A les portes (UE OLOT 1-1 RCD Espanyol B)

La Unió Esportiva Olot es troba amb un gol matiner de Jordi Xumetra a passada llarga del porter Arnau però no pot administrar l’avantatge a la represa i s’ha de conformar amb un nou empat a l’Estadi. Partit molt complert dels olotins minimitzant els perills de l’Espanyol B, que ha aconseguit la igualada en un cop de cap de Becerra a la segona part. En els últims minuts, i amb els visitants amb deu homes per expulsió de Mangada, els de Risueño han disposat de clares opcions per quedar-se amb els tres punts. 

No hi ha manera. Quan no és un all és una ceba. Avui, després de moltes jornades, l’Olot havia aconseguit avançar-se en el marcador. I ben d’hora que ho ha fet amb un llançament de porteria molt profund d’Arnau Fàbrega i amb un bot que ha sorprès als centrals i ha deixat sol a Xumetra davant de Lisardo. No ha perdonat la Bala de l’Estartit per anotar el seu segon gol de la temporada i fer renéixer l’esperança a l’Estadi (8′). Ha tocat posar-se el mono de treball per gestionar el resultat favorable. L’Espanyol B, un filial jove i de gran nivell tècnic, ha tingut molta possessió però sense inquietar en excés l’àrea d’Arnau, que només s’ha hagut de lluir amb una magnífica intervenció a cop de cap de Becerra. L’Olot sortia amb perill quan robava a camp contrari, sobretot en accions d’Ot Serrano, que ha completat una fantàstica actuació al costat d’Urri i Castells. Els dos puntes, Xumetra i Forgas, també han estat molt actius baixant pilotes i associant-se amb parets per avançar en atac. La millor oportunitat l’ha tingut David Bigas amb una internada dins l’àrea i una passada de la mort que no ha trobat destinatari.

Mateix guió a la represa amb una UEO més replegada i esperant el moment per fer mal. Control territorial del filial perico que no trobava cap esquerda en la tupida defensa garrotxina. Un deu en generositat i esforç de tots els jugadors, conscients que la victòria significaria un punt d’inflexió anímic i numèric. Però el futbol ens ha tornat a girar l’esquena. Centrada per banda de Nabil i rematada amb la testa de Becerra, un especialista que ja ens va fer la guitza en el duel de la primera volta (69′). No ens valia el punt i per això Risueño hi ha posat més teca amb Saïdou Bah, Josep Cerdà i el debut de Carlos López a la zona ampla. L’Espanyol B s’ha quedat amb deu homes per doble groga de Mangada i això ha donat ales a l’Olot. Atac i gol en els últims minuts amb opcions per a Ernest Forgas i Manel després de dues fogonades de Cerdà per banda esquerra. No ha volgut entrar, avui tampoc.

Ens quedem amb un punt, un altre empat que no ens deixa gens satisfets. En volíem tres i els hem merescut, però la pilota ha tornat a ser cruel. Hem donat una boníssima imatge davant del tercer classificat, el millor filial de la categoria. Orgull, treball i persistència, no hi ha més. Seguim molt a prop de la victòria i amb sensacions positives. No podem defallir, ara més que mai. Diumenge hi tornarem a Teruel!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Arnau, Ot Serrano, Castells (Carlos López, 78′), Ayala, Forgas, Callís (Terma, 78′), Gonzalo, Aspar (Saïdou, 78′), Urri, Xumetra (c) (Manel, 52′) i Bigas (Josep Cerdà, 86′).

RCD Espanyol B: Lisardo, Antoniu Roca, Mangada, Becerra, Nabil, Dacosta (Vallès, 73′), Abde Damar (Kenneth, 45′), Lancho, Joan Puig (Català, 73′), Roger (c) i Javi Hernández (Pol Garcia, 86′).

Gols: 1-0, Xumetra (8′), 1-1, Becerra (69′).

Àrbitre: Manuel Martínez Campillos. Ha amonestat a Uri Ayala, Manel, Terma i Castells (UEO) Ha expulsat amb doble TG a Mangada (RCDE). 

Incidències: Partit corresponent a la 18a jornada del campionat de lliga del grup 3 de Segona RFEF amb 680 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement al patrocinador principal del futbol base Olot Meats amb la presència d’Àngel Morera. També s’ha guardat un minut de silenci per a la pèrdua de Marc Gómez, jugador del Club Atletisme Garrotxa, el nostre filial de futbol inclusiu.

Fotos: Pau González-UE Olot

Leave a Reply