El dia més trist (RCD Mallorca B 2-0 UE OLOT)

La derrota de la Unió Esportiva Olot a Son Bibiloni combinada amb la victòria de l’Alzira al Rico Pérez ens consuma amb el descens de categoria. Tornem a Tercera RFEF un any després en un curs molt complicat amb tres canvis de tècnic, males ratxes de resultats i lesions d’homes importants. Aquest migdia, els olotins han caigut davant d’un Mallorca B ja descendit que ens ha penalitzat a la represa amb les dianes de Montalbán i Tovar. Queden dues jornades, Badalona i Prat, que ara ja seran del tot intranscendents.

Fins aquí hem arribat. La gesta era complicada, fins i tot es podia parlar de miracle, i finalment ha tingut el desenllaç que ningú volia però que més paperetes tenia, atenent la delicada situació a la classificació. El partit ha tingut ben poca història; primera meitat força igualada i amb una bona ocasió a cada àrea. Batalla s’ha lluït en un llançament de falta de Luna i Urri, després d’una paret amb Manel Busquets, ha etzibat la pilota al pal quan tenia ben poc angle. L’Olot hi ha posat ritme i intensitat però el filial del Mallorca, ja descendit, també ha generat perill a la contra, especialment en una altra rematada ben franca de Tovar que ha topat amb la bona intervenció de Batalla.

La UEO necessitava la victòria per seguir viu en la seva cursa cap a la salvació i ha continuat amb les mateixes intencions a la represa. Víctor Valverde, en acció individual, ha disparat per sobre el travesser abans que Batalla tornés a salvar els mobles davant de Luna. No hi ha pogut fer res en el gol de Montalbán després de la sortida de l’àrea del balaguerí (56′), una jugada ben resolta pels joves balears. Els olotins també hi volien dir la seva i Forgas ho ha provat amb un xut ajustat a l’escaire. Però la punteria estava just a l’altre porteria, on Tovar ha firmat el segon aprofitant una acció ràpida a la contra amb centrada al segon pal (69′). En els últims minuts, ball de canvis i molta pilota per a l’Olot però sense traduir-se en perill real a la porteria de Quevedo.

I vist per sentència, l’Olot ha quedat mig tocat i a la tarda enfonsat del tot amb el triomf de l’Alzira al camp de l’Hércules. Hem patit un nou descens de categoria, el tercer en set anys, i tocarà reconstruir el projecte des de la Tercera RFEF, divisió que coneixem perfectament i de la qual n’hem sortit en els tres últims cops que hi hem competit. Fem autocrítica, agafem responsabilitat i mantenim l’orgull olotí que ens fa bategar tant fort. Ens ha passat de tot i tot malament, aquest any us hem fallat. Però tornarem. I no és un tòpic. Perquè l’Olot quan avisa no és traïdor. L’Olot sempre torna!

FITXA TÈCNICA

RCD Mallorca B: Quevedo, Marcos, David, Llabrés, Giaquinto (Lázaro, 70′), Tovar (c) (Gálvez, 90′), Montalbán (Valverde, 90’=, Coulibaly, Luna (Tòfol, 70′), Miguel i Lluís Montiel (Quintanilla, 70′)

UE OLOT: Batalla, Valverde, Ayala, Forgas, Èric Vilanova (Ot Serrano, 73′), Callís, Aspar (Castells, 73′), Urri (Xumetra, 90′), Manel (Forés, 58′), Bigas (c) i Terma (Eloi, 58′)

Gols: 1-0, Montalbán (56′), 2-0, Tovar (69′).

Àrbitre: Víctor Garcia Acosta. Ha amonestat amb TG a Uri Ayala i Aspar (UEO) i Marcos (RCD Mallorca).

Incidències: partit corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF amb la presència d’un centenar d’espectadors a la Ciudad Deportiva Antonio Asensio.

Leave a Reply