Festa major (UE OLOT 2-0 CF Peralada)

La Unió Esportiva Olot remata les Festes del Tura i obre la temporada amb una victòria solvent en el derbi gironí contra el Peralada. Dos gols psicològics de Pedro del Campo i Marc Mas, un al final de cada partit, donen els primers tres punts del curs al conjunt de Pedro Dólera. Porteria a zero i esforç molt generós en una tarda calorosa de setembre davant de més de 600 espectadors. Propera sortida, Pobla de Mafumet.

Arrodonint la setmana. Són dates especials a la ciutat d’Olot, són dies de Festes del Tura i avui calia posar-hi la cirereta a l’Estadi Municipal. Primera meitat de domini olotí però sense una circulació ràpida de pilota. Ha costat trobar forats a la túpida defensa empordanesa i les primeres arribades han estat per Bigas, Uri González i sobretot per a Guillem Terma, una de cap a boca de canó. El Peralada ha tingut la més clara just començar; Gelmà ha etzibat un tir molt ajustat al pal esquerre. I abans del descans, la sacsejada que feia falta. Pedro del Campo rep a la frontal, es busca l’espai, supera la sortida dels defenses i creua la bola lluny de l’abast de Jona (45′). Golàs del figuerenc en el moment clau per noquejar al rival camí de vestidors.

Els d’Àlex Marsal s’han estirat a la represa buscant la diana de l’empat. Han sortit amb més embranzida i una bona acció de Llorenç Busquets que Batalla ha pogut blocar. Però també han deixat més espais al darrere i l’Olot ha produït més arribades de mèrit; Arnau Forés, Marc Mas i Uri Ayala en pentinada a servei de cantonada. En els minuts finals, gran intervenció de Batalla que ha volat per impedir el gol de Marc Padilla. Aleshores ha arribat el moment Marc Roquet, que ha substuït un Terma omnipresent. El vigatà ha tingut un 1×1 davant Jona que no ha pogut definir amb èxit. Ja en temps afegit, Jona li ha regalat la pilota, Roquet ha conduït i ha fet la paret amb Marc Mas, que ha buscat l’angle i l’ha clavat al pal llarg. El silenc, com Pedro, tornava per la porta gran a l’Estadi amb una de les seves especialitats. La mala notícia, la lesió al genoll de Bruno Perone de la qual properament en veurem l’abast.

Contents de la victòria i del treball col·lectiu en una tarda de Festes del Tura amb molta calor a la Garrotxa. Un triomf solvent amb porteria a zero que serveix de declaració d’intencions. Cal seguir construint un bloc sòlid i ordenat i aprofitar les ocasions que es generen per marcar diferències. Proper diumenge, Pobla de Mafumet. Visitem el filial del Nàstic en un escenari que sempre se’ns entravessa. Tocarà capgirar la truita i fer-nos forts també fora de casa. Això és el que Olot es mereix!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Barnils, Ayala, Terma (Roquet, 66), Marc Mas, Urri, Pedro (c), Forés (Manzano, 76′), Perone (Marco Gil, 81′), Uri González i Bigas (Maynau, 76′).

CF Peralada: Jona, Gallardo, Romero (c), Pol Gómez, Gelmà (Jandro, 66′), Dani Gómez (Marc Padilla, 59′), Alan Baró, Llorenç Busquets (Espuña, 73′), Ferri, Kemo (Júnior, 59′) i Iker Vázquez (Cuatrecases, 73′).

Gols: 1-0, Pedro (45′),  2-0, Marc Mas (94′).

Àrbitre: Óscar Carballo Vázquez. Ha amonestat amb TG a Ayala i Manzano (UEO) i a Sergi Romero (Peralada).

Incidències: partit corresponent a la primera jornada del campionat de lliga del grup 5 de Tercera Federació amb la presència de 656 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria de dos socis que ens han deixat recentment, Joan Ayats i Jordi Puigdemont, i també per a les víctimes del terratrèmol del Marroc.

Leave a Reply