Punt en la desgràcia (UE OLOT 0-0 RCD Mallorca B)

Tercer empat consecutiu i porteria a zero de la Unió Esportiva Olot, que s’ha hagut de sobreposar a les adversitats aquest migdia a l’Estadi Municipal. Penal fallat per Urri, expulsió de Gonzalo Pereira i lesions de Saïdou i Ferran Brugué, tot a la primera part. Resistència i esforç majúscul amb deu homes a la represa per salvar un punt contra un rival directe com el Mallorca B. Seguim lluitant i seguim amb vida abans de l’aturada nadalenca. 

Estem de pega. Quan no és un ai és una ceba, la UEO no aconsegueix trobar el camí de la victòria i aquest migdia ha hagut de donar per bo un punt tenint en compte els obstacles que ha hagut de superar. Primers minuts d’empenta mallorquina amb intervenció de Batalla per aturar l’un contra u davant d’Ibra. Poc després del quart d’hora de joc, primer contratemps. Lesió muscular de Saïdou Bah, rellevat per Manel Busquets. Tot seguit, opció claríssima per Aimar Moratalla a pilota aturada, ha respost bé el porter Pere Joan. L’Olot es deixava veure a l’àrea visitant i Uri Ayala ha estat objecte d’un penal a servei de cantonada. Albert Orriols “Urri” ha estat l’encarregat d’executar-lo però Pere Joan ha encertat la trajectòria, mantenint la malastrugança insòlita des dels onze metres (quatre penes màximes fallades aquesta temporada). Per si no n’hi havia prou, Gonzalo Pereira ha vist la vermella directa per una entrada com a últim home després d’una mala entrega d’Ayala. Poc després, Tòfol ha enviat la pilota al travesser en un llançament de falta. Ens quedàvem amb deu homes abans del descans i amb el cop psicològic del penal errat. A més, Ferran Brugué s’ha fet mal al genoll i ha estat substituït per Guillem Terma. El súmmum de la mala sort, comprimit en 45 minuts.

Pintaven bastos a la represa, però el cert és que l’Olot ha fet un partit més que digne tot i la inferioritat numèrica. Ha tocat posar-se el mono de treball i multiplicar-se en tasques defensives per evitar qualsevol ensurt dels balears. Risueño ha regenerat el centre del camp amb Ot Serrano i també la davantera amb Xumetra i Sebas Coris. Hem vist l’Olot més compacte i solidari, sacrificat en cada acció almenys per puntuar i no deixar escapar un rival directe. En aquest sentit, destaquem el partidàs del jove olotí Guillem Terma actuant de lateral dret. Ja en temps afegit, emocions fortes. Batalla s’ha fet gegant en la sortida per evitar el gol del Mallorca B. Tot seguit, una altra de molt clara per Aimar a servei de córner. Pilota franca dins l’àrea per al vallesà, que ha xutat un pèl desviat al pal dret de la porteria.

No és el que volíem, però tal com s’ha posat el partit hem rescatat un valuós botí. Ens quedem amb l’entrega i el treball col·lectiu per seguir sumant, no de tres en tres sinó d’un en un. Almenys hem aturat la sagnia de derrotes i seguim a la mateixa distància de la permanència. Ara toca seguir entrenant fort i carregar piles en aquesta aturada de Nadal (on per cert, tindrem l’amistós benèfic de Càritas Garrotxa contra el Barça Atlètic el dijous 29 de desembre a les 18.30h). Gràcies als 630 aficionats que ens han acompanyat en aquesta matinal assolellada a la Garrotxa. L’Olot segueix bategant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Aimar (c), Ayala, Forgas (Xumetra, 69′), Èric Vilanova, Callís, Gonzalo, Urri, Josep (Ot Serrano, 69′), Ferran (Terma, 45′) i Saïdou (Manel, 18′ (Sebas, 69′).

RCD Mallorca B: Pere Joan, Valverde, David, Gayà, Marcos, Tòfol (Pau Mascaró, 79’=, Llabrés, Quintanilla, Monti (Lázaro, 58′), Ibra i Tovar.

Àrbitre: Alberto Lou Ballano. Ha amonestat amb TG a Ferran Brugué (UEO) i a Gayà, Tòfol, Quintanilla i Monti (Mallorca B). Ha amonestat amb TV directa a Gonzalo Pereira

Incidències: partit corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència de 630 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a Royalverd, un dels patrocinadors principals del primer equip, amb la presència del seu director general i directiu de l’Olot, Eudald Morera.

Fotos: Pau González-UE Olot

Leave a Reply