PRÈVIA J3: Posar-hi més llum

Després de l’empat al camp de la Pobla de Mafumet, la Unió Esportiva Olot vol mantenir la dinàmica positiva i aconseguir la segona victòria a casa. Serà aquest diumenge (17h) davant de la Fundació Grama de Kilian Villaverde, un dels conjunts que més reforçat aquest estiu i al qual ja vam eliminar a la primera fase de la Copa Catalunya. Bruno Perone, l’única baixa per al conjunt d’un Pedro Dólera que preveu un partit molt dur però confia en les bones prestacions dels seus homes.

Continuïtat. És la paraula que ha de brillar en el diccionari de la UE Olot de cara aquest cap de setmana. Continuïtat en el bon joc desplegat a la Pobla, continuïtat en la creació de grans oportunitats (aquest cop, afinant més la punteria) i continuïtat en la faceta defensiva, on de moment Albert Batalla manté el candau a ratlla amb zero gols encaixats. Poc més es pot demanar a l’equip, que ha iniciat la lliga amb sensacions molt positives i només l’infortuni l’ha privat de liderar la taula amb sis punts. Ara en porta quatre i en buscarà tres més davant d’un dels altres favorits al play-off. Qui no hi serà és Bruno Perone, que amb un esquinç al genoll estarà uns dos mesos de baixa. Les bones notícies, el retorn de Blázquez a l’onze contra la Pobla i el debut d’un Moha Chabboura que es va posant a to.

El rival d’aquest diumenge és la Fundació Esportiva Grama, club de Santa Coloma de Gramenet fundat l’any 2013. Des d’aleshores va anar ascendint categories des de Quarta Catalana fins a la Tercera Divisió, on va arribar el curs 2018-19. Des d’aquest estiu el tècnic és José Solivelles, ex del Granollers, Manresa i Sabadell. Una plantilla molt remodelada amb quasi una vintena de cares noves, l’última d’elles, el davanter Adri Padillo, procedent del Cerdanyola. Però és que també ha arribat més pólvora amb Elhadji (Prat), Xavi Civil (sense equip) i l’ex-Olot Kilian Villaverde, que ja va veure porteria en la jornada anterior. Al mig del camp, experiència amb els Padilla (Prat), Galeano (Europa) o Ñito (Vilassar). Una Grama que va perdre el primer partit al camp del CE L’Hospitalet (3-0) però que es va refer a casa contra el CF Mollerussa (1-0). Per tant, hores d’ara es troba a la meitat de la taula amb tres punts després de dues jornades disputades.

El partit, corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Busquem la segona victòria com a local i ens has d’acompanyar! Fem que això sigui el Fortí Olotí!

BAIXES: Bruno Peroné (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“La gent està molt concentrada i va per feina. Tenim molta il·lusió. A la Pobla ho vam fer tot per guanyar, no va voler entrar la bola. Ho patim perquè volem guanyar sempre, vam posar tot el que havíem de fer posar al camp. Crec que estem més a prop de guanyar que de perdre”.

“La Grama és un equip molt expert, està còmoda sense pilota. Amb bola tenen jugadors diferencials, han fitxat molt bé amb homes com Kilian, Peris, Padilla, Roger, Elhadji… Gent que et pot desequilibrar el partit. Hem d’intentar imposar el nostre ritme de pilota, ells pressionen a dalt i són perillosos a la contra”.

“Espero que Chabboura sigui un jugador important, pot jugar de segon punta o a la banda. Encara ha d’agafar el ritme i va entrant poc a poc. Espero que ens aporti assistències i sobretot gols”.

“Molt content pel retorn de Blázquez, sé que portava molt de temps sense jugar. Li va arribar l’oportunitat i la va aprofitar. Defensivament no va concedir res i ofensivament va donar bones assistències de gol”.

“És molt important enganxar a la gent, ve un equip molt difícil, ja ho vam veure a la Copa Catalunya. En aquest inici hem de sumar els màxims punts possibles i ens hem de fer forts a casa. Tant de bo vingui molta gent a ajudar-nos, les cames encara estan toves i ens fa falta el suport de l’afició”.

Precedents

Al ser un club de nova creació (2013), només hem localitzat una visita de la FE Grama a la capital de la Garrotxa. Va ser fa dos cursos, el 27 de febrer de 2022, en un duel en el qual l’Olot es va imposar per 2-0 amb gols de Carles Mas i Sergi Arranz. Curiosament, els dos equips ja s’han enfrontat aquest estiu en la primera ronda de la Copa Catalunya Absoluta. Va ser a Can Peixauet en una eliminatòria que es va haver d’ajornar per una aturada elèctrica en l’enllumenat. L’Olot anava perdent 3-2 (gols d’Urri i Marc Mas), però a la represa del partit va aconseguir remuntar amb dues grans dianes de Marc Roquet que ens van donar l’accés a la següent fase. Per cert, l’Olot s’enfrontarà a l’Europa en les semifinals de la Copa Catalunya el dimecres 18 d’octubre al Nou Sardenya de Gràcia.