Tirant d’ofici (UE OLOT 2-1 Fundació Grama)

La Unió Esportiva Olot no desplega el seu futbol més brillant però competeix de manera excel·lent per quedar-se amb els tres punts contra la Fundació Grama. Gol ben matiner d’estratègia de David Bigas i opcions per tancar el partit davant d’un conjunt molt combatiu però amb poques arribades. En temps afegit, Marco Gil sentencia a porteria buida i l’ex-Olot Kilian Villaverde hi posa emoció des del punt de penal. Set punts de nou possibles per seguir forts a casa abans de visitar el camp del CP San Cristóbal.

Els capricis del futbol. A la Pobla fas una exhibició de joc, oportunitats i bon futbol i t’has de conformar amb un punt. Avui ho veus tot més espès, et costa combinar i no generes tantes ocasions però t’acabes emportant la victòria. I això que tot s’ha ficat de cara ben d’hora amb el gol de David Bigas (12′). Servei de cantonada que pentina Barnils, prolonga Uri González i el peraladenc, amb la panxa, l’acompanya a la xarxa. Abans, Kilian havia servit una centrada molt perillosa al cor de l’àrea que per poc ens costa un ensurt. Però qui produïa més era l’Olot; cavalcada de Maynau amb tir desviat, paret de Marc Mas amb Pedro i xut que atrapa Sergio. La més clara, la del davanter silenc a la mitja volta que ha fregat la creueta del pal dret. Una curiositat, la Grama ha hagut de jugar amb la segona equipació de l’Olot (groga) per la coincidència de colors amb les seves dues samarretes.

A la represa, pas endavant de la Grama amb més pilota però poc perill real. Destaquem, només, una rosca de Padillo que surt desviada a prop del pal esquerre. Moment pels canvis amb regeneració de l’atac amb l’entrada d’Ufano i Marc Roquet. El vigatà, com sol ser habitual, no s’ho ha pensat dues vegades amb un cacau molt escorat. Una segona meitat d’anades i vingudes amb un marcador que era positiu però massa curt. Ha tocat defensar, patir i sobreviure amb Ayala i Barnils com a capitans generals. La Grama ha apostat per un joc més directe, fins i tot ha pujat a rematar el porter Sergio i en la següent acció, Marco Gil ha marcat a porteria buida després de creuar tot el camp (94′). La tensió ha anat en augment entre la banqueta visitant i el públic en aquests minuts finals. Ja a les acaballes, l’àrbitre ha xiulat penal per mans de Barnils i Kilian ha transformat la pena màxima. Però ja no hi ha hagut temps per més i el triomf s’ha quedat a la Garrotxa.

Són set punts de nou possibles (dues victòries i un empat) amb només un gol encaixat en tres jornades. Avui, amb una versió més pràctica, potser no tan vistosa però igual de competitiva. Tres punts d’ofici, de caràcter, dels que no brillen però encara sumen més. Seguim ben forts a l’Estadi i agafem moral per visitar ca’n Anglada el proper diumenge. Ens espera un San Cristóbal necessitat de punts i en un escenari de petites dimensions. Canvi de xip i a seguir sumant!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Maynau (Ufano, 62′), Barnils, Ayala, Blázquez (Marco Gil, 82′), Marc Mas, Urri (Terma, 85′), Pedro (c), Forés (Roquet, 62′), Uri González i Bigas.

Fundació Grama: Sergio, Juan Carlos (c), Trilla, Padilla, Biel (Ángel, 66′), Roger Garcia (Galeano, 40′), Peris, Guillem Pujol, Kilian, Nil Pradas (Julián, 72′) i Padillo (Palomeque, 72′).

Gols: 1-0, Bigas (12′), 2-0, Marco Gil (94′), 2-1, Kilian (96′).

Àrbitre: Brian Díaz Díaz. Ha amonestat a Pedro, Marco Gil, Ayala i Uri González (UEO) i a Roger Garcia i Galeano (Grama).

Incidències: partit corresponent a la jornada 3 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència de 726 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot.