PRÈVIA J18: Donar-li la volta

Aquest diumenge (16.30h) la Unió Esportiva Olot enceta la segona volta amb el repte majúscul de sumar els màxims punts possibles i aferrar-se a les opcions de permanència. El rival serà el RCD Espanyol B, filial jove i de molt talent dirigit per Luis Blanco i que ocupa la tercera posició. Risueño, sense baixes, ja podrà comptar amb els dos nous reforços de la setmana, el migcampista castellonenc Carlos López i l’extrem figuerenc Víctor Valverde. Repetim a l’Estadi tot esperant una bona entrada de públic per desafiar el fred i clavar un punt d’inflexió a la taula. 

Començar de nou. Queda tota una volta, molts punts en joc que ens han de permetre revertir la situació. L’empresa no és gens fàcil i caldrà fer un sobreesforç important, a nivell numèric i anímic, per tenir possibilitats de permanència a la categoria. Tot passa per guanyar, guanyar i guanyar. Hi hem estat ben a prop molts cops, l’últim diumenge a casa contra el Prat amb una bona reacció a la represa. El gol de Forgas, l’entrada d’Aspar, el retorn de Castells, molts ítems positius per mantenir la flama ben encesa. I ara, dos elements més per a la causa; Carlos López aportarà equilibri i contenció al centre del camp, Víctor Valverde sumarà recursos ofensius amb qualitat i desequilibri. Un fons d’armari més ampli per a Jonathan Risueño, que només té les baixes ja conegudes de Blázquez, Carles Mas i Ferarn Brugué.

Aquest diumenge ens visita el filial del RCD Espanyol, que compta amb més d’una vintena de participacions a Segona Divisió B, la majoria a partir dels 2000. Serà la tercera temporada consecutiva amb Luis Blanco a la banqueta d’una plantilla eminentment jove i talentosa, nodrida cada any amb bones fornades del juvenil com Koleosho, Iker Venteo, Lisardo o Armand Vallès, juntament amb les arribades d’homes com Abde Damar (Atlético B), Joan Puig (UE Costa Brava), Kenneth Soler (RM Castilla), Roger Garcia (Granollers) i Bakary Cissé (Etoiles Mandé). El màxim golejador és Juan Camilo Becerra (ex-Cornellà) amb tres dianes, precisament el botxí en el partit de la primera volta a la CE Dani Jarque (1-0). Temporada excel·lent la que està firmant el filial perico, actualment tercer classificat amb 31 punts, a quatre del líder, el CD Teruel. Atresora unes estadístiques de nou victòries, quatre empats i quatre derrotes amb 22 gols a favor i 20 en contra. Fora de casa, els seus números són de quatre victòries, tres empats i dues derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Repetim a casa i combatrem el fred amb el caliu de la grada, en els moments delicats és quan més ens fa falta la nostra afició i per això cal una resposta conjunta. Units ho podrem fer! Hi creiem!

La prèvia de Risueño

“S’han de millorar els resultats de la primera volta, hem d’intentar guanyar cada diumenge. A casa hem de guanyar 6 o 7 partits i treure punts a fora”

“Hem de començar a guanyar per creure que això és possible. El dia a dia és molt bo, els jugadors entrenen amb bona actitud i jo confio en ells”

“Ens hem de centrar en que no ens marquin primer, deixar la porteria a zero. No ens estan fent molts de gols però els que ens fan sempre ens perjudiquen molt. Hem de fer el que faci falta per no encaixar primer, és molt important. L’equip que s’avança té molt d’avantatge per puntuar”

“Valverde em transmet molta alegria, ha arribat amb energia i il·lusió per jugar a Segona RFEF i consolidar-se en una categoria superior on estava jugant. És molt bon jugador, té atreviment i té gol, estic content que estigui aquí. Està bé físicament i amb ritme per competir”.

“El RCD Espanyol B és un filial dinàmic amb bons carrilers i un punt referència com Becerra. Intentem sotmetre al rival a través del joc per dins. A prop de l’àrea tenen molta qualitat com qualsevol filial. Juga com un filial, proposa un futbol i són un equip d’autor, juga com vol el seu entrenador”.

Precedents

Capbussats en l’arxiu històric, hem trobat fins a set visites del RCD Espanyol B a l’Estadi Municipal. El balanç és de tres victòries olotines, dos empats i dos triomfs pericos. En l’últim precedent, en un partit aplaçat per la nevada de la Filomena, hi va haver repartiment de punts (1-1) amb gols de Jofre Carreras (39’) i Jordi Xumetra (72’). El primer compromís entre els dos va ser el curs 2011-12 a Tercera Divisió (3-2). El següent enfrontament, ja a Segona B, també es va resoldre per la mínima (1-0). En el curs 2014-15, va ser el filial blanc-i-blau qui es va emportar els tres punts (0-1) i en els tres any posteriors, victòria olotina (2-1), triomf perico (0-1) i empat 1-1 en la 2019-20 amb gols de Ferran Jutglà i Álvaro Salinas.

Leave a Reply