PRÈVIA J8: Peus de plom

La Unió Esportiva Olot afronta aquest diumenge (12h) el primer dels dos desplaçaments consecutius al camp del CFJ Mollerussa, un recent ascendit amb bons números que compta els seus partits a casa per victòries. Els de Pedro Dólera busquen consolidar-se a la primera posició i encadenar el quart triomf consecutiu. Bruno i Marco Gil són baixa i Albert Blázquez és dubte per visitar un escenari pràcticament desconegut amb només un precedent al llarg de la història.  

Tot està per fer. És un tòpic però és la realitat. Ser líder en aquestes alçades és important, es clar, però a la vegada és anecdòtic i no deixa de ser un punt més de motivació per als rivals als quals ens enfrontem. Una responsabilitat i pressió que cal assumir amb maduresa, respecte i humilitat. Un cop deixada la setmana fantàstica, que ha enlairat l’equip a nivell futbolístic i anímic, ara és el moment d’exhibir recursos i ambició en les dues sortides consecutives (Mollerussa, Vilassar). Camps de gespa artificial i dues de les revelacions d’aquest inici de lliga. El propòsit? Tornar a l’Estadi amb un lideratge ferm i enllaçant més resultats favorables. Encara de baixa Bruno Perone (a la recta final) i Marco Gil, també el dubte de Blázquez per molèsties.

El rival d’aquest diumenge és el Club de Futbol Joventut Mollerussa, fundat l’any 1919 sota el nom d’Sporting Club Mollerussa i inscrit a la FCF amb la denominació Futbol Club Mollerussa, modificada el 1953 amb el nom actual. Entitat històrica de la demarcació de Lleida que té l’honor d’haver disputat un curs a Segona Divisió A (1988-89) i quatre cursos a Segona Divisió B (1987-1992). Conjunt recent ascendit a Tercera Divisió (tot just la seva cinquena temporada) a les ordres de Jordi Cortés i amb fitxatges com Lluc Gibert (Ascó), Matías Sempé (Barbastro), Joan Domingo (Atlètic Lleida), Nil Sauret (Binèfar), Lamin (Sant Andreu) i Jordi Puig (Nàstic Manresa). Mantenen gran part del bloc de l’ascens amb l’experiència de Genís Soldevila, Adri Fernández, Guillem Porta, Xavier Puiggrós “Putxi” o Jofre Graells, màxim golejador amb dues dianes. Ocupen la vuitena posició amb 9 punts i un ple de victòries a casa (San Cristóbal, Pobla i Castelldefels), on la seva afició es deixa sentir i és de les més fidels de la categoria.

El partit, corresponent a la jornada 8 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 12h del migdia al Municipal de Mollerussa. Viatgem a la capital de l’Alt Urgell amb un doble objectiu, aconseguir la quarta victòria consecutiva i mantenir el lideratge de la categoria. Som-hi Olot!

BAIXES: Bruno i Marco Gil (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“Hem de saber la dificultat que té el que hem fet i donar-li valor. El que hem fet és increïble, jo no ho havia fet mai amb cap equip. És molt difícil guanyar tres partits seguits i més amb la transcendència que tenien. Li hem de donar un deu a l’equip i considerar que hem de seguir en aquesta línia perquè és la bona”

“Hem de seguir treballant amb humilitat, moltes ganes i sobretot amb molta càrrega. Definir el que volem fer ser com a equip a nivell físic, tècnic i tàctic. Donar-li el punt que té cada partit, tenir un pla de partit clar i que tothom el segueixi. Aquesta és la clau de l’èxit”

“Mollerussa: és un equip molt difícil, a casa seva ho ha guanyat tot. A dalt té molt bons jugadors, té una afició que apreta molt i tenim un desplaçament llarg. Hem d’intentar fer el nostre joc, tenir la bola i ser valents, treure profit de les ocasions que tinguem. És un equip molt fort físicament i que fa mal a pilota aturada. Hem de saber trobar la solució a tots aquests matisos”

“Cada punt que et deixis serà una putada perquè vols guanyar-los tots, tot va per sensacions i sobretot que el rival també juga. El fet de posar-nos líders sempre és un punt de més de pressió. Hem fet una setmana fantàstica i hem tirat endavant, però això és molt llarg i anem xino-xano”.

“Moha va agafant el to poc a poc, dos gols seus ens han donat sis punts. El veig amb actitud, també amb treball defensiu, i ofensivament ja ens ha donat coses. Estic segur que anirà a més”.

Precedents

Només una visita de l’Olot al Municipal de Mollerussa. Va ser en la temporada 1984-85 a Tercera Divisió amb el resultat de 1-1. Dani Barranco va marcar per un conjunt olotí on jugaven Àlex Terma, Pep Solés, Vílchez, Espigulé, Terrones, Vila i companyia.