia de Risueño

“Hem de guanyar aquest diumenge, no hi ha una altra. Tot són finals en les circumstàncies que estem”.

“S’ha de sumar de tres en tres. Seria un premi al treball dels jugadors, que estan fent molt bé la feina. Ho necessitem per la classificació”.

“Els jugadors em transmeten il·lusió, compromís, treball i implicació total. Hi ha molt bon ambient al grup i treballen molt bé cada dia”.

“La seva actitud des de que vaig arribar ha estat molt bona en tots els aspectes. Els jugadors ho estan donant tot des del primer minut. Que no sigui per treball i insistència. Si algú no rendeix i segueix lluitant, les coses acaben sortint, no només al futbol sinó a la vida”.

“Tinc moltes ganes de veure a l’equip posar-se per davant al marcador. No mereixíem anar perdent al descans ni contra Hércules ni contra CD Ibiza. La línia a seguir ha de ser aquesta, hem d’anar millorant i tenim molt marge per perfeccionar”.

“RCD Mallorca B: és un filial molt ben treballat defensivament amb un entrenador que porta molts anys a la casa. A dalt té jugadors importants, forts i ràpids, també que van bé a pilota parada. És un filial més del perfil del Deportivo Aragón, vol mostrar coses d’equip madur i que no assumeix riscos innecessaris”.

Precedents

El filial del RCD Mallorca només ha visitat en una ocasió l’Estadi Municipal d’Olot. Va ser en la temporada 2014-15 competint al grup tercer de Segona B amb un repartiment de punts (1-1). El defensa garrotxí Albert Canal va avançar a l’aleshores conjunt d’Arnau Sala al minut 14, però els mallorquins van respondre quan fa més mal, en temps afegit amb diana de Kike (92’). Per cert, l’Olot també ha jugat contra el primer equip del Mallorca a la Garrotxa. Va ser en el curs 2017-18, també amb igualtat en el marcador final (0-0). Punt de molt mèrit davant del líder amb jugadors com Manolo Reina, Salva Sevilla, Abdón Prats o Lago Júnior.

Leave a Reply